Jinekoloji Doğum Kontrol hapı

Meryyeem

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2023
4
1
27
Merhaba Hanimlar benim cikolata kistim var Doktorum doğum kontol hapı verdi kullanmam icin 12 gün ictim geri biraktim icmek istemedim bir bebeğim olmasını istiyorum

Sorum şu adetime 15 gün var hic adet düzensizliğim yok tu hep tam günüm de olurdum Koyu renli kanamam var cok kan pıhtı lı paracalar geliyor hanimlar sizi bu konuda deneyiminiz bir fikrini var mi bu haptan mi kaynaklaniyor yoksa kistim mi patladi arada cok hafif adet sansi gelip gidiyor başka bir sıkayetim yok iyim ama kanama devam ediyor
Cevaplariniz bekliyorum teşekkür ederim ♡

Kist gebeliğe engel değil miymiş peki? Yani bildiğim kadarıyla kist için zaten çok uzun süre kullanılmıyor bu ilaçlar, keşke tedaviniz bitesiye kullanmayınız.

İlaç düzeninizi etkilemiş olabilir çünkü 1 kutu da kullanmayıp yarıda kesmişsiniz. Ama bilgili arkadaşlar da görür diye üste taşımak için yazdım, geçmiş olsun

Kist gebeliğe engel değil miymiş peki? Yani bildiğim kadarıyla kist için zaten çok uzun süre kullanılmıyor bu ilaçlar, keşke tedaviniz bitesiye kullanmayınız.

İlaç düzeninizi etkilemiş olabilir çünkü 1 kutu da kullanmayıp yarıda kesmişsiniz. Ama bilgili arkadaşlar da görür diye üste taşımak için yazdım, geçmiş olsun
Öncelikle cevabiniz icin teşekkür ederim 🥰
Araştirmalarıma göre cikolata kisti doğal gebelige engel ama tüpler aciksa gebelik olabiliyor muş benimkide bir ümitt, tüplerimin acik olup olmadigini bilmiyorum yakinda kontrolum var bakacaklar dediginiz gibi ilac düzenlizligi olabilir kulanip kulanmamakta cok karasizim 😌

Doktorunuza gebelik istediğinizi belirttiniz mi çünkü o zaman hem adeti düzenleyici hem de gebeliğe engel olmayan ilaçlar var biraz zaman geçmiş ama tekrar doktora gidecekseniz gebelik planladığınızı Dr a belirtmeniz de fayda var.

Merhaba Hanimlar benim cikolata kistim var Doktorum doğum kontol hapı verdi kullanmam icin 12 gün ictim geri biraktim icmek istemedim bir bebeğim olmasını istiyorum

Sorum şu adetime 15 gün var hic adet düzensizliğim yok tu hep tam günüm de olurdum Koyu renli kanamam var cok kan pıhtı lı paracalar geliyor hanimlar sizi bu konuda deneyiminiz bir fikrini var mi bu haptan mi kaynaklaniyor yoksa kistim mi patladi arada cok hafif adet sansi gelip gidiyor başka bir sıkayetim yok iyim ama kanama devam ediyor
Valla çok yanlış yapmışsınız.Bir kere doktor size o ilacı durduk yere vermemiş.Doğum kontrol hapını bekar genç kızlara da veriyorlar.Kistlerinden ötürü.Doğum kontrol hapı hem kistleri yok edebiliyor hem de regliyi düzenliyor.Doktora göre hareket etmeniz gerekirdi.Ikincisi doğum kontrol hapını yarıda bıraktığınız için adet düzeniniz ve hormon dengenizi bozmussunuz o yüzden kanamanız olmuş.Aklınızda bulunsun bırakmak istediğiniz zaman kutunun tamamını bitirip öyle bırakın.Yasmin kullanıyorsanız her biri farklı hormon içeriyor o hapların.Bir dahakine yarıda bırakmayın.Ayrica kist varken gebelik düşünmek biraz riskli değil mi?Bazı durumlarda gebeliğe de engel olabiliyor.

Doğum kontrol hapını doktora gitmeden bırakmak tehlikeli doktor uygun gördüyse kullansaydın keşke kahverengi akıntı,kan koku kistten kaynaklıdır çikolata kisti ile gebe kalanlarda var ablamda çikolata kisti varmış gebe kaldıktan sonra öğrendi

X