doğum kontrol hapını bıraktıktan sonraki adetleriniz nasıldı?

glsnz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
719
16
0
İstanbul
selam arkadaşlar..
2 yıllık yasmin kullanımından sonra yılbaşından itibaren hapı bıraktım.hapı kullanırken günü gününe adet oluyordu.normalde 2 gün önce olmam gerekirken hala olamadım.10-15 gündür adet belirtileri olmasına rağmen (karın ağrısı,bel ağrısı,yumurtalık ağrıları vs..) hala tık yok..
doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlar bıraktıktan sonra siz neler yaşadınız?yardımcı olursanız sevinirim.

cevapta gelmemiş.. hala hasta olmadım,ihtimal vermesemde gebelik testi yaptım negatif çıktı.gerçi hala adet sancıları çekiyorum ama ortada birşey yok.hap kullanıp bıraktıktan onra bu sıkıntıyı yaşayan yokmu ?

slm glsnz bende 1bck sene yasmin kullandm bırakınca tıpkı sendeki gibi belirtiler oldu hatta bir de şiddetli başağrısı:( fakat 10-12 gün sonra regl oldum sanırım düzene girmesi için biraz zaman geçmesi gerekecek..

canım merhaba bende hapı 1 ay önce bıraktım, bende normalde 4 şubatta olmam gerekirken 8 subatta oldum.Yani 4 gün gecikmeyle oldum. bende test yapmıstım negatif çıkmıstı.biraz daha bekle, bu arada bu zamana kadar oldunmu

merhaba seni kötü yönde etkilemek yada moralini bozmak istemem canım bende 4 yıllık evliyim jasmin kullanıyordum mayısın sonunda adet olmuştum sonrada başlamadım bir daha d.k. hapına çünkü artık bir bebek istiyorum aynı bendede adet sorunu oldu ilk seferde tam 90 gün bekledim mecburen adet söktürücü kullandım tabi sorun çıkınca sürekli doktora gittim kontrole yumurtlama sorunum varmış klomen verdi doktorum fakat bi işe yaramadı 2 yumurtam oluşmuştu çok küçüktü ama inat ettim her seferinde söktürücü kullanarak adet olmak istemiyordum 60 gün sürdü 2. adet olmam 3. adetimse 39 günde olmuştu son 2 adetim kendiliğinden geldi tam ben düzene girdi diye sevinirken şimdi 70 gündür yine tık yok ve sonunda rahim filmine karar verdim tüplerim tıkalımı değilmi diye bakacak doktorum
bence sende çok fazla bekleme git iyi bir doktora kan alsın hormonlarına baksın benim hormonlarımda bi sorun çıkmadı kist falanda yok çok şükür tek sorunum malesef yumurtlamıyorum rahim filminden sonra iğne tedavisine başlayacağım

merhaba arkadaşım,
ben hamile kalmamak için evlenince ilk 4ay kullandım bıraktım(memnundum ama hani diyorlarya sonradan hamle kalmak içn zorlanırsın tembelleştiriyor falan diye o yüzden) ilk başta gecikti sonra aşırı yoğun oldu korkup doktora bile gittim düzenin şaşmış olur normal dedi doktor.2ay sonraya eski haline döndü adetim yine uzuun ve yoğun oldu. tekrar yasmine başladım 1,5yıldır kullanıyordum aralık ayında bıraktım. ama ilk bıraktığım gibi olmadı. hapsız 34günde adet olurdum 7gün sürerdi hapla 30günde 3gün oluyordu çok şaşırdım ama 3aydır çok düzenli oluyor tabi adet ağrısı geri döndü ama düzensizlik olmadı ilk bıraktığımki gibi...ama eski gittiğimde doktor hapı bırakınca farklılık olması normal vücut yeni düzene ayak uydurmaya çalışıyor demişti....bu arada dikkat edin hap bırakan bir arkadaşımada adet görmeyince doktor normaldir olursun ama adet söktürücü kullan rahatsız olduysan dedi kız Allah tan önce test aldı ve sonuç pozitiftiii...

ben bu ay bıraktım pazartesi yeni kutuya başlamam gerkiyordu almadım cumartesi hastalandım bu günde kadar hiç gelmiyordu en yoğun olması gereken günlerde bütün gün tırnak kadar bişi geliyor o da kahve rengiydi ama bu sabah karın ağrısıyla uyandım ilk defa bugün eskisi gibi kırmızı geldi hem biraz daha yoğunlaştı bende sökmüyor diye dr a gidecektim ayrıca jasmin kullanıyordum aşırı derecede iştahımı açtı 20 kg aldım kilo vereceğim için bıraktım ama bi daha almayı düşünmüyorum eşim korunacak ilaç kullanmamak en iyisi şimdiki aklım olsa hiiç başlamazdım hapa 5 ay kullandım.

Yasmini araliksiz 3 sene kullandim. Bebek icin kullanmayi biraktim ve 45. gun geldi. Hatta tarihleri de hatirliyorum gecen yaz 20 mayista adet oldum sonra hic ama hic hap kullanmadim. Bir dahakine oldugumda 5 temmuzdu. Sonra bir daha hic gelmedi, ben yine duzensizlikten saniyordum ama meger hamile imisim:)
Hemen aklina kotu seyler getirme canim bak 90 gun bekleyen bile varmis...

yorumlar için teşekkürler bayadır takip edememiştim.valla ben ocak 5 te adet oldum sonra şubat 13, en sonda mart 30 . yani sarkarak devam ediyodu. 15 gün önce doktora gittim çok şükür kist falan çıkmadı.olgunlaşmış bi yumurtam vardı hatta ama doktor tarihlere bakarak demekki biraz ge ç çatlıyo dedi ve muhtemelen mayısın ilk haftası olursun dedi.daha fazla sarkmazsa tabi. bakalım adetimin 3. günü hormon testi için çağırdı inş. onların sonundada bişey çıkmaz ve stres olmayız boşyere.
insan isteyipte olmazsa çok üzülüyodur eminim. gerçi henüz korunmayı falan bırakmadım işte bu adetimden sonra düşünüyorum ama haıyrlısı.

yorumlar için teşekkürler bayadır takip edememiştim.valla ben ocak 5 te adet oldum sonra şubat 13, en sonda mart 30 . yani sarkarak devam ediyodu. 15 gün önce doktora gittim çok şükür kist falan çıkmadı.olgunlaşmış bi yumurtam vardı hatta ama doktor tarihlere bakarak demekki biraz ge ç çatlıyo dedi ve muhtemelen mayısın ilk haftası olursun dedi.daha fazla sarkmazsa tabi. bakalım adetimin 3. günü hormon testi için çağırdı inş. onların sonundada bişey çıkmaz ve stres olmayız boşyere.
insan isteyipte olmazsa çok üzülüyodur eminim. gerçi henüz korunmayı falan bırakmadım işte bu adetimden sonra düşünüyorum ama haıyrlısı.

slm glsnz nerelerdeydin.. bende gecikmeler yaşıyordum biliyorsun.
dün adetin 3.günü doktora gittim hormonlarım normal çıktı. birde bu şekilde alttan ultrasonla baktı.
ben kararımı verdim bu ay -ilk kez-korunmuyorum eğer sende karar verirsen bir topik var orda bulusalım şu an kararlı arkadaşlarla o topikteyim ok:34:

bakalım inş. umaycımm. bende yarın hormon testi için doktora gidicem inş. benim testlerin sonucuda temiz çıkar. c.tesi endoskopiye giriyorum onun sonuçlarıda 4-5 gün içinde belli olur. sonuç olarak 10gün içinde anya konya belli olcak:) eğer endoskopi sonucum temiz çıkar ve gene ilaç kullanmak zorunda kalmazsam bende korunmayı bırakmayı düşünüyorum.doğru zaman mı bilmiyorum kpss ye falanda girmek istiyorum belki iş olur belli olmaz. ama bi taraftanda daha sonra isterim olmaz diye korkuyorum. bebek hasreri zor olsa gerek.
şu dönem kafam çok karışık inş. bütün sonuçlarla birlikte biraz olsun rahatlıcam.dualarını bekliyorum.şuanlık topiğin takipçisi olarak kalmam gerekiyo:) hangi topik bu arada?

inş. temiz çıkar herşey yoluna girer dualarım seninle..
kpss vs. diye düşünme.. denemeye başla derim hatta ben üyelerin hikayelerini okuyunca geç kaldığımı düşünmeye başladım
keşke bu ay değilde ocakda hemen denemelere başlasaydım.. Allah yardımcımız olsun çok bekletmesin.
biz bu topikteyiz orda listemiz var beklenen adet tarihini veriyosun listeye işliyor topiği açan arkadaş
http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/438777-2011de-beraber-burada-elele-hamile-kaliyoruz-201.html
güzel haberler bekliyorum :13:

selam ben,9 yillik evliyim ilk iki yil miranova ile korundum,biraktiktan sonra iki ay regl olmadim,daha sonra normale dondu ve hamile kaldim 7 yasinda bir kizim var,kizimdan sonra tekrar miranovaya basladim bu sefer 5 sene miranova ile korundum hicbir yan etkisini gormedim ama birakinca bu sefer 4 ay regl olmadim,gebelik testleride hep negatfti,sonra doktora gittim hormon testleri falan yapildi normal cikti,sonra yine duzene girdi ve cok sukur simdi ikinci bebegimi bekliyorum 5 aylik hamileyim ve hersey normal..anlayacaginiz dogum kontrol hapindan sonra 6 aya kadar duzensizlikler olabiliyo ve bunlar cokk normal,endiselenmenize gerek yok,birazamana birakin,hersey yoluna girecektir..korkmayin sevgiler...

Allah bağışlasın:nazar:.. sağolun biraz olsun rahatlıyorum böyle güzel haberler duyunca.
çünkü ben cidden strese girdim yani geç kaldım ya şimdi olmazsa ya çook beklersem stresi.. stresten prolaktinim yükselcek:( kehanet gerçek olcak :1: töbee töbee

slm arkadaşlar ben 2 yıl aralıksız yasmin d.k. hapını kullandım yaklaşık 10 ay oldu bırakalı adetlerim çok düzensiz.doktora da gittim bi sorun göremedi sizce hala hapın etkisi olabilir mi çünkü önceden adet düzensizliği sorunum yoktu cnm çokk sıkılıyo bu duruma

Yanls yere yaziyrm farkndaym da yeni uye oldgm icn msj atamiyrm daha once paylastgnz esarp ilanlari icn ilertisme geceblr myz:-)

Bende 4 yildan fazla kullandim birajinca ilk regl hemen oldu ama ikinci ay olmadim test yaptm poztf cikti dun gittm doktora yokmuss gwcikme oluyo yani korkma cnm bnm

Slm kizlar.bndede ayni sorun var.bir ay once hapim bitti adet oldum diye sevinirken sadece iki damla geldi.aradan onbes gun gecti yine iki damla geldi.anlamiyorum ne oluyor boyle.fikrin olan varmi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Slm kizlar.bndede ayni sorun var.bir ay once hapim bitti adet oldum diye sevinirken sadece iki damla geldi.aradan onbes gun gecti yine iki damla geldi.anlamiyorum ne oluyor boyle.fikrin olan varmi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çok şükür benm gibi olanda varmış :18::18:aynen benmde senn gibi 18 gün arayla yine aynı bi gün tek sürdü diyeblrm bugün yine aynı ara ara geliyo kanamam ama leke gibi günük ped takacak kadar:26: bide aralarda kahverengi lekelerimde oluyodu:5:

Merhabalar:)
Maalesef bende yasmin kullanıp sıkıntı yaşayanlardanım. üç ay önce bıraktık kullanmayı ve üç senedir düzenli olarak kullanıyorum. İlk ay 32 gün sonra oldum. Sonra 15 gün sonra tekrar
lekelenmeler başladı 1 hafta kadar lekelenme şeklinde gitti ve şimdi gerçek reglimi oluyorum. Yalnız lekelenmeler ile birlikte iki hafta sürdü resmen sizce normal mi ya d abaşına gelen var mı:(

Back