doğum kontrol hapını bıraktım ve devam eden kanama..

denzz85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2011
23
0
0
İzmir
Merhaba arkadaşlar;
Ben 3 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum. 3 yıl önce adet düzensizliklerim vardı ve bunun için doktora gittiğim zaman bana doğum kontrol hapı ile düzene gireceğini söylemişti. O gün bugündür adetim düzene girsin diye kullanıyorum, girdi de.. Ancak, doğum kontrol hapını uzun zaman kullanmanın zararlı olduğunu duydum ve bırakmaya karar verdim. En son reglim 30 ağustosta bitti ve ben artık hapı bıraktım kullanmıyorum. Ancak, reglim bittikten 10 gün sonra yani tam 10 eylülden itibaren bende ara ara kanama başladı. Bugün ayın 17si ve hala devam ediyor.. Normal kanama şeklinde değil ama, koyu kahverengi renginde ve ara ara geliyor. 7 gündür devam etmesi canımı sıktı ve sizlere danışmak istedim.. Bu durumu hapı bırakmama bağlıyorum, çünkü daha önce böyle birşey hiç yaşamadım. Adetimden 10 gün sonra başlayan ve 7 gündür devam eden bu kanama normalmi? Bilginiz varsa yardımınızı rica ediyorum.

Tam anlayamadım. kutu bittikten sonra yeni kutuya hiç başlamadınız değil mi ?

Ayrıca bunun hapla ilgisi yoktur. Korkmayın ama bunun nedeni enfeksiyonda olabilir , rahiminde bulunan kist veya miyomdan da....
En iyisi en kısa doktora gitmeniz.

Tam anlayamadım. kutu bittikten sonra yeni kutuya hiç başlamadınız değil mi ?

Ayrıca bunun hapla ilgisi yoktur. Korkmayın ama bunun nedeni enfeksiyonda olabilir , rahiminde bulunan kist veya miyomdan da....
En iyisi en kısa doktora gitmeniz.

Kutu bitti, regl oldum, ve yeni kutuya başlamadım hayır. Şuanda kullanmıyorum ilacı. En son 3 ay önce gitmiştim doktora sağ yumurtalığımda ağrı vardı muayene oldum, ozaman bir kist yoktu. Bu süre esnasında kist oluşmuş olabilirmi. Bu devam eden kanamayı ilacı bırakmama bağlamıştım yanılıyor olabilirim sanırım.

Back