doğum kontrol hapı

laala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
166
0
26
İçel Mersin
merhaba arkadaşlar, 2 ay sonra düğünüm olacak. ve ben kesinlikle hamile kalmak istemiyorum. ve en garanti gördüğüm yöntem ise doğum kontrol hapı. onun kullanımını falan araştırdım hatta bunun için özellikle doktora gittim. zararlıymış şeklinde söylediğimde ise sinirlenip hurafe laflar onlar dedi:) günde 10dan fazla sigara içmiyorsan problem teşkil etmez dedi. hap dışında prezervatifi söyledi. onunla da korunursunuz (eşin) ama 3. ye kesin hamile kalırsın. en garantilisi hap dedi. her neyse. ben hap kullanmak istiorum zaten ama nişanlım istemiyor. ikna etmeye çalışıyorum. ikna edebilirim umarım. ben prezervatif yöntemine güvenmiyorum. kazara hamile kalırsam da çok üzülürüm çünkü kesinlikle kendimi hazır hissetmiyorum ben YAZZ hapı aldım ama ben anlamadım. bunu nasıl kullancam. tamam hiç ara vermicem. adet gördüğümde de mi? bunu kullanan varsa birazcık yardımcı olabilir mi? şimdiden teşekkürler.

Bana da doktor yazz 24+4 vermişti.

24 tanesi koruyucu 4 tanesi boş. Her gün içileceği için unutmak ve ne zaman diğer kutuya başlayacağım derdi yok.

Pratik bir ilaç yani...

Bana da doktor yazz 24+4 vermişti.

24 tanesi koruyucu 4 tanesi boş. Her gün içileceği için unutmak ve ne zaman diğer kutuya başlayacağım derdi yok.

Pratik bir ilaç yani...

bu 28 hap bittikten sonra hemen yeni kutuyu almak gerekiyor dimi? sen herhangi bir zararını gördün mü?

Evet, hemen ikinci kutuya geçiliyor.

Bende bir yan etkisi olmadı, kg., vs... Hafiften göğüste dolgunluk o kadar.

nişanlın niye kabul etmiyor
olabilecek yan etkileri sen kabul etmişsin de ona ne?
hamile kalacak olan doğurcak olan bakacak olan sensin sanki bi yardımı olacak

nişanlın niye kabul etmiyor
olabilecek yan etkileri sen kabul etmişsin de ona ne?
hamile kalacak olan doğurcak olan bakacak olan sensin sanki bi yardımı olacak

doğum kontrol haplarıyla ilgili kötü şeyler duymuş. bana zararı dokunmasından endişe ediyormuş. ayrıca çocuğumuzun engel olmasından korkuormuş. rahmi kurutma olayı falan tarzda şeyler duymuş. kısır olurmuşum vs vs o yüzden istemior paşa bey.

canım tabi doktorlar daha iyi bilir belki bünyeden bünyeye de değişebilir ama ben doğum kontrol hapını 6 sene kullandım bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım. doktor kontrolünde kullanınca bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum

mesela rahmi nasıl kurutuyormuş, kuruyup pul pul dökülüyor muymuş.
pek de bilgiliymiş maşallah bilgi küpü
doğum kontrol hapları çocuğa engel değildir.
bir çok kadın bırakır bırakmaz hamile kalıyor.
hatta kullanırken bile kalanlar var
ayrıca rahim ve yumurtalık kanserine karşı koruyucu etkileri var.
doğum kontrol hapından sonra gebelik olmazsa sorun hapta değil kişide var olan bir patolojidedir, ama suçu hapa atıyorlar.
yani nişanlına söyle bilmediği şeyler hakkında ahkam kesmesin

bende Doğum Kontrol hapı kullanıyordum sakın ola güvenme ben kesinlikte bir gün bile atlamadım saati saatine içtim ama şuan 35 haftalık hamileyim yani hap kullanırken hamile kaldım sakın ola hapa güvenme....

bende doğum yaptım bebeğim 6 aylık şu an spiral mi doğum kontrol hapı mı die düşünmüyor değilim. spiral canımı yakacak hapta hergün kullanılacakmış bebeğim emiyor zzararı yok deniliyor falan ama pek emin deilim ne yapsam kararsızım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…