önceleri bende 1 yıl diyordum ki onun için ilaç kullandım sonraları ne oldu bende bilmiyorum bıraktım ilacı hayırlısı bakalım :)zaten oluyum ediyim diyene kadar 1 yılı bulur yine :)
evli değğilim ama kadın doğumcularla haşır neşir olmştm bi ara evli arkdaslarım sayesinde :) bildiğim kadar söleim ki . eğer kullanmadysan sakında kullanma.. ilk çocuğu yapmayı düşünen genç kızlar korunma yöntemleri yüzünden % 80 doğruganlık özelliklerini kaybederlermiş . ne iğne ne hap + horman bozukşuğu yapıpı tüğlenmeye sebep oluor ve kilo alımını sağlıyor.. yapıcak bişi yok ya geri çekme uygulayacak eşin. yada przrvtfe bi süre daha sevmesenzde dvam ediceksiniz:) riske atma kendini derim ama yinede sen bilirsin canım
canım sakın diyorummm d.kontrol hapı kesınlıkle kullanma hem koruma saglamıyor hemde kiloya sebep 65 kg oldum 3 ayda ve cok duzenlı kullanmama ragmen su an bebek var kesinlikle hıc bulasma dr'umda soledı zaten pek bi koruma saglamadıgını cok sasırmıstım cunku hamıle oldugumu ogrendgımde :26: git spiral taktır yengem senelerce kullandı 6 sene boyunca kullandı 2. cocuk dusunduklerınde gıdıp cıkarttırdı 1 ay ıcınde hamıle kaldı en guvenılır ve en temızı bu simdiki aklım olsa spiralı secerdım ısrarla tavsıye edıorum dogumdan snra bende dırek taktırıcam gidip
ay kilo almak işime gelir benim ama dediğiniz gibi risk alamıyorum.
bir yandan da eşime güvenemiyorum işte. şimdi yapalım çocuk desem atlar direk
ya ama spiral ilk çocuk olduktan sonra takılmıyor mu? ben yanlış biliyorum demek ki..
kondom'a devam yapacak bişey yok artık
ya ama spiral ilk çocuk olduktan sonra takılmıyor mu? ben yanlış biliyorum demek ki..
selam kızlar kendi tecrübemi paylaşmak istedim.. 9 ay yasmin kullandım ve bıraktıgım gibi kaldım çok şükür.yeni bir gebelik oldugum için geçen gece kasıklarımda çok sancı oldu doktora gittim ultrasonla baktı gebelik kesesini göremedi çok küçük olduğu için ve dedi ki yumurtalıklarında küçük küçük kistler var bi zararı olur mu dedim normalde kisti olanlar zor hamile kalır senin hiç bi problem olmamış... çok şükür.. yasminide doktorla konuşup başlamıştım bi zararı olur mu diye sordum halk arasında yaygın bi konuşma var ama öle bişi yok kişinin doğurganlığı ile alakalı senin doğurganlığın fazlaysa bir gün bile hap kaçırsan hamile kalırsın dedi.. sizle paylaşmak istedim umarım işinizer yarar.. Allah herkesin gönlüne göre versin...
spirali hiç çocuğu olmayan birine pek tavsiye etmiyorlar canım ben korunmadan önce doktora gitmiştim muayene etti sordum spiral taktırmayı o da ben çocuksuz bir kadına önermem dedi ve doğum kontrol hapı tavsiye etti ya da eşin korunacak dedi eşime bu konuda güvenemem prezervatif kullanmıyor diğer yöntemde uzun süre korunma içn riskli o yüzden ben hap kullandım üstelik kısırlık falan da yapmıyor çünkü ben bir ara eşim yanımda değil diye 15 gün falan içmemiştim sonra o geldiğinde içmeyi unutup hamile kalmıştım ama bebeğimi kaybettim ben düşük yapmıştım
spirali hiç çocuğu olmayan birine pek tavsiye etmiyorlar canım ben korunmadan önce doktora gitmiştim muayene etti sordum spiral taktırmayı o da ben çocuksuz bir kadına önermem dedi ve doğum kontrol hapı tavsiye etti ya da eşin korunacak dedi eşime bu konuda güvenemem prezervatif kullanmıyor diğer yöntemde uzun süre korunma içn riskli o yüzden ben hap kullandım üstelik kısırlık falan da yapmıyor çünkü ben bir ara eşim yanımda değil diye 15 gün falan içmemiştim sonra o geldiğinde içmeyi unutup hamile kalmıştım ama bebeğimi kaybettim ben düşük yapmıştım
hadi yaa.. üzücü olmuş benim eşim kullanıyor ama sonlara doğru takıyor. buda çok riskli. ooff napıcam bilmiyorum yaa.. dediğin gibi geri çekilme yöntemi uzun süre koruma sağlamaz. bir yerden patlak verir işte..
hadi yaa.. üzücü olmuş benim eşim kullanıyor ama sonlara doğru takıyor. buda çok riskli. ooff napıcam bilmiyorum yaa.. dediğin gibi geri çekilme yöntemi uzun süre koruma sağlamaz. bir yerden patlak verir işte..
aynen öyle bence en iyisi bir kadın doğum uzmanına görünüp ona göre bir korunma planlamak biz burda sana fikir veriyoruz ama hiç birimiz de doktor değiliz doktor seni muayene eder bünyene uygun bir korunma yöntemi verir bilinçsizce korunma ilerde sorun yaratabilir en iyisi bir uzmana görünmek
aynen öyle bence en iyisi bir kadın doğum uzmanına görünüp ona göre bir korunma planlamak biz burda sana fikir veriyoruz ama hiç birimiz de doktor değiliz doktor seni muayene eder bünyene uygun bir korunma yöntemi verir bilinçsizce korunma ilerde sorun yaratabilir en iyisi bir uzmana görünmek
merhaba kızlar,
size birşey soracagım benı bılgılendırırsenız cok sevınırım,
şimdi microgynon ilacını sadece dogum kontrol için mi kullanıyoruz yoksa baska hastalıklarada kullanabiliyormuyuz?