• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol hapına 9 gün ara verdim

JaneLou

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2022
13
6
6
31
Ara verdikten sonra 10.günde hapı aldım. Hapı aldıktan 12 saat sonra beraberlik yaşadım. İlaç etkisini göstermiş midir yoksa riskli bir durum var mıdır acaba?

Son düzenleme:
21+7 dkh kullandığınızı düşünerek cevap veriyorum, 7 günden fazla ara verildiğinde hapı kullanmaya başladığınız süreden sonraki 1 hafta ek bir korunma yöntemi öneriliyor, hamilelik durumu oluşabilir yazıyor. Korumamış olma ihtimali yüksek yani.

ben bunu bilmiyordum :/ teşekkür ederim yorumunuz için

Arkadaşım deli misin? Hiç böyle kullanılır mı? tam saatinde olmasa etkisi düşen hap bu.
Tabii ki riskli durum var. Ayrıca yanlis kullanımı adet duzensizligi de yapar

Arkadaşım deli misin? Hiç böyle kullanılır mı? tam saatinde olmasa etkisi düşen hap bu.
Tabii ki riskli durum var. Ayrıca yanlis kullanımı adet duzensizligi de yapar
Bilmiyordum gerçekten. İş işten geçti sanırım

Ertesi gün hapı kullanın ne olur ne olmaz.. Ancak tek başına ara vermeli hap kullanırsanız korunmanızın bir anlamı yok.. Hapa ara verecekseniz iğne veya spiral kullanın ama tek başınıza korunmayın.. Eşiniz de korunsun dışarı boşalsın veya prezervatif kullansın..

Ertesi gün hapı kullanın ne olur ne olmaz.. Ancak tek başına ara vermeli hap kullanırsanız korunmanızın bir anlamı yok.. Hapa ara verecekseniz iğne veya spiral kullanın ama tek başınıza korunmayın.. Eşiniz de korunsun dışarı boşalsın veya prezervatif kullansın..
1 hafta geçti neredeyse üzerinden… Reglim bittikten 2 gün sonra olmuştu bu arada. Doğurgan dönemde değildim sanırım?

Back