Doğum Kontrol Hapı Ve Kistlerim

cemrekara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
1.037
104
83
Kızlar merhaba...
Kendımı tanıtayım oncelıkle 11 aydır evlıyım 5 aydırda bebek ıstıyorum.
4 ay once devlet hastanesınde bır doktra gıttım bebek dusunuyrum kontrllerım yapılsın dıye ama hıc ılgılenmedı ultrsynda baktı kistın var ama bebege engel degıl kucuk kendılgnde erır dedı neyse ben pek aldırıs etmedım adama zaten cok ılgıszdı.
2 ay once özelde bır doktra gıttım smear kan ve ıdrar testlerımı yaptı sonuclarım harıka cıktı ama o da 2 tane 3,5 cm kistın var dedı sagda 3,5 basıt kıst solda 3,6 hemorajik kist dedı o da aynı sekılde gebelıge engel degıl kendılıgnden vucudun atar kıstı dedı ama genede 1 ay sonra tekrar gel bakalm kıste gecmısmı dedı.
Ben aldırıs etmedım gıtmedım ama takı 1 hafta once ara kanama yasayıncaya kadr kasıklarmda da agrı olusmaya basladı ctesı doktra gıttım kistlerım duruyr aynı ölçü ve aynı durumda doktrm sasırdı sımdıye kadr coktan gecmelıydı dedı bana dogum kontrl hapı verdı bıtınce tekrar gel gecmemısse amelytla alırız dedı bu arda ca125 22,9 yanı kıstlerım zararsızmıs.
Ama anlamadıgım sey kıstlerın boytları cok kucuk degıl mı neden amlyt olmalıyım?
Yada kist ile gebe kalınmıyormu ?
Sızce dogum kontrl hapına ne zaman baslamalıyım? ( Doktrum hemen basla dedı ama 28 Temmuz bat ım sızce reglının 1. gununu bekleyıp oylemı baslamalıyım)

Canim kadindogumcu arkadasim benim 5 cm ilk kistime bile hemen ameliyat olma dedi. Doktorlar hemen ameliyat diyorlar biraz daha ilaç kullanmaya bak

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim kadindogumcu arkadasim benim 5 cm ilk kistime bile hemen ameliyat olma dedi. Doktorlar hemen ameliyat diyorlar biraz daha ilaç kullanmaya bak

Ben olmam zaten canım ya para kazanmak ıcın hemen amlyt doktr bey dedım amlyt olunca yumurtlık rezevrım dusmezmı duser dıyr ee neden amelyt olmam gerek o zamn dedım boylemı durucaksın pekı dedı ya ılerde buyurse o zamn keske daha once amlyt olsaydm demeyecekmısın dedı...
Şimdı ben daha dogum kontrl hapına baslamadım canım sence ne zamn baslamalıyım?

Neden baslamiyorsun başla hemen benim doktor verdi iki kutu adet olana kadar kullan adetten sonra bakalim dedi tekrar

Neden baslamiyorsun başla hemen benim doktor verdi iki kutu adet olana kadar kullan adetten sonra bakalim dedi tekrar

Ne bılım canım ya reglı 1.gunu baslanır yazıyor her yerde hem smdı ıcersem bu ay reglı olmam dımı

Yok sanmıyorum canim zamaninda olursun

merhaba,

Kist problemi bendede var. Üstelik sağda 5,5 cm solda 6cm büyüklüğünde. bende doğum kontrol hapı kullandım. şimdi adet görmeyi bekliyorum. Adet sonrası emar çektirmem gerekiyor. küçülmez ise hapları iki ay da kullanıcam. Doktorum ameliyatı önermiyor. Ameliyat sırasında yumurtaya zarar gelirse çocuk yapamama riskin var. Gerekirse doktorunu değiştir. ameliyat en son çare.
Geçmiş olsun inşallah atlatırsın.

Selam canım sen hangı dogum kontrl hapını kullandın? Bende ara kanama oldu hatta suan hala devam edıyr kanamam 2. gun bugun dogm kntrl hapı kullanalı. Benı cok korkttu doktr ne amlytı ya aglaya aglaya cıktm hastaneden tam karsıda cocuk parkı vardı saatlerce otrdum orda oylece psıkljım alt ust oldu

ben diane kullandım iki gün önce bitti. Kanama falan olmadı bende. Ama ilk zamanlar gece ağrılarla uyandığım oldu. Bide mide bulantıları. Sonra geçti. Şimdi ara ara yumurtalıklarda küçük sancılar hissediyorum. adet sonrası doktordan öğrenicem neler olup bittiğini.
Psikolojini hiç bozma, bende ilk duyduğumda kötü olmuştum hatta günlerce aklımdan çıkmadı ama psikoloji bu tür rahatsızlıkları çok etkiliyor. Ben artık düşünmüyorum. Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.

Bana Qlairista kullanıyrum canım. Ne zamn basladın sen doktrum bana hemen basla dedı zaten bu ay reglı olmazsın dedı . Yan etkı bana sdce baş donmesı oldu canım . İnan duydugumdan berı kendıme gelemedım sak dıye suratıma amlyt dedı mınık degıl mı amlyt ıcın dedım yumrtlk rezrvım dusmaz mı dedım duser ama boyle kalması daha mı ıyı dedı 2 yıl snra hala kıstın var olması daha mı ıyı dedı

ben adetin birinci günü başladım bir kutu bitti. emar sonrasında küçülme gözlenmezse iki kutu daha içmem gerekecek. Doktorum ameliyatı son çare olarak görüyor. İlaçla kistler küçülmezse doğum yapmamı isteyecek.doğum sırasında kistler patlıyormuş. Tabi eğer kistler gebe kalmama engel olmaz ise. Her yolu denedikten sonra hamile kalamazsam belki ameliyat olabilir. ama yinede ameliyat yerine tüp bebek tavsiye edebilir.
Hiç sıkıntı etme kendine. kötü psikoloji hastalıkların uyarıcısıdır.

Adnan saraçoğlu bu pko soğan kürü vs diyor burada çok yapan var danış onlara :)

Biricik & Selim
06.07.2013
~Ayza İpek geliyoor~

Ben doktra bebek istyrum dıye gıttım zaten adam bana hıc demedı gebelkte yok olur kıst falan engel mı hamıle kalmama dıye sormustum ılk gıttgımde hayr degıl dedı ıkıncde amlyt dedı madem engel degl neden amlyt edyrsn benı netten bırz arstrdm 5 ın ustu ancak belkı amlyt yazyr benımkıler 3,5. Cevap verdgın ıcın cok teskkr edrm canım su bebek fıkrını ne zaman kafama taktım reglım gecıktı akıntım arttı kıstım cıktı istemıyrken hıc bır sorunum yoktu

Adnan saraçoğlu bu pko soğan kürü vs diyor burada çok yapan var danış onlara :)

Biricik & Selim
06.07.2013
~Ayza İpek geliyoor~

Ahhh işte içebilsem midem cok fena bulanıyr kokusuna dahı dayanamıyrm aslan pencesı dıye bır bıtkının daha kuru varmıs onu yapayım dıyrm eşim kızıyr artık evde kur falan gormıcem yetr bırak vucudunla ugrasma dogru zamanda gelıcektr bebegmz dıyr

kistlerinde çeşitleri var canım. benimkiler çikolata kisti yani risk oluşturabilir. bu nedenle yok edilmesi gerekiyor. İstanbuldaysan doktorumu önerebilirim sana istersen

kistlerinde çeşitleri var canım. benimkiler çikolata kisti yani risk oluşturabilir. bu nedenle yok edilmesi gerekiyor. İstanbuldaysan doktorumu önerebilirim sana istersen

Ahhh canım nerde resmen buyuk sehır olmus bır kasabada yasıyrum Aydındayım. Benımkler bırı basıt kıst dgerı hemrjk kıst yanı ıcı kan doluyms cok onemlı degıl dedı nettende baktm kendılgnden gecer cogu zamn dedı ama gecmedı . Bebek dusunuyrmusun canım

Buarda emar ne hıc duymadım kıste emarla nasıl baklıyr

Buarda emar ne hıc duymadım kıste emarla nasıl baklıyr

Benim sağdaki kisti doktor muayenesi sırasında görüldü fakat sol temizdi. Yinede doktorum şüphelendi ilaçlı emar istedi. Yaklaşık 25 dakika sürüyor. İlk 20 dakikası normal emar çekiliyor. sonra damardan ilaç enjekte edilip 5 dakika daha ilaçlı emar çekiliyor. Soldaki 6 cmlik kistim emar soucunda çıktı.

Aaaa bunu ilk defa duydum canım çok sasrdım. Benımkını alttan muaynde gordu doktrum resmen özel hastane para kazanck dıye hemen amlyt dedı yazık gunah ya ınsanlarn hem parasını alıyrsn hem pskoljsını bozuyrsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…