Doğum kontrol hapı?

Fairytale27

Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
26
0
16
Eskişehir
Arkadaşlar merhaba. Yakında düğünüm var ve korunma durumunu merak ediyorum. Doğum kontrol hapı kullanmaya başlamak için ne yapmak gerekiyor. Yani doktora danışmadan tabiki kullanmayı düşünmüyorum ama doktor nasıl bir muayene yapıp kullanmaya başlanıyor. Süreci bilmiyorum, bilenler paylaşırsa sevinirim...

Merhaba,
öncelikle bir jinekoloğa gidin. O zaten size test yapıyor, vücut ve hormonlarınıza uygun olan ilacı veriyor. Bilinçsiz ilaç almak doğru olmaz. Dr. Kan testi yapıyor değerlere ve hormonlara bakıyor, ona göre ilaç yazıyor. Ayrıca kronik br rahatsızlığınız var mı onu öğrenmek istiyor. Soru-cevap gidiyor yani:)

ağustos ayında evlendim, mayıs ayında kadın doğum uzmanına gidip görüştüm evlenmeden önce. hamilelik düşünmediğim, daha önce hamile kalmadığım ve yaşım da 30un altında olduğu için doğum kontrol hapı yazdı bana. olabilecek yan etkilerden bahsetti, öyle aman aman yan etkiler yok. vücudunuz su toplayabiliyor mesela kesince rejimsiz 3-4 kilo gitmişti benden.

önemli olan hapı 2 seneden fazla kullanmamak. hem 30 üstüyseniz hem sigara içiyorsanız hap zararlı. (30 yaş altı olup sigara kullanmanız etken değil)

canim arkadaslarin dediklerine ek olarak bende bisi demek istedim, dr'una haptan ziyade igneyi de sor bence. eger dr senin icin bi sakinca gormesse igne ol derim. hergun icme derdin yok hem yan etkisi yok denecek kadar az.. bir sor canim unutma sakin :)

İsim vermek reklama giriyor sanırım..
Kullandığım doğum kontrol hapı, yan etkisi yok denecek kadar az deyip vermişti doktor, ki genelde zaten onu veriyormuş hep, iyi diye..
Bende kan testi yapmamıştı, karnıma baktı galiba(orası karın mı bilmiyorum), bir cihazla.. Litrelerce su içirdi, tam lavaboya çıkacağım an test yaptı.. Bekar olduğum için böyle yapmış..
Sonra da o hapı yazdı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…