• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol hapı ve anksiyete

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
Merhabalar. 7 senedir anksiyete bozukluğum var. Dönem dönem iyi dönem dönem kötüyüm. İlaç kullanmıyorum. Şuan yumurtalık kist tedavisi için doğum kontrol hapı kullanıyorum ve inanılmaz anksiyete,yabancılaşma,korku arttı. Son 3 ilacım kaldı. Merak ettiğim şu sizlerde doğum kontrol hapı böyle bir etki yaptı mı,yaptıysa ne kadar sürede etkisi azaldı? Son 5 senedir hiç bu kadar kötü olmamıştım.1 aydır durumum bu şekilde olunca ilaçtan olduğunu düşündüm.

Hangi ilacı kullanıyorsunuz?

Prospektüsünde depresif durumu artırabileceği yazıyor. Seyrek olsa da yan etkileri arasında anksiyete de var. Doktorunuz farklı bir ilaca geçebilir belki muayeneye gidince söyleyin ilaca devam edecekseniz.

Prospektüsünde depresif durumu artırabileceği yazıyor. Seyrek olsa da yan etkileri arasında anksiyete de var. Doktorunuz farklı bir ilaca geçebilir belki muayeneye gidince söyleyin ilaca devam edecekseniz.
Teşekkür ederim cevabınız için 🌸
İlaca devam etmeyeceğim tedavim 1 aylıktı.son 3 ilaç kaldı. Prospektüsünü etkilenmemek için okumamıştım ama bir anda anksiyete artışı ve yabancılaşma artınca okudum. Belki hiç anksiyete bozukluğu olmayanları etkilemiyordur ama anksiyete bozukluğu geçmişi olanları tetikleyebiliyordur diye düşündüm. Hiç bu kadar uzun süreli kötü hissetmemiştim 😔

Back