• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra ?

TuRuNCu

Guru
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
7.839
4.930
448
Kızlar doğum kontrol hapını bıraktığın ay adetinin 10-15 gün sürme ihtimalinin olduğu doğrumudur acaba ?
Ben bu ay son kutumu bitirdim ve artık bırakmak istiyorum.Fakat adet günümün uzamasından endişe duyuyorum.Malum ramazandayız ve kalan 2 haftayıda adetli geçirmek istemiyorum.
Eğer birçok kişide adet 10-15 gün falan sürebiliyorsa o zaman bir kutu daha alıp devam etmeyi düşünüyorum.
Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum a.s

adetinizi geciktirmek istiyorsanız son kutunun son tabletini aldıktan sonra hiç ara vermeden ikinci kutuya başlamanız lazım. ikinci kutuyu bıraktıktan 1-3 gün sonra adet olursunuz.
ben doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra adetim her zamanki gibi 5 gün sürdü, sadece daha yoğun olmuştu. o kadar uzun sürdüğünü duymadım kimseden. ama sonuçta doğum kontrol hapları hormon ilaçlarıdır ve nasıl ilk başlarda ara kanamalar yapıyorsa bıraktıktan sonra da regl değişiklikleri olabilir.

adetinizi geciktirmek istiyorsanız son kutunun son tabletini aldıktan sonra hiç ara vermeden ikinci kutuya başlamanız lazım. ikinci kutuyu bıraktıktan 1-3 gün sonra adet olursunuz.
ben doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra adetim her zamanki gibi 5 gün sürdü, sadece daha yoğun olmuştu. o kadar uzun sürdüğünü duymadım kimseden. ama sonuçta doğum kontrol hapları hormon ilaçlarıdır ve nasıl ilk başlarda ara kanamalar yapıyorsa bıraktıktan sonra da regl değişiklikleri olabilir.

yardımın için tşk ederim a.s

bende hapı 3 gün önce bıraktım asırı vajinal kanamamdan dolayı hormonlarımı alt üst etti.ve dün tekrar kanamam basladı doktorumla konustum adet oldugunu söyledi ve 1 hafta sürebilirmiş.yogun sekilde oluyo gercekten dieğr adet dönemlerimden farklı.en güzeli bu hormon haplarına hiç baslamamak ve bu sıkıntıları cekmemek bu sıkıntılarımdan dolayı hap kullanmayı artıkkk düşünmüyorum maalesef:(

Kızlar ben ağustosun 16.da son hapımı içmiştim.Herzaman ki gibi adetim hapı bıraktıktan 5 gün sonra geldi.Yani ayın 21.de(bu arada hapı tamamen bıraktım ayın 16.dan sonra)

Normalde adetim 5-6 gün sürerdi fakat bu ay 11 gün oldu hala bitmedi.Son 4 gündür günde sadece 1-2 damlada olsa kahverengi akıntı devam etmekte.

Acaba hapı bıraktığım için mi böyle oldu ?

Haberiniz olsun ara vermeden ikinci kutuya geçmek çok çok zararlı...

arkadaslar oraya buraya yazdım bi türlü cevap alamadım tereddütteyim 2 gündr yardım edin =( , ben salı norlevo kullandım. benim aklımda 12 saatten önce ilk hap 12 saat qeçtikten sonra diğer hap kullanılır diye aklımda kalmış. fakat ilişkiye girdikten 7-7.5 saat sonra kullandım. ve o aklımda kalan şekilde kullandım. recetesini okuyunca hemen diğerinide attım. tek seferlikmiş. ilk attığmdan 2 saat snra attım diğerinide. yan etkileri akşama kadr sürdü yarında devam etti, baş dönmesi,halsizlik ve hassasiyetlik vardı. 2 saat arayla kullandım diye bi yanlışlık yapmış olamam dimi ?
:S

Konu başlığı burası değil ama fellik fellik geziyorum bi insan bile mi bilmez ya. :(

Back