Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapını Son 2 Gün Kullanmamak

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Madith

Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
2
1
28
Merhaba kızlar, sorum doğum kontrol hapı ile ilgili ve biraz karışık. Yaklaşık 4-5 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. Saat ve günü bir kez olsun sektirmedim, zaten telefonumda takvim tutuyordum. Yalnız geçen ay şehir dışına çıkarken hapı yanıma almayı unuttuğumu fark ettim ve yeni bir kutu aldım, birinci kutudan 2 ve ikinci kutudan 19 tablet kullandım. Bu ay birinci kutu kalan 19 tableti kullandım ve kutuyu çöpe attım, ikinci kutudan da 2 tablet kullanacaktım yani toplamda yine 21 hap edecekti ama kutumu bulamıyorum. Dün cinsel ilişkiye girdikten sonra tablet aldım, son iki tableti kullanmadan 7 gün ara verip (bu süreçte cinsel ilişkiye girmeyeceğim) yeni kutuya başlasam geriye dönük gebelik riski yaratır mı?

2 gün için gebelik riski yaratacağını düşünmem ama sen kaçırdığın gün olursa anında diğer gün içmen gerekir diye biliyorum. biraz vücut dengem bozulur belki regli sürecin değişir ama gene de gebe kalmazsın. sen her ihtimali garantiye al test yaptırırsın için rahat eder canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…