• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum kontrol hapı

Kazandibi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2019
1.011
1.442
53
Merhaba arkadaşlar 22 yaşındayım cinsel hayatım yok. Biraz evham bir tipim o sebeple dün kadın doğuma gittim muayene oldum. Gitme sebebim çok fazla adet kanamanın olması ve pihtili bir şekilde. Bir de bu ay içinde iki defa bir seferlik ara kanamam oldu. Muayene de kist gibi her hangi bir problem girmedi doktor. Hatta ben inatla var demişlerdi felan yaptım çevirdi monitörü bana gösterdi maşallah tertemiz bir ekran vardı. Yani küçük vardı da önemsememiş gibi değil bizzat gözümle gördüm. Neyse kalktım sedyeden beklerim bi şey yok bay bay demesiydi ama bana doğum kontrol hapı yazdı. 6 ay kullanmamı istedi. Ilk defa böyle bir şey gördüm. Dedim ki problem yok dediniz neden ilaç kullanıcam o zaman fazla geliyor dedin ya dedi o yüzden bi altı ay kullan bakalım değişiklik olucak mi kanamada dedi. Ilaç adı yazmak doğru mu bilmiyorum ama Qlairista yazdı eczaneden aldım. Dün ilk hapı içtim ama içim de bir yandan rahat değil. Siz ne önerirsiniz illa ki yan etkisi olur diye düşünüyorum sonra çok gerekli olmasa doktor yazmazdı diyorum arada kaldım. Deneyip göreyim mi en azından bir ay yoksa içmemeli miyim?

Ilaci nerdeyse yarıladım şimdilik hiç sıkıntı yok yani varsa da haberim yok sadece sekiz günü bulan adetim dört günedüştü bu da benim için muhteşem bir haber

Hormonlarinda problem var buyuk ihtimal bence bi ara endokrine gorun

Canim, fazla kanaman oluyorsa(mesela ileri derece kansizlik varsa da veriyorlar) dogum kontrol hapi, regl kanamasini normale cekiyor ve pihtili demissin ya, rahimde herhangi bir sorun varsa onu temizliyor mesela kistleri eritmek icin de veriyolar. Ilk 2- 3 ay falan ara kanama olabilir ama sonrasinda duzene giriyor. Doktoru 6 ay demesi de anca etki etmeye basliyor 3. Ayda.

Doktor oylesine yazmamistir merak etme bir zarari da yok ozellikle senin gibi doktor kontrolunde kullanildiginda :D

Merhaba arkadaşlar 22 yaşındayım cinsel hayatım yok. Biraz evham bir tipim o sebeple dün kadın doğuma gittim muayene oldum. Gitme sebebim çok fazla adet kanamanın olması ve pihtili bir şekilde. Bir de bu ay içinde iki defa bir seferlik ara kanamam oldu. Muayene de kist gibi her hangi bir problem girmedi doktor. Hatta ben inatla var demişlerdi felan yaptım çevirdi monitörü bana gösterdi maşallah tertemiz bir ekran vardı. Yani küçük vardı da önemsememiş gibi değil bizzat gözümle gördüm. Neyse kalktım sedyeden beklerim bi şey yok bay bay demesiydi ama bana doğum kontrol hapı yazdı. 6 ay kullanmamı istedi. Ilk defa böyle bir şey gördüm. Dedim ki problem yok dediniz neden ilaç kullanıcam o zaman fazla geliyor dedin ya dedi o yüzden bi altı ay kullan bakalım değişiklik olucak mi kanamada dedi. Ilaç adı yazmak doğru mu bilmiyorum ama Qlairista yazdı eczaneden aldım. Dün ilk hapı içtim ama içim de bir yandan rahat değil. Siz ne önerirsiniz illa ki yan etkisi olur diye düşünüyorum sonra çok gerekli olmasa doktor yazmazdı diyorum arada kaldım. Deneyip göreyim mi en azından bir ay yoksa içmemeli miyim?

Bence kullanma canım bır problem yoksa eger varsın cok kanaman olsun hıc adet olamaman daha kotu zaten evlendıgınde dunyanın ılacını kullanıcaksın ya korunmak ıcın ya hamıle kalmak ıcın ınsallah rabbım sorunsuzca verır sana bebek ama evlendıgımden berı ılac kullanan bırı olarak onermem ılaclar alt ust edıyor bunyemızı

Ilaci nerdeyse yarıladım şimdilik hiç sıkıntı yok yani varsa da haberim yok sadece sekiz günü bulan adetim dört günedüştü bu da benim için muhteşem bir haber
kullanmamanı tavsiye ederim ilerde zaten evlenince hertürlü ilaç kullancaksın Efif00 Efif00 arkadaşın dediği gibi kendi haline bırak doğum kontrol hapları kandaki pıhtıyı artırıyor.

Back