Doğum Kontrol Hapını Bıraktıktan sonra ne kadar beklenilmeli?

mlt44

Guru
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2011
137
61
298
Evlendim ve 4 ay doğum kontrol hapı kullandım sag overde 30*32 m sol overde 30*25 m kistim vardı bunları tedavi amaclı kullandım ve gecen ay bıraktım bıraktıktan sonra dr üç ay korunmak gerektiğini söyledi ama neden diye sormadım internetten biraz araştırma yaptım

" Anne olmaya hazırsanız üç ay öncesinden doğum kontrol haplarını bırakın. Haplardan üç ay sonra kadında tekrar yumurtlama başlar ve hamilelik şansı yüzde 80'e kadar yükselir. Ancak ilacı bıraktıktan sonra ilk ay içinde gebelik gerçekleşirse, ikiz bebeğiniz olma ihtimali hayli fazla!."

ikiz bebek olması ne güzel bi durum ama bunda ne sakınca görüyorlar ki üç ay korunma diyorlar

ikinci durum

Doğum kontrol haplarını kullanıp bıraktıktan sonra hemen hamile kalan kadınların bebeklerinde kromozom anomalisi görülme riski çok fazla. Bu da düşüğü artıran bir neden. O yüzden biz doğum kontrol hapını bırakan hastalara muhakkak iki ay korunmalarını öneriyoruz. İki aydan sonra hamile kalmalarını teşvik ediyoruz ki, bebekte bir poblem olmasın.

kromozon anomalisi ne oluyor acaba?

Biran önce denemek istiyorum çünkü kistim oldugu için çok korkuyorum

Canım benimde ilk çocuktan önce vardı iki ay bu tarz ilaçlar kullandım ilacım bitti kontrole gittim kist kaybolmuş dra çocuk istiyorum dedim bi ay sonra gel dedi gitmedim iki ay biz denedik olmadı gittim ve bi çatlama iğnesi ile tek seferde kaldım şükür. Şimdi bu gebeliğimden öncede spiral vardı hani planlı hamilelilik düşündüğüm için spirali çıkarıp kontrol hapına başladım ki diş kontrollerimi yaptırıp sorunlarını gidereyim diye bi ay kullandım bir ayda boş geçti bende okudum bu tarz yazıları diğer ay hamile kaldım şuan ikili tarama testine gidicem inşallah bir sorun çıkmaz ama bir ay boş bırak sen ve zaten yumurtlama hemen başlamıyor ilacı bırakır bırakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…