• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol hapindan sonra gebelik ihtimali

Hayriyetpka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2025
12
5
1
22
Merhaba hanımlar doğum kontrol ilacını bırakalı 1 ay olacak bu ayin 13 de bugün adet günümdu adet olmadım gebelik olma ihtimali varmidir aceba

Hap sadece o ay icin koruma saglar sonraki aylarda bir etkisi yok diye biliyorum.
Bence testi tekrarlayin. Ben dongumun 26.gunu negatifken 27.gunu pozitif gordum.

Merhaba hanımlar doğum kontrol ilacını bırakalı 1 ay olacak bu ayin 13 de bugün adet günümdu adet olmadım gebelik olma ihtimali varmidir aceba
Ben 7 yıldır dkh kullanıyorum. Hatta adetlerimi kesti hap. 3 sene adet olmadım daha sonrasında doktor hapımı değişti 2 ay oldum ama sonra tekrar kalan 4 sene yine olamadım. Bazı bünyelerde böyle yapıyormuş malesef. 2 ay önce bıraktım 5 ocak ta kahverengi baya koyu 3 gün süren lekelenme gördüm. Sanırım adet olamadığım için içerde bekleyen kandı. Hamile kalmak istediğim için ovülasyom testi yapmaya başladım. 5 ocaktakini baz alarak döngümün 26sı yani 31 Ocak da yumurtladım. 1 Şubatta da çatladı. Doğum kontrol hapının etkileri bünyeden bünyeye göre değişir. Hiç adet olamadan hamile kalan da var 6 ay kalamayanda. 1 ay da etkisi geçen de var geçmeyen de. O yüzdem gebelik düşünüyorsanız, bence ya bir kadın doğum uzmanına gözükün herşey yolunda mı diye yada ovülasyon testi kullanmanızı öneririm ne zaman yumurtladıgınızı bilmeniz için.

Back