Doğum kontrol hapı sorunu

Aryabozokkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2021
84
42
38
24
Merhaba, bilgisi olanlara bir şey danışmak istiyorum. Doktor kontrolünde doğum kontrol hapına başladım. Reglimin ilk veya 2. günü başlamam gerektiğini söyledi. Ben de ikinci günü başladım. 2 gün içtim ama çok fazla yan etkisi oldu dayanamadım eczaneye danışıp bıraktım. Kanamam zaten regl olduğum için devam ediyordu. Randevu alıp birkaç gün sonra tekrar doktora gittim kanamam bitmek üzereydi ama bana kanaman durmaz diyerek bir ilaç verdi. Adet söktürücü düzenleyici ve gebe kalmayı destekleyen bir ilaçmış. Bir tane içtim kanamam daha da arttı onu da bıraktım. Doğum kontrol hapını bırakalı 5 gün oldu zaten 2 tane içebildim sadece. Bu kanama ne zaman durur bilen var mı? ya da kendi kendine durur mu son ilaca devam mı etmeliyim?

Bir şeyleri başla bırak yapmak iyi değil hormon dengeni bozuyorsun.
Kaç gündür kanaman var ve ne kadar oluyorsun? Çok yoğun kanaman varsa doktora git ama baktın azalıyor duracak gibiyse içmesen de olur sanırım.

Ben de yıllar önce döngümün ortalarında başlamıştım 3 gün doğum kontrol hapı içip bırakmıştım sonra kanama oldum. Sonra durdu normal adet tarihimde tekrar kanama oldum. Bir şekilde hormon düzeniyle oynamış oldum yani 1-2 gün içsen de etkiliyor

Ne yan etki yaptı size ? Bende şimdi çikolata kistim yüzünden kullanıyorum 2. Kutuya başladım baş ağrısı tansiyon düşüklüğünden mahvoldum böyle giderse devam edemem.
Siz doğum kontrol için kullanıyorsanız ve yan etki yaptıysa boşverin spiral falan taktırın çekilmez ya. Ben ilaç içmezsem ameliyat olucam diye zorluyorum kendimi

evet farkındayım ama böyle etkileri olacağını bilmiyordum. dayanılmaz bir mide bulantısı ateş basması yaptı uyuyamadım bile. 9 gündür devam ediyor kanamam çok fazla değil ama azalma da yok aynı miktarda. zaten doktora yeni gittim ama verdiği ilacı içmedim daha çok kanama yaptığı için. sizin bıraktıktan sonra kanamanız ne kadar sürdü? Benim vücudum doğum kontrol hapını kabul etmiyor maalesef. Size de çok geçmiş olsun muhakkak iyi bir doktor vardır korkulacak bir ameliyat değil diye biliyorum.

Merhaba ilk bir hafta bende de aşırı mide bulantısı yaptı sonra alıştım lekelenme yapıyor şuan bir kutu bitti ilk zamanlar olur diyor doktorlar hormon ilacı olduğu için

Merhaba ilk bir hafta bende de aşırı mide bulantısı yaptı sonra alıştım lekelenme yapıyor şuan bir kutu bitti ilk zamanlar olur diyor doktorlar hormon ilacı olduğu için
Ben dayanamadım bıraktım maalesef. Siz iyi bitirmişsiniz. Birkaç güne eski haline döner mi acaba o zaman

Ben dayanamadım bıraktım maalesef. Siz iyi bitirmişsiniz. Birkaç güne eski haline döner mi acaba o zaman
İnanın ilk bir hafta zor geçti sonra alıştım bence diğer adet dönemine normale döner adetiniz siz yinede bir kadın doğum uzmanına görünün hem içiniz rahat etsin

İlacı bırakıp 1 hafta kanama olmuştum 1-2 hafta temiz kalıp tekrar 1 hafta kanama olmultum sonra normale döndü.
Evet ameliyattan korkmuyorum da çikolata kistinin tekrarlaması olasılığı yüzünden süreyi uzatmaya çalışıyorum.

teşekkür ederimm çok geçmiş olsun size de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…