Evleneli 5 ay oldu 5 aydır doğum kontrol hapı (yasmin) kullanıyorum. Kullandığımı duyan herkes uzun vadeli devam ettiğimde hamile kalamıyacağımı söylüyor doğurganlığı azalttığını vs vs. Ben 1 sene daha kullanmak istiyorum böyle birşey başına gelen varmı? doğruluğu var mı varsa neden kullanılıyor yoksada bu insanlar yeni evlileri neden böyle korkutuyor
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebeliğe Hazırlık Doğum Kontrol Hapı Kullanmak Doğurganlığı Azaltırmı ?
- Konu Sahibi Seena
- Başlangıç Tarihi
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Doğurganlığı azaltmaz yaa kim söylüyor bunları. Hormonlarında oynamalara neden olabiliyor. Bu da hamile kalmayı geciktirebiliyor. Belki bunu anlatmak istemişlerdir. Ama korunmayı bırakır bırakmaz hormonlarına baktırırsın bi sorun varsa önlemlerini alırsın hiç bi sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle.Evleneli 5 ay oldu 5 aydır doğum kontrol hapı (yasmin) kullanıyorum. Kullandığımı duyan herkes uzun vadeli devam ettiğimde hamile kalamıyacağımı söylüyor doğurganlığı azalttığını vs vs. Ben 1 sene daha kullanmak istiyorum böyle birşey başına gelen varmı? doğruluğu var mı varsa neden kullanılıyor yoksada bu insanlar yeni evlileri neden böyle korkutuyor
- 28 Aralık 2013
- 1.175
- 1.643
- 133
Merhaba..Valla kullandığımı duyan herkesin nedense yakınlarında kullanıp sonradan hamile kalamayan tanıdıkları çıkıyor anlayabilmiş değilim hem biraz evliliğimin tadını çıkarmak istiyorum hemde sonradan olmaz diye korkmuyorum değil
Uzun süre kullanımda etkisini bilemiyorum. Doktorunuza danışın bence.
Ama ben tüp bebek tedavi sürecimde çocuk yapmaya çalışırken kullandım :)
Neden derseniz tedavi surecinde kistim çıktı. Kistin yok olması için de 1 ay Yasmin kullanmam gerekti. Sonrasinda tedavimize devam ettik. Olumsuz bi etkisi olmadı yani, pozitif sonucumuzu aldık.
- 30 Mayıs 2017
- 4.794
- 7.223
- 88
Hamile kalmadan once bi süre ben de o şekilde korundum yaklasik 6 ay. Hic bi sorun olmadi. Adet düzenleyici olarak kullanılıyor dgm k. hapı. Yani mantıken doğurganlığı etkilememesi gerekiyor çünkü adeti düzenli bir insan daha kolay hamile kalabilir. Ayrıca hiç korunmayan ama denemeye başladıktan 1 yıl sonra hamile kalan arkadaşım ya da evlendikten itibaren 3 yıl kullanan ve bırakır bırakmaz hamile kalan arkadaşım da var. İnanmayın boşverin boş boş konuşanlara.
- 6 Ağustos 2016
- 6.007
- 9.729
- 198
- 13 Haziran 2014
- 5.008
- 5.205
- 198
Dogurganliga etkisi su sekilde biraktiktan sonra bir kac ay hamile kalamazsinizEvleneli 5 ay oldu 5 aydır doğum kontrol hapı (yasmin) kullanıyorum. Kullandığımı duyan herkes uzun vadeli devam ettiğimde hamile kalamıyacağımı söylüyor doğurganlığı azalttığını vs vs. Ben 1 sene daha kullanmak istiyorum böyle birşey başına gelen varmı? doğruluğu var mı varsa neden kullanılıyor yoksada bu insanlar yeni evlileri neden böyle korkutuyor
- 24 Eylül 2013
- 12.157
- 13.600
- 298
Evleneli 5 ay oldu 5 aydır doğum kontrol hapı (yasmin) kullanıyorum. Kullandığımı duyan herkes uzun vadeli devam ettiğimde hamile kalamıyacağımı söylüyor doğurganlığı azalttığını vs vs. Ben 1 sene daha kullanmak istiyorum böyle birşey başına gelen varmı? doğruluğu var mı varsa neden kullanılıyor yoksada bu insanlar yeni evlileri neden böyle korkutuyor
Canim bende dış gebelik sonrası kist icin kullandim 2 ay.Son ay korunmam bitiyordu ama son ay kendiligimdem korundum.
Ertesi ay kaldım.
Ama oncesinde flnda hic kullanmamistim.
Bu isler biraz nasip kesin konusmalar icin zor surecler.
Bence gerekli tum kontrollerini yaptir sonrasinda ilacinada devam et hatta doktorun belki baska bi ilac bile onerebilir
Nasil bi yol aldiginizida,kararlarinizida süzmüş olursunuz.
- 16 Şubat 2016
- 1.292
- 1.213
- 133
- 8 Nisan 2018
- 1
- 0
- 1
En az 1 ay öncesinden başlamayı öneriyorlar ek korunma yöntemine gerek kalmasın Diye.Çünkü ilk kullanılan ayda %100 koruma sağlamıyor diyorlar.1 ay önceden başlanması avantaj o yuzdenHanimlarrr temmuzda dugunum var. Dogum kontrol hapi ne zaman kullanilmaya baslanmali ? Ona gore doktora gidip bsna uygun bi hap isteyecegim
valla ben 5 sene kullandım o da poliskistik overdan dolayı adet düzensizliğim vardı onun içindi evlenince de doktoruma sordum korunmak için de kullanabilirsin dedi. geçtiğimiz ağustos ayı bıraktım yaklaşık 6 ay da eşim korundu ama bu süre zarfında adetlerim hep düzenli oldu ve yumurtladığım zamanları da anlıyordum. bebek düşündüğümüz ilk ay da hamile kaldım. hem pko vardı hem de 5 yıldır ilaç kullanmıştım. ya imkansızı başardım ya da doğum kontrol hapı sanıldığı gibi kısırlaştırmaktan ziyade hormonları düzenlediği için doğurganlığı arttırıyor. tabii bu benim hastalığım için de geçerli olabilir. hormonları düzenli olan bir insanda nasıl etki edeceğini kestiremeyiz ama çevremden hep duyduğum ilacı bıraktıktan sonra pat diye hamile kalanlardı.
canım öyle birşey yok ya benim arkadaşım bıraktı 2.ayı hamile kaldı ben hiç kullanmadm 1.5 senedr ugraşıyorm hiç ilgisi yok böyle şeylerle rabbim yazmşsa herşekilde olurrr.Evleneli 5 ay oldu 5 aydır doğum kontrol hapı (yasmin) kullanıyorum. Kullandığımı duyan herkes uzun vadeli devam ettiğimde hamile kalamıyacağımı söylüyor doğurganlığı azalttığını vs vs. Ben 1 sene daha kullanmak istiyorum böyle birşey başına gelen varmı? doğruluğu var mı varsa neden kullanılıyor yoksada bu insanlar yeni evlileri neden böyle korkutuyor
- 11 Mayıs 2011
- 7.155
- 3.947
- 373
Tesekkur ederimEn az 1 ay öncesinden başlamayı öneriyorlar ek korunma yöntemine gerek kalmasın Diye.Çünkü ilk kullanılan ayda %100 koruma sağlamıyor diyorlar.1 ay önceden başlanması avantaj o yuzden
- 22 Kasım 2010
- 11.117
- 19.559
- 498