Doğum kontrol hapı kullananlar

Misk-i amber

❤07.06.2017❤《▪Hoşgeldin Begüm ▪》
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
1.050
1.282
83
Doktor adet düzensizliği için doğum kontrol hapı verdi ama nasıl kullanacagimi söylemedi :KK12:

Reçeteden bişey anlamadım kanamanın 2. Günü başla felan diyo günde bir tane iç diyo ama aç mi tok mu nasıl kullanicam yardım edebilir misiniz o_O

Okudum ama aç tok belirtilmemis birde kanama 2. Günü başla diye bişey var buda adet kanaması sanırım tam anlamadım google dan araştırcam kullananlar daha iyi bilir diye sormak istedim

Ac tok fark etmiyor canim tok olursa mide acisindan daha iyi olur 21 tane hap var bittiginde adet oluyorsun 2 gun icinde ne zaman baslaniyordu hatirlamiyorum ama

Ac tok fark etmiyor canim tok olursa mide acisindan daha iyi olur 21 tane hap var bittiginde adet oluyorsun 2 gun icinde ne zaman baslaniyordu hatirlamiyorum ama
Ewet 21 tane.. hap bitince hemen ara vermeden yenisini alıp başlamak lazım mı bilmiyorum yani adetliykende kullanicam mi acaba.. ilk defa kullancam biraz endişelendim

Adetin 2.gunu baslaniyor yine sanirim
Anladım çok tsk ederim :KK54: gene biraz araştırıp başlıycam kullanmaya çünkü 5 ay kullanmam gerekiyo :KK43: hormon bozukluğu var dedi doktor inşallah faydasını görürüm çünkü 2 ayda bir adet görüyorum :KK43:

içindeki 21 tane hapı hergün aynı saatlerde(unutmazsınız böylece)alarak bitirdikten sonra 1 hafta ara vereceksiniz.hap bitince zaten 2-3 gün sonra adet olacaksınız.mesela hap bittikten 3 gün sonra adet oldunuz diyelim 4 gün sonrası da hapa başlayacaksınız.yani toplam 7 gün ara vereceksiniz.adetin 2. günü diyor ama ben 5.gününde başladığımı da biliyorum.şimdi sizin zaten düzensiz kimbilir ne zaman olacaksınız,dra yada eczaneye sorun adeti beklemelimiyim diye.

içindeki 21 tane hapı hergün aynı saatlerde(unutmazsınız böylece)alarak bitirdikten sonra 1 hafta ara vereceksiniz.hap bitince zaten 2-3 gün sonra adet olacaksınız.mesela hap bittikten 3 gün sonra adet oldunuz diyelim 4 gün sonrası da hapa başlayacaksınız.yani toplam 7 gün ara vereceksiniz.adetin 2. günü diyor ama ben 5.gününde başladığımı da biliyorum.şimdi sizin zaten düzensiz kimbilir ne zaman olacaksınız,dra yada eczaneye sorun adeti beklemelimiyim diye.
Recetede 5. Günü de başlayabilirsiniz diye okudum ...ewt sizin dediginiz gibi yapıcam ama işte bnim adet düzensiz şimdi adetliyim yarın 3. Günü başlasam hap biter ama daha bn kesin bi ay daha adet olmam adeti beklemem mi lazım hiç ara verilmemesi gerek sanırım adet olmami beklersem bi ay ara vermek saçma olur :110:en iyisi sizin dediğiniz gibi bi hafta ara veriyim sonra tekrar başlayım

Recetede 5. Günü de başlayabilirsiniz diye okudum ...ewt sizin dediginiz gibi yapıcam ama işte bnim adet düzensiz şimdi adetliyim yarın 3. Günü başlasam hap biter ama daha bn kesin bi ay daha adet olmam adeti beklemem mi lazım hiç ara verilmemesi gerek sanırım adet olmami beklersem bi ay ara vermek saçma olur :110:en iyisi sizin dediğiniz gibi bi hafta ara veriyim sonra tekrar başlayım
Doktor zaten periyodik olarak 1 hafta ara vermenizi söylüyor size dememis ama kendi kafamiza göre yapılmıyor yani bu. Kullandıniz bitti bir hafta ara verip tekrar basliyorsunuz eğer 2 3 kutu ise. Adetin ucuncu günü baslatiyorlar genelde.

Kaç kutu verdi ?
Bir kutu bugün kendisi verdi bitince eczaneden al devlet bunu karşılamiyo 5 ay kullan dedi şu an bi kutu var elimde yani her ay bi kutu kullanmam gerekiyormuş öyle anladım bn.. doktorlara da bişe sorulmuyo hızlı hızlı söyledi gonderdi:KK43:

Canim 21 gun icip 7 gun ara vermek zorundasin.7 gun arada kesinlikle adet olursun.7 gun aradan sonra tekrar basliycaksin.

Iyi aksamlar,bende kullaniyorum ve kullanmasi co basit. Adetin 2.gunu baslayin siz ve her gun ayni saatte yutun. Haplar bitince 7 gun sonra tekrar diger kutuya basliyorsunuz. Bu 7 gun arada adet olacaksiniz. Belki ilk zamanlar olmayabilirsiniz ama unutmayin kutu bittikten sonra saymaya basliyorsunuz 7 gunu ,adet olunca degil! Mesela diyelim ilac bitti ve 3 gun sonra adet oldunuz, o zaman saymaya baslamiyorsunuz.ister adet olun ister olmayin 7.gunu diger kutuya basliyorsunuz. Cok bahsettim ama onemli bir ayrinti bu. Ben gecen sene 6 ay kullandim bu sene de kullanicam 10 12 ay boyunca. Gecmis olsun :)

Doktor zaten periyodik olarak 1 hafta ara vermenizi söylüyor size dememis ama kendi kafamiza göre yapılmıyor yani bu. Kullandıniz bitti bir hafta ara verip tekrar basliyorsunuz eğer 2 3 kutu ise. Adetin ucuncu günü baslatiyorlar genelde.
Anladım olmazsa birde eczaneye danisirim netleştiririm ..kutu içinde 21 hap var bitince bi hafta sonra 1 ay doluyor sonra 2. Kutuya başlamak gerekiyo düşününce 1 hafta ara verip dewam etmem gerek :)

Back