doğum kontrol hapını bıraktıktan ne kadar süre sonra hamile kalırım tahminen ?

bende dogum yaptıktan sonra 2 sene kullandım 2. bebegi dusunduk bıraktım hemen hamile kaldım kuzenımde boyle oldu...belli olmuyor ama 6 ay kadar surenlerde var..

opera mesela 20-25 yaş arası geç değilmidir ? ve hemen endişelenmemesi lazımdır bence.
Her kadın her yaşında geçtir ama konu doğum olunca gerçek yaşını herkes kabullenir.

Doktor bana 35 yaşın gebelik için geç/erken sınırı oldugunu, 35'ten sonrasının daha riskli oldugunu söylemişti. 20-25 bence vücudun çok dinamik oldugu ama genç kız-genç kadın- anne silsilesinde biraz erken bir yaş.
tabii bu benim kendi görüşüm, ben bundan 10 sene evvel anne olsaydım yaşadıgım birçok seyi de yaşayamazdım..

merhaba arkadaşlar...

Öncelikle bebek isteyenlerin rabbim kucaklarını boş bırakmasın..
şimdi şöyle bir durum var 7 senelik evliliğimde aralıklı zamanlarda hap kullandım bırKTIM. İlk sene 1 yıl kullandım dediler ki hap kullanıyorsun çocuğun olmaz (Eşimin Tarafı) aslında hap ile alakalı olduğunu düşünmüyorum o durumun ama yine de korktum başımı ağrıtmasınlar diye hapı bıraktım.Ve 1 yıla yakın bir zamanda eşim korundu sonra bi gün dedikki acaba şimdi zamanımı..ve ilk denememizde bebeğimiz oldu çok şükür sağlıklı 3 yaşında bi oğlum var.Doğumdan sonra hamile kalmaktan çok korktum dr um spiral takalım dedi korkudan taktıramadım oğlum 7 ay emdi,7 aydan sonra tekrar hap kullanmaya başladım,(yasmin) yaklaşık 2.5 seneye yakındır kullandım fakat hap bende sökülememe gibi sıkıntı yarattı,tamam kızken de 5 gün falan sürerdi adet im ama hap kullandığım zamanlar bu süre 3 güne düştü ve kahverengi oluyordum tam anlamıyla bi adet olmuyordu..tamm hapın özelliği fazla kanın vücuttan atılmasını önlüyor ama bende psikolojik sorulara sebep oldu,Neden böyle oluyor?Gibi bir gün hapı bırakıcam dedim bıraktım hapı bıraktıktan sonra 2 ay normal adet gördüm ve 3.ayda hamileydim şuan 2 aylık hamileyim ...yani hap ile hamile kalamamanızın hiç bir alakası yok 10 sene kullanıp hemen hamile olnda var,hapı kulllanırkende hamile kalan var o tamamen genetik bir olay hatta ve hatta kullanmış olduğum ilaç piyasada ki en pahallı,en iyi,en az yan etkisi olan bir hap...Ben adet problemimden dolayı bıraktım yoksa hapa karşı değilim kafan rahat ki düşünmüyorsan en azından önlem alıyorsun,eşinin korunması daha fazla risk...

herşey gönlünce olsun...

peki bu haplar kanama yaptı mı sizde de ben de yaptı ve nasıl kesilecek açıkçası çok kafama taktım ...

Merhabalar ,

Ortalama 1,5 yıl doğum kontrolü için Yasmin kullandım , En son 20 Eylül de regl oldum ve ilacı bıraktığım gibi hamile kalmışım :)
Şuan sanırım 5 haftalık fln hamileyim :)
İnşallah dileyen herkes bir an önce bu haberi alır

Bu en başta kişiden kişiye değişiyo ben 1 yıl kullandım birkaç ay sonra gebe kalmıştım

Merhaba ilk defa yazıyorum bir foruma. Senin gibi aylarca düşünmüş hatta bazen aglamistim ya olmazsa bir bebeğim diye. Çünkü üç yıl kullandm hapı. Bi ay cok endiselenip bıraktım adwt olamadm 10 -14 gün sonra adet oldm dokturun verdiği bi ilacla. Doktor normal diyince ben korkup tekrar hapa basladm bi yıl daha kullandm ve gecen eylül ayinda son hapimi ictim Kasım da hamile kaldm tam 9 haftalık :))) kötü şeyler düşünme olucaksa zamanı ne zamansa oluyor.. hap korur dediler bize ocakta fln hamile kalsam iyi diyordum ama koruma fln yok bi ay gectii ikinci ayda tmm :))

Öncelikle merhaba :)
Ben tam 11 ay boyunca doğum kontrol hapı kullandım ve kilo aldırması sebebiyle bıraktım çocuk istemiyordum ama bıraktığım ay hamile kaldım :) Ve şu anda 13+1 günlük hamileyim.O kişiden kişiye değişen bir durum ama bu haplar hamile kalmaya engel haplar değil içini ferah tut :)

Hapi tamamen migren im ve yaza bebek dusundugum icin biraktim.Ama insanin kafasi rahat oluyor dusunmuyorsun baska bisi kullanmak zorunda kalmiyorsun iliskide.he çok mu yarar li değil tabi ama kullanip biraktigi ay yada 2.ay hamile kalan okadar cok tanidigim varki cokkk annem mesela 39 yasina gelmis ve olmaz zaten drmis hapi birakmis o ay hamile kaldi kardesime:))genetiklede cok alakali benim doktorum 1 yil kullan 3 ay ara ver sonra istersen devam et ama her yil 3 ay ara ver demisti

ben de aynı soruyu hap kullanırken çok kişiye sordum, cevap çoğunluklar en az 6 ay kalamazsın oldu. ama ben aralıksız 4 yıl haptan sonra bıraktığım ayın ertesi hemen hamile kaldım çok şükür. Allah ikinciyi çocuğu aratmadı.. yumurtlama günlerini hesaplayıp ona göre davrandık tabi :) şimdi 12. haftadayım inş. Allah tüm isteyenlere en hayırlı zamanda versin...

ewet kesinlikle haklı buluyorum sizi hapı bıraktım 2 ay önce fakat çocuk düşünmüyoruz şimdilik eşim korunuyor. ama hap çok büyük bi baskı hissettiriyo içinde o kadar çok ön yargı var ki bıraktım şimdidaha iyi hissediyorum kendimi

annemin 19 yıl çok istemesine rağmen olmamış, o yüzden bana evlendiğim zaman, kıızım sen bi dene bakalım olmazsa erkenden tedaviye başlamış olursun dedi, o yüzden o akılla 2 ay sonra hamile kaldım; böylece olduğunu da görmüş olduk :) sen de çok uzatma cicim aylarını :) çocuk iyidir, neşe getirir :)

Canimmm hic kafana takmaa ben 3 yillik ewliyim hic hap kullanmadim ... 5 aydir bebek istiyoruz olmadi henüz ... Arkadasim en agir hapi kullandi 1,5 yil 5. ayinda hamile kaldi simdi 4 aylik hamile ... :) yaniii hap falan bahaneee Rabbim ol derse olur .. Stres yapioruz elbett ama bizimki sabirsizliktann :)

birazcık daha zaman geçsin de yapıcam ama şu bi gerçekki yapmadıkça hevesin mi kaçıyo ne ben öle oldum hevesim yok hiç şuan

walla nasipte ne varsa o olur başka rabbim nasip etmezse ne olursa olsun olmuyo

birazcık daha zaman geçsin de yapıcam ama şu bi gerçekki yapmadıkça hevesin mi kaçıyo ne ben öle oldum hevesim yok hiç şuan

O kıpırtıyı içinde bi hisset, ultrasonda o minicik elleri kolları bi gör, o zaman heves gelir işte. İnşallah Allah senin için en güzel zamanda nasip eder. burdan da paylaşırsın, kutlarız arkadaşım :)

Bana da hapı birakinca 6 aydan önce olmaz o da şansliysan dediler. 2 yıl hiç ara vermeden kullandım dogum kontrol hapı. Eylül ayında bıraktım Kasım ayında hamile kaldım. Suan 9 haftalık hamileyim cok şükür. Kafanıza takıp ne zaman olacak demeye başlayınca olmuyor sanırım.

hayırlı uğurlu olsuunnn.. aramızda 1 ay var, inşallah sıkıntısız, mutlu günler bekliyordur bizi. tadını çıkartalım di mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…