Merhaba . Benim bu ay reglim normalde yedi gün iken üç gün sürüp kesildi. Bunun hamilelik ile alaksi var mıdır siz daha bilgilisinizBen senelerce kullandım pcosum ben de. Bıraktığım ay daha gebe kaldım. Geç yumurtlama oldu. Regl geciktikten bir hafta sonra testim anca pozitife döndü. O kadar. Onun dışında pcosun bir etkisini görmedim canım
Çok teşekkür ederim demek ki yapıya göre değişiyor gebe kalmak ama anladığım kadarıyla anne olmama engel değilben 3 ay kullandım kuzu. sonra migrenim olduğu için bırakmak zorunda kaldım. gebelik de denememizin 13.ayında oldu ilk kez. ilacı bıraktıktan sonra gebe kalma üzerinde etkisi yok ama pcosun var maalesef. ve istediğiniz kadar hapları kullanın sadece regl olmanızı ve kanser riskinizi düşürmeye yarıyor ilaçlar. yani hastalığı iyileştirmiyor maalesef. sağlıklı beslenme + bol hareket ile etkilerini azaltıp, daha kolay gebelik elde edebilirsiniz
asla değil. bir arkadasim ilacı bıraktıktan sonraki ilk ilişkisinde gebe kaldıÇok teşekkür ederim demek ki yapıya göre değişiyor gebe kalmak ama anladığım kadarıyla anne olmama engel değil
Çok sevindim çok sağolunasla değil. bir arkadasim ilacı bıraktıktan sonraki ilk ilişkisinde gebe kaldıtamamen bedeninin ve zihninin gebeliğe hazır olmasıyla ilgili. hiç canını sıkma.
Haptan dolayı da daha kısa sürmüş olabilir canım. Ben hiç olmamıştım. Onun haricinde de bir değişiklik yaşamadım reglideMerhaba . Benim bu ay reglim normalde yedi gün iken üç gün sürüp kesildi. Bunun hamilelik ile alaksi var mıdır siz daha bilgilisiniz
Merhaba ben de ergenlik yıllarımdan beri PCOS ile uğraşıyorum. Kimyagerim ve bu konuda yabanci kaynaklari epey okuyup araştırdım. Dogum kontrol hapı kullanman ileride gebe kalmanı zorlaştırmaz. Gebe kalmak istediğinde öncelikle insülin direncinin olup olmadığını öğrenmeni tavsiye ederim. Insulin direnci PCOS’u tetikliyor. Şeker ve unlu gıdalardan uzak durup protein (yumurta, peynir, et, tavuk vs), sağlıklı yağlar (tereyağı, zeytinyağı, kuruyemiş), baklagiller ve sebze ağırlıklı beslenmek çok fayda sağlar. Bunun yanında multivitamin takviyesi kullanmak ve her gün 30-45 dk yürüyüş yaparak insulin direncini kirabilirsin. İnsulin direncini kirmak icin metformin de (seker hastaligi icin hap) destekleyici bir secenek olabilir. İnsulin direnci yoluna girince hormonlar ve yumurtlama da duzene giriyor. Bir de myo-inositol diye bir takviye kullanmani cok tavsiye ederim. Bu takviyeyi gunde 4g kullanmanin PCOSlu kadinlarda insulin direncini kontrol altina alarak hormanlari dengeye getirdigi, yumurta kalitesini arttirdigi ve gebelik ihtimalini arttirip sonrasinda ise dusuk riskini azalttigi gosterilmis. Umarım bu bilgiler faydalı olur. Tabi bahsettigim ilac ve takviyeyi once doktora danismak lazim. Forumda bu konuyu okuyan tüm PCOS’lu kızkardeşlerime en kısa zamanda sağlıkla bebislerine kavuşmak nasip olsunarkadaşlar polikistik over sendromu olan ve doğum kontrol hapı kullanıp bırakınca gebe kalabilen var mı? ben şu an kullanıyorum ama pcostan dolayı istediğimde hamile kalabilir miyim
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürlerMerhaba ben de ergenlik yıllarımdan beri PCOS ile uğraşıyorum. Kimyagerim ve bu konuda yabanci kaynaklari epey okuyup araştırdım. Dogum kontrol hapı kullanman ileride gebe kalmanı zorlaştırmaz. Gebe kalmak istediğinde öncelikle insülin direncinin olup olmadığını öğrenmeni tavsiye ederim. Insulin direnci PCOS’u tetikliyor. Şeker ve unlu gıdalardan uzak durup protein (yumurta, peynir, et, tavuk vs), sağlıklı yağlar (tereyağı, zeytinyağı, kuruyemiş), baklagiller ve sebze ağırlıklı beslenmek çok fayda sağlar. Bunun yanında multivitamin takviyesi kullanmak ve her gün 30-45 dk yürüyüş yaparak insulin direncini kirabilirsin. İnsulin direncini kirmak icin metformin de (seker hastaligi icin hap) destekleyici bir secenek olabilir. İnsulin direnci yoluna girince hormonlar ve yumurtlama da duzene giriyor. Bir de myo-inositol diye bir takviye kullanmani cok tavsiye ederim. Bu takviyeyi gunde 4g kullanmanin PCOSlu kadinlarda insulin direncini kontrol altina alarak hormanlari dengeye getirdigi, yumurta kalitesini arttirdigi ve gebelik ihtimalini arttirip sonrasinda ise dusuk riskini azalttigi gosterilmis. Umarım bu bilgiler faydalı olur. Tabi bahsettigim ilac ve takviyeyi once doktora danismak lazim. Forumda bu konuyu okuyan tüm PCOS’lu kızkardeşlerime en kısa zamanda sağlıkla bebislerine kavuşmak nasip olsun