• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Kontrol Hapı Sonrası Düzensizlik ve Divina Tablet

turuncubulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2012
31
0
26
Ankara
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1.5-2 yıl boyunca Ginera kullandım pkolu olduğum için. Son dönemlere doğru adet miktarımda aşırı azalma ve ara kanamalar olunca rahim duvarımın fazlaca inceldiği ortaya çıktı ve doktorun tavsiyesiyle ilacı bıraktım. İlacın bıraktığımdan beri (5 ay) bir türlü düzenli adet olamıyorum. her ay farlutal kullanmak zorunda kaldım, adet sürem 2 maksimum 3 güne düştü. Öyle ki 2 ay önce sadece 1 gün adet oldum. Tekrar gittiğimde doktor bana Divina adlı bir ilaç verdi, rahmim kendini toparlayabilsin diye. 6 ay da bunu kullanacakmışım :( anlayacağınız vücudum mahvolmuş durumda. üstüne bir de kilo verdim, normal kilomun altındayım, bunun da etkisi olabilir dedi doktor. Benzer şeyler yaşayan var mı? Uzun süre hap kullanıp da bırakanlar ne zaman normal adet döngülerine kavuştular?

Selam canım.
Bende pko hastasıyım yaklaşık 2 senedir.Banada doktorum diana35 vermişti hala ona devam ediyorum.İlk zamanlar bu durumu okadar kafama takıyodum ki ama alıştım bu duruma.Devamlı bi ilac içerek adet görmek, bu gerçekten zor..

Ben de yaklaşık 1 sene boyunca yasmin kullandım. Son kullandığım ay 5-6 gün erken adet olunca yan etki yaptığını düşünerek kutu bitince devam etmedim. Ama şimdi de adetim 13 gün kadar gecikti. Ben de huzursuzum şimdi. Gebelik testi yaptım negatif çıktı. Ama neden adet olamıyorum anlayamıyorum.

Back