• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum kontrol hapı kullanımıyla ilgili bir sorum olucaktı

missvixen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
60
0
46
İstanbul
Arkadaşlar öncelikle merhaba;
Ben daha önce 1 ay doğum kontrol hapı kullanıp bırakmıştım.
Şimdi tekrar başlamak istiyorum bu gün adetimin 5. günü sanırım ilk günü başlamak gerekiyormuş. Ben bu günden kullanmaya başlasam 21 gün sonramı tekrar regli olurum. Ayın 22 sinde tatile gidicem 30 unda dönücem o arada regli olmamak için hem doğum kontrol hapı hem geciktiricimi kullanmam lazım ya bilen varsa bi yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde hangi doğum kontrol hapını önerirsiniz? Şimdiden çok teşekkürler...

Arkadaşlar öncelikle merhaba;
Ben daha önce 1 ay doğum kontrol hapı kullanıp bırakmıştım.
Şimdi tekrar başlamak istiyorum bu gün adetimin 5. günü sanırım ilk günü başlamak gerekiyormuş. Ben bu günden kullanmaya başlasam 21 gün sonramı tekrar regli olurum. Ayın 22 sinde tatile gidicem 30 unda dönücem o arada regli olmamak için hem doğum kontrol hapı hem geciktiricimi kullanmam lazım ya bilen varsa bi yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde hangi doğum kontrol hapını önerirsiniz? Şimdiden çok teşekkürler...

ilk günü başlamak korunma açısından çok daha uygun gün açısından bişey diyemem ama hap bittikten bir kaç gün sonra adetin başlar tatilin hap bitimine denk geliyosa tatil bitene kadar hapa devam edebilirsin.hap önermek iyi değil aslında doktor takibinde başlaman uygun olur tahlil yapıp bünyene göre olanı veriyo çünküdoktor

hapa başla bence tatiline denk geliyorsa kesmeden ikinci kutuya devam et.
doktora gidemiyorsan eczacıya sor en azından onların da bilgisi olluyor.
hapı yaırda bırakabilirmisin bilmiyorum çünkü
ama hem hap hem geciktiriciye gerek yok

Yani hap 21 günlük ama ben 2 kutu alıcam 30 gün boyunca içicem tatilim bittiği gün bırakıcam doğrumu anlamışım :) bu şekilde tatil süresince regli olmam değilmi?

Yani hap 21 günlük ama ben 2 kutu alıcam 30 gün boyunca içicem tatilim bittiği gün bırakıcam doğrumu anlamışım :) bu şekilde tatil süresince regli olmam değilmi?

evet aynen öyle bende öle yaptım oldu

hapı bırakırsan 25-26 sında adet olman lazım arkadasların dedıgı gıbı bırakma devam et hapı bıraktıktan sonra 3 yada 4.gün adet oluyosun ama 5.gün baslıcaksın zaten 2 kutuyu fln bıtırmeden ek korumada uygulamayı ıhmal etmeyın hamıle kalmamak acısından esınde korunsun birsüre zaten nırmaldede ılk gün baslayınca 1 kutu bıtınce korumaya baslıyor
ben gınera kullanıyorum oda yan etkısı enaz olanlardan ben öyle dra fln gıtmedım bır yan etkı görmedım bırde enaz yanekılı yasmın var ama cok pahalı 15 tl o 8 tl gınera al gınera kullan eger bır yan etkısı olursa bırakıverırsın bırsey olmaz yanı

Back