doğum kontrol hapı ve durmayan kanama

bengalibairem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2023
15
3
19
kizlarim ben adet düzensizliği nedeniyle doktora gittim polikistik over oldugum ortaya cikti tarlusal ve dogum kontrol hapi verdi tarlusal bittikten sonra 4. gün adet oldum 26 mayista ve doktorum bana dienille dogum k hapi baslatti adetinin ilk gununden itibaren kullanmaya basla dedi bende aynen basladim bugun 5 haziran ve 11 gundur adet oluyorum sakir sakir bi kanama degil ama orta derecede bir kanama lekelenme degil asla ve bel agrisi yapiyor bu sekilde olabiliyor mu adet suresini uzatmasi normal mi ilk defa hayatimda dogum kontrol hapi kullandim belkide bu yuzdendir bilgilendirirseniz ya da yasadiysaniz benle deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim :)

İlk bir kaç ay dengesizlik olması normal, isterseniz doktorunuza danışın, her doğum kontrol hapı her bünyeye olmuyor, belki bu size uymamıştır. Bütün döngü boyunca kanama devam ederse hapı değiştirmeyi mutlaka isteyin. Maalesef Doktorların büyük çoğunluğu hapları bünyeye göre değil el alışkanlıkları doğrultusunda yazıyor.

İlk bir kaç ay dengesizlik olması normal, isterseniz doktorunuza danışın, her doğum kontrol hapı her bünyeye olmuyor, belki bu size uymamıştır. Bütün döngü boyunca kanama devam ederse hapı değiştirmeyi mutlaka isteyin. Maalesef Doktorların büyük çoğunluğu hapları bünyeye göre değil el alışkanlıkları doğrultusunda yazıyor.
doktoruma danıştım birkaç gün önce ama maalesef cevaplari ben pek tatmin etmedi lekelenme gibi mi oluyor vs dedi aslinda dkh nin agriyi kesmesi lazim gibisinden konustu benimde kafama takildi 3 ay takip et hala bu sekil uzun olursa ilac degiselim dedi ilaci suan ortasindan kesemem falan dedi biraz da baska sitelerde arastirma yaptim bu durumu yasayan baya kisi gordum ilk kutu bitene kadar boyle oluyormus ara verilen donemde normale donup 2. kutuda kesiliyormus vucut ilaca alistigi icin o yuzden icim biraz rahatladi ben gibi insanlar oldugu icin ama genede arastirmayi birakmadim

Merhaba, bende şuan hapın 16. Günündeyim ve aynı şeyleri yaşıyorum. Sizin kanamanız kesildi mi acaba? Her gün kahverengi leke görmekten aşırı sıkıldım. Korkuyorum bitmeyecek diye

Merhaba, bende şuan hapın 16. Günündeyim ve aynı şeyleri yaşıyorum. Sizin kanamanız kesildi mi acaba? Her gün kahverengi leke görmekten aşırı sıkıldım. Korkuyorum bitmeyecek diye
Merhaba evet kanamam bitti 23 güne yakın sürdü ama başka bir uzmana gittim ilacımı değiştirdi ve halihazirda kanamam varken adet gördüm o şekilde yazz a başladım ve ilaca başlamamın 1. günü kanamam bitti

Merhaba evet kanamam bitti 23 güne yakın sürdü ama başka bir uzmana gittim ilacımı değiştirdi ve halihazirda kanamam varken adet gördüm o şekilde yazz a başladım ve ilaca başlamamın 1. günü kanamam bitti
😄 bana da dienille yapıyor aynı lanet şeyleri. Dienillenin bitmesini mi beklediniz peki? Ben de bunu yarıda bırakıp yazz a başlamak istiyorum ama ne zaman başlayacağımı anlamadım pek.

😄 bana da dienille yapıyor aynı lanet şeyleri. Dienillenin bitmesini mi beklediniz peki? Ben de bunu yarıda bırakıp yazz a başlamak istiyorum ama ne zaman başlayacağımı anlamadım pek.
ben ilaci kestigimde 17 gunluk kanamam vardi doktorum ilacimi kestirdi son 4 hapi kullanmadim direkt birak dedi bana zaten ilaci biraktiktan 3 gun sonra adet gordum ultrasonla bakarak ve kan testiyle onayladi doktorum oyle basladim yazz a cok iyi anliyorum o bikkinligi gercekten cok zor

ben ilaci kestigimde 17 gunluk kanamam vardi doktorum ilacimi kestirdi son 4 hapi kullanmadim direkt birak dedi bana zaten ilaci biraktiktan 3 gun sonra adet gordum ultrasonla bakarak ve kan testiyle onayladi doktorum oyle basladim yazz a cok iyi anliyorum o bikkinligi gercekten cok zor
Sizin adınıza çok sevindim 🥹❤️ Bende Bayram nedeniyle doktor bulamadım acile gittim, ultrason ve kan testini bana da yaptılar rahim ve yumurtalıklarda sorun yokmuş zaten. 🤷🏻‍♀️ malum randevu da bulunmuyor. Dediğiniz gibi çoğu doktor tatmin edici cevap da vermiyor yan etki devam et ilaca diyip gönderdi beni. Yazz a da yine reglinizin ilk günü mü başladınız? Yani hapı bıraktıktan 3 gün sonra mı?

Sizin adınıza çok sevindim 🥹❤️ Bende Bayram nedeniyle doktor bulamadım acile gittim, ultrason ve kan testini bana da yaptılar rahim ve yumurtalıklarda sorun yokmuş zaten. 🤷🏻‍♀️ malum randevu da bulunmuyor. Dediğiniz gibi çoğu doktor tatmin edici cevap da vermiyor yan etki devam et ilaca diyip gönderdi beni. Yazz a da yine reglinizin ilk günü mü başladınız? Yani hapı bıraktıktan 3 gün sonra mı?
evet evet doktorum adet oldugumu ve yazz a başlayabileceğimi söyledi sonrasında zaten 1. günü kanamam kesildi adetimin 1. günüyle basladim yazz a 24+4 oldugu icin dienille gibi 1 hafta ara vererek kullanilmiyor kutu bittiginde direkt obur kutuya geciliyor

Çok geçmiş olsun.benimde 15.gunum ve adetim daha ilk gün gibi kanamam geliyor hangi ilacı kullandiniz

Çok korkuyorum kanamadan öleceğim herhalde .doktor randevum salı günü inşallah bir sorun olmaz
hiççç endişelenmeyin sizi çok iyi anliyorum vallaha bi ara bende artık öleceğim sanmıştım hele bu sıcakta ped falan kullanmak çekilmiyor tez vakitte iyileşirsiniz inşallah ilaci değiştirir doktor büyük ihtimalle

İlk ayda benim de başıma geldi. Neredeyse ilaç bitene kadar devam etti. Halsiz düşmüştüm, cinlerim de tepemdeydi. Yeni kutuya başladığımda düzene oturdu.

anlayamadigim sekilde ilaca basladigimdan beri kabizlik yasiyorum arada ishale donuyor sonra tekrar kabizlik yapiyor cok sinir bozucu
Yeme ve içme düzeni bile değişince bağırsak düzeni değişiyor. İlaç da etkiler haliyle. Bazen de içindeki yardımcı maddeler bağırsak düzenini değiştiriyor.

Kabız oluyorsanız içtiğiniz suyu arttırın. O bile etki eder.

X