• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum kontrol hapı ve unutkanlık korunmasız ilişki :(

ilitya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
38
1
86
Kocaeli
Merhaba Kızlar :(

Ben yaklaşık 15 günden beri doktorumun önerisi ile Diane 35 doğum kontrol hapı kullanıyorum.Hapı kullanmaya adetmin 2.günü başladım.Hap kullanımının 10.günü eşimle korunmasız ilişkimiz oldu.Hap kullanımını Cumartesi Günü unuttum.Pazar normal saatte aldım.Pazar akşamı eşimle korunmasız bir ilişkimiz daha oldu.Fakat ertesi gün pazartesi sabah 8.30da cmt günkü hapı almadığımı fark ettim.Saat 8.30’da hemen içtim.Normal olarak günlük ilacımı saat 13.30 gibi alıyorum bugunun ilacınıda normal saatte alacağım Fakat unuttuğum ve pzt hatırladığım almadığım ilaç bana bir risk yaratır mı? Doktoruma eşim sormuş.Norvelo kullanmasın gerek yok normal laca devam etsin demiş ama korkuyrum :( Norvelo kullanmalı mıyım.? Çünkü kesinlikle çocuk istemiyoruz şu an acaba. Ne yapmalıyım?
:53:

Ben yaklaşık 15 günden beri doktorumun önerisi ile Diane 35 doğum kontrol hapı kullanıyorum.Hapı kullanmaya adetmin 2.günü başladım.Hap kullanımının 10.günü eşimle korunmasız ilişkimiz oldu.Hap kullanımını Cumartesi Günü unuttum.Pazar normal saatte aldım.Pazar akşamı eşimle korunmasız bir ilişkimiz daha oldu.Fakat ertesi gün pazartesi sabah 8.30da cmt günkü hapı almadığımı fark ettim.Saat 8.30’da hemen içtim.Normal olarak günlük ilacımı saat 13.30 gibi alıyorum bugunun ilacınıda normal saatte alacağım Fakat unuttuğum ve pzt hatırladığım almadığım ilaç bana bir risk yaratır mı? Doktoruma eşim sormuş.Norvelo kullanmasın gerek yok normal laca devam etsin demiş ama korkuyrum :( Norvelo kullanmalı mıyım.? Çünkü kesinlikle çocuk istemiyoruz şu an acaba. Ne yapmalıyım?

doktorun zaten gerek yok demiş bence kullanma ben de doğum kontrol hapı kullandım zamanında ilk kullanmaya başladığım zamanlar unuttuğum oluyordu ama hiç gebelik oluşmadı bundan sonrasına dikkat et

Biz 'risk yok desek' de doğru olmaz, 'hamile olma olasılığın yüksek' desek de..Sonuçta hiçbir hap ya da yöntem %100 koruma sağlamıyor.Ben uzun bir süre kullanıp 2 ay ara vermiştim ve o sıra korunmasız ilişkiye girdik ancak hiçbir şey olmadı.Bunun yanında düzenli olarak kullandığı halde hamile kalanı da duydum.Doktorun gerek yok diyorsa o zaman gerek yoktur.Şimdi telaş yapmak boşuna..Rahatla..

Çok teşekürler ilgilendiğinz,verdiğiniz cevaplar için insan böyle durumlarda derdini yaşayan biriler ile paylaşmak istiyor..O yuzden bu siteyi seviyorum..Allah anne olma şansını hayırlı zamanda versin herkese..Daha çok dikkat etmem gerekecek haklısınız .Tekrar teşekkürler.

normalde cogu bayan yumurlama donemınde hamıle kalır tabı ıstısnalarda vardır dedıgıne gore yumurtlama donemınde degılsın ama tabı bu olamayacagı anlamınada gelmıyo
bende bı ara dogum kontrol hapı kullanmıstım aslında onun ustunde yazar unuttugun gunlerde soyle yapmalısın dıye bende unuttumkı nasıl oldugunu yardımcı olabilmek isterdim yinede inşallah hamile kalmazsın

Back