Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalanlar

dumanoldum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2009
15
5
34
arkadaşlar merhaba ben şuan hamileliğimin 12. haftası içindeyim. daha önce de yazdım diye hatırlıyorum. ben hamileliğimin yaklaşık 2. ayına kadar doğum kontrol hapı kullanıyordum. hamileliğimi öğrendiğimde bebeğim 8 hafta 4 günlüktü. ve ilk ayda reglimi oldum. 2. aydan sonra kesildi. 6 7 doktora gittim. ilacın bebeğe zararı olabileceğini sakat olabileceğini ve bunu doğuma kadar anlayamayacaklarını söylediler. ultrasonda bebeğin sağlık durumu çok iyi görünüyor. gelişimi normal down sendromu riski de yok. burun çıkıntısı var ve ense kalınlığı normal. ben önce korktuğum için aldırmayı düşündüm. dün doktora gittik ve bebeğin büyük olduğu için alamayacağını söyledi. hastaneler zaten almıyor. yasal süre dolduğu ve ilacı reçete ile almadığım için. doktor alamayacağını söyleyince açıkçası dünyalar benim oldu. allah biliyo ya hiç istemiyodum. hep bişey olsa alınmasa diye dua ediyodum. fakat bi yandan da çok korkuyorum. bişey olurmu diye. size sormak istediğim başına böyle bir şey gelip bebeğini dünyaya getiren varmı. ve bebeğin durumu nasıl ?

Merhaba canim bende senin anlattigin durum icersindeyim Ben 8 senedir k.hapi kullaniyorum en son aralikta oldum ocakta olmadim simdi bekliyorum adet olurum diye herhangi bir Test yapmadim cunku uzun sure hap kullananlarda regl olmama durumu normal diye duydum sen hamilelikten suphelendinde mi gittin yoksa tesadufenmi ogrendin cesaret edemiyorum Test yapmaya gebelik belirtileri yok ama bu aralar uykuya cok dustum bana sende nasil belirtiler oldu yazabilirmisin? Bebegini saglikla kucagina alirsin insallah canim

merhabalar. ben 2. ay adetimi olmadım ondan şüphelenerek test yaptım pozitif çıktı. doktora gittim bebek 8 hafta 4 günlüktü hamile olduğumu öğrendiğimde. ama birinci ayı reglimi oldum ve belirtilerim olmadı. bulantı kusma baş dönmesi yaşamadım. anlamadım hiç hamile olduğumu. 2. ay da regl olsaydım yine anlamıcaktım büyük ihtimalle. o yüzden ilacı kullanmaya devam ettim. canım eğer senin de adetin geçmişse bence bi test yap veya hastaneye git kan ver. eğer hamileysen ilaç kullanmaya kesinlikle devam etme. ben bebeğimi aldırmadım. daha doğrusu büyük diye almadılar ama allah biliyo ya bende aldırmak istemiyodum. şuan 13 hafta 3 günlük ve ben çok huzursuz bi hamilelik geçiriyorum. sende bi an önce test yap. allah hepimizin yardımcısı olsun. rabbim sağlıklı sıhhatli bebişimi kucağıma almamı nasip eder. inşallah

merhabalar. ben 2. ay adetimi olmadım ondan şüphelenerek test yaptım pozitif çıktı. doktora gittim bebek 8 hafta 4 günlüktü hamile olduğumu öğrendiğimde. ama birinci ayı reglimi oldum ve belirtilerim olmadı. bulantı kusma baş dönmesi yaşamadım. anlamadım hiç hamile olduğumu. 2. ay da regl olsaydım yine anlamıcaktım büyük ihtimalle. o yüzden ilacı kullanmaya devam ettim. canım eğer senin de adetin geçmişse bence bi test yap veya hastaneye git kan ver. eğer hamileysen ilaç kullanmaya kesinlikle devam etme. ben bebeğimi aldırmadım. daha doğrusu büyük diye almadılar ama allah biliyo ya bende aldırmak istemiyodum. şuan 13 hafta 3 günlük ve ben çok huzursuz bi hamilelik geçiriyorum. sende bi an önce test yap. allah hepimizin yardımcısı olsun. rabbim sağlıklı sıhhatli bebişimi kucağıma almamı nasip eder. inşallah

Oncelikle Allah yardimcin olsun diyorum. Zor bir durum. Madem bu kadar huzursuzsun neden amniyosentez yaptirmiyorsun ki. Orda sonuclar kesin cikiyor. Tabi tehlikesi var ama icin rahat eder en azindan.

Canım bende 18 haftalık hamileyim bende korunma hapıyla kalmışım hiç fark etmedim üstüne gördüm bide :) ama çok sağlıklı bebeğim bi sorun yaşamadık alahıma şükür

bende ilk ay regl oldum o yüzden hiç anlamadım hamile olduğumu. canm sen ne kadar kullandın bebekten sonra ilacı. 6 7 doktora gittim hepsi ezbere konuşur gibi aynı şeyi söylediler. yalnız 3 doktor bi etkisi olmayacağını söyledi. sen doktorlara bahsetmişmiydin ilaç kullandığından. kuzum şu an çok sağlıklı görünüyor. ense kalınlığı normal burun çıkıntısı belirgin. rabbim sağlıklı sihhatli eli ayağı düzgün kucağımıza almayı nasip eder inşallah.

öncelikle rabbim sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin... bir arkadaşımın başına gelmişti, o da sanıyorum ilk ay normal kanaması olduğu için ilaç kullanmaya devam etmiş, şuan yaklaşık 2 yaşında oğlu var hiç bir sağlık sorunu yok çok şükür... gerekli testleri yaptırdıktan sonra içinizi rahat tutun bence, bir problem olsa bir şekilde terslik olduğunu anlıyorlar, ilaca rağmen size sıkı sıkı tutunan bebeğiniz demekki gerçekten sizi çoook istiyor :nazar: Allah'a emanet olun....

selam merakla konuyu okudum.benimde benzer sorunum var..bu ay 13 gün gecikti ve iki gün regl oldum..sizin regliniz normalmiydi..bende şüphelendim şimdi..iki gündür de sabahları çok midem bulanıyor.ayrıca bebeğiniz hayırlı olsun

Kızlar merhaba, ben doğum kontrol hapı hiç kullanmadım hayatım boyunca. Eşimle farklı yöntemlerle korunduk. En son 21 ocakta adet gördüm. Adetimden yaklaşık 2 hafta sonra ilişkimiz oldu ve henüz bebek düşünmediğimiz için ertesi günü hapı kullanmıştım. Pek işe yaramamış anlaşılan şu an 8+4 hamileyim ve daha düşünmememize rağmen çok sevindim :) Ama biraz sıkıntılı bir durumum var :/ Allah'a şükür 6+5 te kalp atışlarını gördük, 7+5 te de devam ediyordu ama gebelik kesesi bozulmuş ve olması gerekenden çok küçükmüş. Ayrıca kahverengi akıntılarım da oluyor. Çok moralim bozuldu acaba benim de kullandığım o haptan olabilir mi? Doktoruma sordum birşey olmaz dedi ama benim içime kurt düştü bir kere. Aynı durumu yaşayan var mı?

arkadaşlar merhaba ben şuan hamileliğimin 12. haftası içindeyim. daha önce de yazdım diye hatırlıyorum. ben hamileliğimin yaklaşık 2. ayına kadar doğum kontrol hapı kullanıyordum. hamileliğimi öğrendiğimde bebeğim 8 hafta 4 günlüktü. ve ilk ayda reglimi oldum. 2. aydan sonra kesildi. 6 7 doktora gittim. ilacın bebeğe zararı olabileceğini sakat olabileceğini ve bunu doğuma kadar anlayamayacaklarını söylediler. ultrasonda bebeğin sağlık durumu çok iyi görünüyor. gelişimi normal down sendromu riski de yok. burun çıkıntısı var ve ense kalınlığı normal. ben önce korktuğum için aldırmayı düşündüm. dün doktora gittik ve bebeğin büyük olduğu için alamayacağını söyledi. hastaneler zaten almıyor. yasal süre dolduğu ve ilacı reçete ile almadığım için. doktor alamayacağını söyleyince açıkçası dünyalar benim oldu. allah biliyo ya hiç istemiyodum. hep bişey olsa alınmasa diye dua ediyodum. fakat bi yandan da çok korkuyorum. bişey olurmu diye. size sormak istediğim başına böyle bir şey gelip bebeğini dünyaya getiren varmı. ve bebeğin durumu nasıl ?

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun size bişey sormak istiyorum ? Hap olarak ne kullanıyordunuz ve hap içerken hiç unuttuğunuz oldu mu ? Yada hapın etkisini azaltıcı bişey mi yaşadınız ? Kusmadır ishaldir gibi ? Çünkü bu hapların koruyuculuğu yüzde 99,1yani :) bende yasmin kullanıyorum şimdi hapa rağmen hamile kalanları okuyunca çok korktum açıkçası :KK43:

arkadaşlar sizlere bişey danışıcam. ben doğum kontrol hapına başladım 23.05.2013 tarihinde ve eşimle başka bir korunma yöntemi kullanmamaya başladık. 0de 07.06.2013 tarihinde ilişki yaşadık ilacın etkisi olurmu yani tedirginim hamile kalacağım için.

arkadaşlar merhaba ben şuan hamileliğimin 12. haftası içindeyim. daha önce de yazdım diye hatırlıyorum. ben hamileliğimin yaklaşık 2. ayına kadar doğum kontrol hapı kullanıyordum. hamileliğimi öğrendiğimde bebeğim 8 hafta 4 günlüktü. ve ilk ayda reglimi oldum. 2. aydan sonra kesildi. 6 7 doktora gittim. ilacın bebeğe zararı olabileceğini sakat olabileceğini ve bunu doğuma kadar anlayamayacaklarını söylediler. ultrasonda bebeğin sağlık durumu çok iyi görünüyor. gelişimi normal down sendromu riski de yok. burun çıkıntısı var ve ense kalınlığı normal. ben önce korktuğum için aldırmayı düşündüm. dün doktora gittik ve bebeğin büyük olduğu için alamayacağını söyledi. hastaneler zaten almıyor. yasal süre dolduğu ve ilacı reçete ile almadığım için. doktor alamayacağını söyleyince açıkçası dünyalar benim oldu. allah biliyo ya hiç istemiyodum. hep bişey olsa alınmasa diye dua ediyodum. fakat bi yandan da çok korkuyorum. bişey olurmu diye. size sormak istediğim başına böyle bir şey gelip bebeğini dünyaya getiren varmı. ve bebeğin durumu nasıl ?[/QUOTE
]
ben suan ki durumunu cok merak ettim. Çünkü ben de benzer bir durumdayim. Hamileligini devam ettirdin mi? Doğum yaptiysan bebeginin durumu nasi? Sen hangi tetkikleri yaptirdin?
Umarim hersey istedigin gibi gitmistir

arkadaşlar merhaba ben şuan hamileliğimin 12. haftası içindeyim. daha önce de yazdım diye hatırlıyorum. ben hamileliğimin yaklaşık 2. ayına kadar doğum kontrol hapı kullanıyordum. hamileliğimi öğrendiğimde bebeğim 8 hafta 4 günlüktü. ve ilk ayda reglimi oldum. 2. aydan sonra kesildi. 6 7 doktora gittim. ilacın bebeğe zararı olabileceğini sakat olabileceğini ve bunu doğuma kadar anlayamayacaklarını söylediler. ultrasonda bebeğin sağlık durumu çok iyi görünüyor. gelişimi normal down sendromu riski de yok. burun çıkıntısı var ve ense kalınlığı normal. ben önce korktuğum için aldırmayı düşündüm. dün doktora gittik ve bebeğin büyük olduğu için alamayacağını söyledi. hastaneler zaten almıyor. yasal süre dolduğu ve ilacı reçete ile almadığım için. doktor alamayacağını söyleyince açıkçası dünyalar benim oldu. allah biliyo ya hiç istemiyodum. hep bişey olsa alınmasa diye dua ediyodum. fakat bi yandan da çok korkuyorum. bişey olurmu diye. size sormak istediğim başına böyle bir şey gelip bebeğini dünyaya getiren varmı. ve bebeğin durumu nasıl ?[/QUOTE
]
ben suan ki durumunu cok merak ettim. Çünkü ben de benzer bir durumdayim. Hamileligini devam ettirdin mi? Doğum yaptiysan bebeginin durumu nasi? Sen hangi tetkikleri yaptirdin?
Umarim hersey istedigin gibi gitmistir

bende 27agstda doğm yaptm kasım da ilk adetimi oldum aralıktada öyle.ama bu ara bulantım oluyo ilacı yatarken içiyrm yan etkilerinden dolayı.hep korktuğm da ilaç içip gebe kalmak :KK43: aklıma taklıyodu ilaç kullanıp hamile kalınılırsa nasl anlaşılıyo diye umarm bebeğinzde sizde sağlıklısınzdr

gecı konu açılalı bıraz zaman olmuş ama bende d.kontorl hapı kullanıyorum gecen ay 3 gun almayı unutmussum .hap bıttı zamanında regl oldum ama 7 gun olmam gerekırken 5 gun oldum.nese yıne basladımson bırkac gunum var hapın bıtmesıne ama acayıp mıgdem bulanıyor ve bu ay da kızım hasta oldu fln 4 gun unutmuşum acaba hamıleolabılırıyım.normalde pko hastasıyım ama 2 ay oncedrgıttım.doktor d.kontrol hapı faydaetmıscok temzıorunuyorıcerısı dedıdıkkat et hapını unutmadedı.doktorun dedıklerıkullaklarımdacınlıyor

selam merakla konuyu okudum.benimde benzer sorunum var..bu ay 13 gün gecikti ve iki gün regl oldum..sizin regliniz normalmiydi..bende şüphelendim şimdi..iki gündür de sabahları çok midem bulanıyor.ayrıca bebeğiniz hayırlı olsun

gaziesi durumunu merak ettim canım hamile misin?

Slm arkadaslar bn doğum kontrol hapı kullanıyorum hapım çarşamba bitti 7 gün içinde hastalanmam lazım daha olmadım çarşamba tekrar baslamam lazm hap kullanmaya dün test yaptım negatif cıktı kafam cok karışık yardımcı olurmusunuz

Arkdaslar ben dogun kontrol hapnin zarar vergini duymadim olemi ben 2.yildir bebeks isttorum bu ay doktor bana tedavi amacli dogm kntrol hapi gerdi hatta vucuduna horman yuklemek.amacli bu dedi korun vs falanda demedi bu ayda asilama yapilacak ala ala kafam cok karsti

Bunu bana veren dc.dr uzman yani ben bebek tadvisi icin ilk defa bu ay kullandim ole birsey olsa vermz die dusunyrm hatta bana dedi ki ben hamile kalamk istyrm ama doktor bana bunu nie veryor die dusunme vucuduna horman yukleyecz de Allahin isi ya o surede kalirsam birde hapi biraktiktan 2ay sonra hamile kalinmasi onerilir falan die yazilar okdum iyi ama hen bu ay kulandim adet oluncda asilama yapilack hamilelik icin

Arkadaşlar Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalınca adet kısa mı sürer benim 3 gün sürdü normalde 5 gün olurdum bide şimdi test yapsam çıkarmı acaba

iyi gunler araniza yeni katildim ne olur bana yardim edin dogum.kontrol hapi kullaniyorumm doktorum adet duzensizligi ve over kisttim icin vermisti 3 ay kullanmam gerekliydi 2 kutumdayim fakat her saatinde duzenli kullanmiyorum sattlqri degisiyor ben sabqhlari aliyorum esimle iliskiye girdik ben ilqcimi almayi unutmusun ta aksam 9 da aldim sabahlari 9 da iciyordum genelde simdi 5 gundur kasiklarimda agri vajinamda baski qkintim agiz tadimda degisiklik uykuli ve bacak agrilarim cok fazla arada mide bulantim var ama o kadar rahatsiz etmiyor acaba hamile olma sansim var mi ne olur birsey soyleyin bu konuda

X