Kızlar ben adetin 3. günü başladım yasmine. Bir arkadaşim 1 ay beklemem gerektiğini anca etkisinin olduğunu söyledi. Bu doğru mu ?
Bir de uzun süre kullanırsam kısırlık yapabilirmiş fikri olan var mı ? Ne kadar süre kullanılmalı?
Ayrıca sanki regl olcakmişim gibi hafif bir ağrı var yumurtaliklarimda. Bu normal mı?
Genelde ilk ay ek koruma öneriyor doktorlar demekki ilk 1 ay tehlikeli canım...
Kısırlık konusunu sağolsun görümcem de sürekli dile getirir ben de hiç takmam, öyle olsa doktorlar kullandırır mı canım. Kaç milyon insan var kullanan...
O ağrı normaldir ilk kullanıyorsan...
hayatm bu haplar kullanılmaya başlandıktan snra etkisini qöstermeye bşlıo ztn bnde hormonal bozkluktan dolayı kullanıorm nu konuda sna yapılması qreken tek uyarı hap bittkten 1 hfta snra yenisine qçmek ve asla qün kaçırmamak.. kısırlık knusnda bi fkrm yk k bkma. geçmş olsn cnm bnm..
canm bende kullandım adetin 1. veya 5. günü başlanıyo ben 6. günü basladım bana ilk hafta ek koruma yap dediler 1 ay öncede bıraktım bebeğe karar verdik hayırlısı bakalım!!
bence gerekmez çünkü o bırakılan arada da adet oluyosun dimi yanlış mıyım bu arada kaçıncı günü adet olucaz ya bıraktıktan sonra o 21 günün sonunda merak ediyorum ben daha başlamadım bu adetimde başlıcam:uhm:
Mrb.ben 3 yıllık evliyim ve 3 aylık bebeğim var.2 yıl doğum kontrl hapı kullandım.adetinin 1.günü başlıyosun.1 aydan sonra daha etkili olduğunu biliyorum.Çünkü ben evlenmeden 1 ay önce başladım doktor kontrolünde.Kısırlık konusuna gelince zannetmiyorum öle bi etkisi olduğunu kaderinde varsa anne olmak rabbim veriyo zaten.Yan etkisi olup olmadığını anlamak için en azından 3-4 ay kullanmam lazım o hapı.ilk başladığında bariyer yöntem kullnmak ii bence.Kafay takma herkesten duyduklarını doktorunla paylaş o seni rahatlatır zaten.