Doğum kontrol hapında 1 tane atlayınca hamile kalma riski var mıdır?

aylin_k

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
16
Yer
Antalya
Arkadaşlar Merhaba,

Geçen hafta nişanım oldu. Bugün nişanlımla ilk defa ilişkiye girdik. Eylül sonu düğünümüz var. Ben şimdiden doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. 2 aydır yasmin adlı ilacı kullanıyorum. Yalnız hala kullanmakta olduğum kutuda geçen hafta ya da bir önceki hafta da olabilir (Hatırlamadığım için emin olamıyorum.) 1 tane hapı almayı unutmuşum. Dün akşama kadar 1 gün geriden devam ediyordum. Bugün kutuya baktığım zaman 2 tane hapın kaldığını gördüm. (Normalde 1 tane olması gerekiyor.) Sizce hamile kalma riskim var mıdır? Biliyorsunuz türk toplumu ahlaki değerlere çok önem verir. Benim ailemde her ne kadar modern olsa da evlenmeden ilişki, hamilelik gibi durumlara hiç olumlu bakmaz. Kürtaj olayından da çok korkuyorum. Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Teşekkürler..

unuttuğunda ertesi gün ikisini birden iç,,üzerinden bu kadar geçtiğine göre koruduğunu sanıyorum yoksa 3,4 gün içinde adet görürdün...

ilaç atladığında koruyuculuğu ortadan kalkıyor malesef,ek korunma yöntemi diyor prespektürde.keşke unuttuğunda 2ilacı birden alsaydın öyle oluyo çünkü

Arkadaşlar Merhaba,

Geçen hafta nişanım oldu. Bugün nişanlımla ilk defa ilişkiye girdik. Eylül sonu düğünümüz var. Ben şimdiden doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. 2 aydır yasmin adlı ilacı kullanıyorum. Yalnız hala kullanmakta olduğum kutuda geçen hafta ya da bir önceki hafta da olabilir (Hatırlamadığım için emin olamıyorum.) 1 tane hapı almayı unutmuşum. Dün akşama kadar 1 gün geriden devam ediyordum. Bugün kutuya baktığım zaman 2 tane hapın kaldığını gördüm. (Normalde 1 tane olması gerekiyor.) Sizce hamile kalma riskim var mıdır? Biliyorsunuz türk toplumu ahlaki değerlere çok önem verir. Benim ailemde her ne kadar modern olsa da evlenmeden ilişki, hamilelik gibi durumlara hiç olumlu bakmaz. Kürtaj olayından da çok korkuyorum. Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Teşekkürler..

bende iki kutu doğum kontrol hapı kullandım kistim vardı. benim bildiğim kadarıyla unuttuğun günün ilacını ertesi gün içemezsin. hangi gündeysen o günü içeceksin. (yani salı ise sadece salı gününden devam edersin.) günü gününe çünkü o haplar bende bi kere unutmuştum. unuttuğum günün hapını içme dediler. ama zaten d.kontrol hapı yüzde yüz koruma sağlamaz ki. hep bi ihtimal vardır. ve yine eskilerin tecrübelerine dayanaraktan ilişkiye girmeden 3 ay önce d.kontrol hapı kullanıyorlarmış. ve sana tavsiyem umarım doktora danışmışsındır eğer kendi başına kullanıyorsan yapma derim doktora git öyle kullan. ben sigara içiyorum die doktora bana korunmam için hapı vermedi. damarları tıkıyormuş. hangi gündeysen o günü iç. bi önce ki günü içme. en fazla yanlış hatırlamıyorsam 2 gün atlayabilirsin. ve gece yatarken iç. doktor bana öyle demişti. umarım hamile kalmazsın. dikkat et :)

Back