Aile Planlaması Doğum kontrol hapı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Sadekadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2021
69
25
38
26
Yaz mi Yasmin mi ? Kilo aldırmayan adet dongusunu bozmayan doğum kontrol hapı arıyorum onerebiliceginiz var mı ? Sigara kullanıyorum bu arada doktor yazzı önerdi ama

Ben 5 sene kullandım. Başlamadan önce doktora gitmiştim birkaç test yapıp hangi ilaç uygunsa onu yazmıştı. Kilo almadım, bıraktım ve adet döngüm de eskisi gibi ilk aydan itibaren.
Bence doktorunuzun yazdığı en doğru olandır. Sizin bünyenize ve tahlilinize göre yazıyor sonuçta. Bir de sigara ve doğum kontrol hapı aynı anda önerilmiyor diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim. Sağlıkçı arkadaşlar daha doğru bilgi verir bu konuda.

Hangisini kullandınız acaba ? Muayne yaptı sadece tercihi bana bıraktı açıkçası sadece öneri olarak yazzı söyledi bana sigaranın bı zararı olmadığını azaltsan yeter dedi sadece fakat yazz göğüs büyüme yapiyormus veadet uzatıyor diye yan etkileri oluyormus o yüzden bilemedim

Bana doktorum Yasmin önermişti tahlil sonuçlarıma göre. 5 sene aralıksız kullandım. Sonra hipotiroid sorunum çıktı o ara yeni pakete başlamayı unutmuşum, bıraktım bende. Zaten bırakmayı düşünüyordum artık.
İlk aydan normal adet düzenime döndüm. Büyüme yada dönemin uzaması gibi hiçbir yan etki görmedim.

Yaz mi Yasmin mi ? Kilo aldırmayan adet dongusunu bozmayan doğum kontrol hapı arıyorum onerebiliceginiz var mı ? Sigara kullanıyorum bu arada doktor yazzı önerdi ama
Sigara kullanan biriyim,yasmini verdi doktorum.Sigara vb durumlar için bir sey demedi.Tabii ki sigara saglimiza zararli fakat ben sigarayi sordum,dogum kontrol hapi kullanimimiz bittiginde bebek icin harekete gecince birakalim dedi.Yasmin ben de 2 gündür mide agrisi ve bulanti yapiyor yeni başladım kullanmaya mesela.Doktorunuz neyi onerdiyse onu alin.Yasmini devlet karsilamiyor 60 tl fiyati

Merhaba. Ben de sigara kullanıyorum. Yasmine baslicam sanırım. Ama benim yaş 36. Siz kaç yaşındasınız? Yani hem yaş hem sigara kötü bir etken olur mu ki

Merhaba. Ben de sigara kullanıyorum. Yasmine baslicam sanırım. Ama benim yaş 36. Siz kaç yaşındasınız? Yani hem yaş hem sigara kötü bir etken olur mu ki
Ben 29 yaşındayım,Dogum kontrol hapı ilk gebelik olmayanlarda kullanilmamasi gerekiyor falan diyenler oldu bana da.Artik kafam karışıyor:/

Ben 29 yaşındayım,Dogum kontrol hapı ilk gebelik olmayanlarda kullanilmamasi gerekiyor falan diyenler oldu bana da.Artik kafam karışıyor:/
Ya ben onu hiç duymamıştım hatta kullandım bıraktım zamanında sıkıntı da olmadı o konuda:) 35 yaş üstü sigara içenlere pek onermiyorlar ama ben seviyordum açıkçası bu yöntemi. Doktoruma da daniscam zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…