- 9 Aralık 2012
- 1.973
- 326
- 113
- Konu Sahibi Bensiz Aska Doyma
-
Gunaydın kızlar sıze bırsey sormak ıstıyorum cokta utanıyorum yazarken ,ben bır haftalık evlıyım daha ,bu dogum kontrol haplarıyla hıc bır bılgım yok ama mecbur kullanıyorum 2 gundur almayı unuttum duzenlı kullanamadım yanı bırsey olurmu acaba?gebelık sansım olurmu olmazmı bılenler yardım edebılırmı ?doktorum aynı satte almamaı ve her ay 7 gun ara vermemı soyledı yardım lutfen kafam cok karıstı
Hap alımının unutulması durumunda farkedildiği takdirde ilk 24 saat içinde alınmalı, sonrasındaki hap alınması gereken zamanda içilmelidir. Ancak üst üste 2 gün hap alımı unutulduğunda doğum kontrol hapının güvenirliği tam olmaz. Böyle bir durumda bir sonraki adet kanamasına kadar ek tedbirlerle korunmak gereklidir. Yani hap bir gün unutulduğunda ertesi gün 2 tane birden alınır, ancak 2 gün üst üste unutulursa koruyuculuk konusunda şüpheye düşülür.
21 gün içilir 7 gün ara verilir.. hergün aynı saatlerde alınmaya özen gösterilmelidir..
evet canım aylık 3 aylık olarak :)) spral var ama oda bazılarına gelmiyor dedigim gibi en iyi yöntem bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?