Doğum kontrol hapı yan etkisi

SalakSacma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
1.490
723
123
27
Dün tüylenme ve adet düzensizliği için doktorumun yazdığı doğum kontrol hapına başladım dia**35 hap . Ama çok mide bulantısı yapıyo sanki otobüsteyim zamanla geçer mi acaba ? ve sürekli içimde bulantı var . Bide kilo yaparmı kullanan var mı ?

Başka bir doktora tekrar görünün bence. Adet düzensizliğine de tüylenmeye de başka çareler var. Yaşınız kaç?
Doğum kontrol hapları ağır gelebilir çoğu kadına. Bir de yan etkilerini okuduysanız psikolojik olarak da etkileniyor olabilirsiniz.

22 yaşındayım başka bi çözüm bulamadım senelerdir daha öncede başka ilaç kullandım kist vardı düzeldi hormon bozukluğum varmış bunun için 3 günlük bi hormon ilacı kullandım ama düzelme olmadı mecbur bu ilaca başladım

Ya ben dede tüylenme var ama dkh kullanmam ya neden bşka çaresi yok anlamıyorum ya aldactone ya dkh bumudur yanş

O üç günlük ilaç dostinex di galiba yani prolaktinin yüksek süt hormonu yüksekse tek çare dkh değilkş

Yan etkileri azaltmanin en iyi yolu ilaci aksam yatmadan önce almaktir.

Yan etkisi artarsa doktora tekrar gidin
Başka bir marka verebilir.
Adet düzensizli gb hormonal rahatsızlıklar genelde bu tip ilaçlarla tedavi ediliyor diye biliyorum

Evet bu aynı zamanda adet düzensizliği var senelerdir ve yoğun bi kıllanma . Başka ne gibi çaresi olabilir ki ?
Ya ben dede tüylenme var ama dkh kullanmam ya neden bşka çaresi yok anlamıyorum ya aldactone ya dkh bumudur yanş

O üç günlük ilaç dostinex di galiba yani prolaktinin yüksek süt hormonu yüksekse tek çare dkh değilkş

Onun aynı tarz olan başka bir ilacını ben kullandım 6 ay.
İlk ayım dediğiniz gibi bulantılarla geçti. Adet döneminde de müthiş ağrılar yaşadım.
Normal rutin beslenmeme rağmen, 6 kilo aldım.
Açıkçası doğum kontrol hapından artık tiksiniyorum.

Doktorlar çok kolay ilaç yazıp geçiyor. Reçeteyi direkt alıp kullanmak yerine biraz araştırma yapmak gerekiyor. Maalesef biraz deneme yanılma yapıyorlar üzerimizde. Hormon bozukluğu için kullandığınız ilacı bilmiyorum bu konuda bir bilgim yok ama doğum kontrol hapıyla görülen adet yumurtalıklardan gelen gerçek kanama değil. Vücudunuz üzerinde de bir sürü yan etkisi var.
Ben kullanılmasına karşıyım diye çok negatif de konuşmak istemiyorum. Sonuçta doktor değilim sadece okuduğum, deneyimlediğim şeyleri aktarabilirim ve mutlaka doğum kontrol hapı kullanmamı gerektiren bir rahatsızlığım olmadığı için bence kullanma demek biraz düşüncesizce gelebilir. Ama bence mümkünse kullanmayın. :/ Başka bir doktordan başka bir görüş alın.

6 ay da mı 6 kilo çok fazla peki geri verebildin mi ?

Ben 2 yıldır qlairista kullanıyorum. Çok da memnunum. Aç karna içmeyin. Kusmadığınız sürece içmenize engel bir durum olarak saymıyor doktorlar bulantıyı. İlk kutuyu bitirmeden değiştirmeyin. Gerçekten içemiyorsanız değiştirmek için doktorunuza gidin. Kilo aldım ama ilaca bağlı değil, dengesiz sağlıksız beslenme ve abur cubur çok tükettiğim için aldım. Sigara içen insanlar dışında da doğum kontrol hapı kilo yapmıyormuş. Sigara içenler bunu kullanmak için sigarayı bıraktıklarında kilo alıyorlarmış ve suçu hapa atıyorlarmış. Doktorlar böyle söylüyor. Her hapın yapısı, etkileri farklı. Markayı değiştirmek bulantıyı engelleyebilir. Başka bir yorumda uyumadan önce kullanılmasını önermiş bir üye, katılıyorum, rahatlatabilir.

Ben doğum kontrol hapini gebelikten korunmak için kullandım.Ama kullandığım süreçte sabahları çıkardığım bile oluyordu ,çok bulantı yaptı.Sonunda her gün acaba hamilemiyim diye huzursuzluk yaşamaya başlayınca kullanmayı biraktim

3 ay süreyle kullandım aynı ilacı. İlk ay göğüs hassasiyeti yaşamıştım ama kalan sürede bir yan etkisi olmamıştı. Ayrıca saç dökülmem azalmıştı ve cildim güzelleşmişti.
Benim adetlerim düzenliydi sadece tüylenme için kullanmıştım, fark eder mi bilmiyorum ama.

Bahsettiginiz marka cok yipratici yalniz.
En tolere edilebilirlerinden biri yasmin, onu kullanip kullanamayacaginizi sorun doktorunuza.

her bünyeye farklı etki yapıyor. ilk ay mide bulantısı normal. kilo ve diğer yan etkiler olasılık dahilinde kesin bir şey demek zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…