Doğum kontrol hapı öldürdü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Doğum kontrol hapı öldürdü
21 yaşındaki genç kız doğum kontrol hapı kullanmaya başladıktan 25 gün sonra hayatını kaybetti.

Daily Mail'in haberin göre Fallan Kurek isimli genç kız adet düzensizliği nedeniyle jinekoloğa gitti ve doktoru adetlerini düzenlemesi için genellikle tercih edilen doğum kontrol hapı verdi.
İlaca başladıktan 25 gün sonra nefes alamadığını ve eklemlerinde ağrı yaşadığı belirten genç kız bir anda evde düşüp kalınca acilen hastaneye kaldırıldı.
Hastanede yapılan beyin incelemeleri sonucunda akciğerlerinde bulunan bir kan pıhtısının beyne oksijen gitmesini önlediği ve beyin ölümüne neden olduğu anlaşıldı.
Ailesinin doğum kontrol ilaçlarının kan pıhtılaşması tetiklediği yönünde iddialarda bulundu.

3 gün yoğun bakımda kalan genç kız beyin ölümü gerçekleştikten sonra hayatını kaybetti.
Uzmanlar doğum kontrol hapının kan pıhtılarını tetikleyebileceğini belirtirken Daily Mail'de yayınlanan bilgilere göre doğum kontrol hapı kullanmayan her 100 bin kadından 5'inde bir yıl içerisinde kan pıhtısı görülebilmektedir. Doğum kontrol hapı kullananlarda ise bu sayı 100 bin kişide 15 olarak belirtilmektedir.
Riskin oldukça düşük olduğunu belirten uzmanlar, doğum kontrol haplarının zarardan çok fayda sağladığı görüşünde ve bu riskin kabul edilebilir olduğunu belirtiyor.
http://www.milliyet.com.tr/dogum-kontrol-hapi-oldurdu-pembenar-galeri-aile-2064219/?PAGE=1

O doktorlara hadisinler oradan demek istiyorum, 100 binde 15 düşük bir risk değildir.
Atar ve toplar damar tıkanıklığı, iltihabı riskini arttırdığını, yan etkileri olarak kan pıhtılaşmasını arttırdığını, migren ataklarını tetiklediğini, hipertansiyon yapabileceğini niye açık açık söylemiyorlar, tabii ilaç sanayi kazansın.

O kucuk sayıların bizi bulmayacagi ne malum ??
Bende yillardir tampon kullanirim. Fakat 4 yil once şoka grdim resmen kusma ve bayilma yaşadım acilde doktorun dedigi tampon kullaniyor mu olmuş.
Yazlik muhitte oldugum icin doktor sormuştur tabiki..
Birde dogumdan sonra ben kontrol hapida kullanamadim tum yan etkileri baş gösterdi.
Özü; hic bir ilac masum degildir bencede..

Neeyyyy tampon mu yaptı o şeyleri ay şok oldum bende Suan...

bi de yok rahim meme kanserini azaltırmış falan. hiç alakası yok ayrıca karaciğer kanserini arttırdığıyla ilgili çalışmalar var. hatta memeyi de .ve dolaşım problemleri yapabiliyor. daha yeni id te otopsi izledim doğum kontrol hapından ölen bir kadının bilinmeyen bir pıhtılaşma sorunu varmış. hangi doktor bunu araştırıp veriyor ki. ekstra hormon almanın faydalı olabileceğine inanmak absürt geliyor bana.

arkadaş ben korkuyorum doğum kontrol haplarından hele de sayelerinde 1 ay kanadıktan sonra ürkünçbana göre

Yapar, Anladığım kadarıyla 27.01 sıcak havalarda kullanmış, sıcak havalarda toksik şoka sebep oluyor, birde regl kanaması hafiflediğinde tampon yerine ped kullanımını tavsiye ederler.
Tampon deyip geçmemek lazım.

Evet en tatlı müdürem küçük şeyden büyük şeyler çıkabiliyor

Bende de adet düzensizliği var, doktora gitmeyi düşünüyodum ama şu an ürktüm, bana da doğum kontrol hapı verirse doktor hayatta kullanamam heralde bu haberden sonra.

dogum kontrol hapindan sonra trombozum oldu...Ben hic kullanmazdim...Erken menopoz nedeniyle kullandim.hemen biraktirdi doktorum..

yıllarca o kadar reklamını yaptırlar hiç bi zararı yok diye, ben kullandığım zaman, üst bacaklarımda kanın akışını hissediyorum resmen, doğal bişey olmasa gerek bu durum

Neden haberde hangi firmaya ait hangi ilac oldugu yazilmamis? Ay uykum geldi benim. Ben mi gormedim acaba?

Aynen canım tampon yaptı.. uzunca sure kullanamadim..

Munemm tabiki yazin.. didimin kör sicagi off kabus gbiydi. Zaten prospektustede yaziyor toksit şok sanirim. Ama hic boyle bisey yasamamistim. Gidiiip geldim diyebilirim..
Artik mecbursam kullanmaya denize girerken kullaniyorum cikinca hemen bitiyor isim. 10-15 dk duruyor. Esim yokken kullanabiliyorum ayrica. O halimi gordukten sonra evdekileride atmis..

bi de bu hapları ergenlik çağındaki küçük kızlara yazıyorlar bilemiyorum

ama ne yalan söyliyim bu yaz ara vermeden iki ay kullancam

8 yıldır aralıklarla kullanıyorum, şu ana dek en ufak yan etki yapmadı bana.. Tamam zararlı deniyor da e ben de kullanmayınca işkence çekiyorum resmen, kist oluşuyor, sancıdan ölüp ölüp diriliyorum, ağlamaktan harap oluyorum. Ne yapacağız?

Hapın içinde nadir yan etkiler kısmında pıhtıya sebep olabileceği yazıyor zaten. Bacaklarınızda uyuşma vs hissederseniz doktorunuza başvurunda yazıyor.

Hapın içinde nadir yan etkiler kısmında pıhtıya sebep olabileceği yazıyor zaten. Bacaklarınızda uyuşma vs hissederseniz doktorunuza başvurunda yazıyor.

hatta bi tanesinde daha da ağır şeyler yazoıyodu ama o zaman neden çok zararsız diye reklamı yapılıyo, peynir ekmek gibi yazılıyo reçeteye falan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…