Hanımlar merhaba,
Eski konumda da bahsetmiştim doğum kontrol hapına başladım doktor tavsiyesiyle.
Ilacin prospektüsünde özellikle belli yaştakilerin sigarayla birlikte kullanımının risk olduğu, sigara içenlerin mutlaka yakın tıbbi gözetim altında dikkatli kullanması gerektiği yazıyordu.
Benim doktorum böyle bir şeyden bahsetmedi, sigara kullanıp kullanmadığımı sormadı bile. Hastalık geçmişimi, ailemde kalp damar rahatsızlığı olup olmadığını, yaşımı kilomu göz önünde bulundurdu ve "risk grubunda değilsin" diyerek kullanabileceğimi söyledi.
Fakat ben sağlık konusunda çok pimpirikli bir insanım, böyle şeyler içime dert oluyor benim
Ben nadir sigara kullanıcısıyım. Haftada 1-2 kere dışarı çıktığımda birkaç tane olmak üzere nadiren sigara içiyorum. Öyle her gün her gün bir paket şeklinde değil. Yaptığım araştırmalara göre yaşı 35in üzerinde olup yoğun sigara tüketenler risk grubuymuş. Ben henüz 20li yaşlardayım. Ailemde genetik kalp damar rahatsızlığı, kalp krizi vs. yok. Sadece büyükannemin obeziteye bağlı olarak gelişen kalp rahatsızlıkları var, ilaç kullanıyor.
Doktorum beni muayene ettikten sonra ilacı yazdı ama ben prospektüsü okuduktan sonra pimpirik yaptım, sizce benim için ilaç kullanımı riskli midir?
Bu konudaki görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Lütfen konum bir süre taşınmasın, gerçekten dünden beri bunu düşünüyorum