Kısaca anlatayım canım...
Doğum kontrol hapı içeriğindeki kadınlık hormonu sebebi ile saç uzamasını ve tembelleşmiş saç köklerinin yeniden aktive olmasında yardımcıdır ama hangi şartlarda, bu haplar dht blocker görevi görüyor fakat kafa derinde dht birikimi yoksa işe yaramayacaktır zaten buna göre yan etki oluşturuyor şöyle ki; Yan etkisi bazı kadınlarda olabilir, kullandığında kafa derinde kuruma, hassasiyet,batma hissi oluşursa devam etme, kullanımı bıraktıktan bir kaç yıkama sonra normale dönersin.Eğer böyle bir etki ile karşılaşmıyorsan devam etmende bir sakınca yok. Yine içerikte ki kadınlık hormonu sebebi ile vucudunun herhangi bir yerine değse dahi herhangi bir tüylenme sorunu yaratmaz her ne kadar tüylü hatunlarımız tüylü olmalarının suçunu kullandıkları bu haplara atmaya kalksalarda bilim herşeyden üstündür, kulak asma... Yine de şampuanlar kimyasal içerikli olduğundan zaten normal olarak ben pek üzerime bulaşmasından hoşlanmam sonra cildimde kuruluk yapıyor ve kaşınmaya başlıyorum
Bunun dışında bazı boyalı saçlarda matlaşma yapabiliyor yine de bu sorunu yaşayanların sayısı epey az... Direkt koca bir şişe şampuana eklemek yerine ilk olarak az miktarda dene ve aşırıya kaçma. Büyük bir şampuana 7-8 tane yeterli oluyormuş biz başlangıçta 1 kutu koymuştuk :) Ben bir süre denedim ve aşama kaydettim fakat devamlı kullanmayı tercih etmiyorum özel bir sebebi yok...