• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol hapı kullananlar

ece111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
780
5
0
43
İstanbul
Kızlar ben adetin 3. günü başladım yasmine. Bir arkadaşim 1 ay beklemem gerektiğini anca etkisinin olduğunu söyledi. Bu doğru mu ?
Bir de uzun süre kullanırsam kısırlık yapabilirmiş fikri olan var mı ? Ne kadar süre kullanılmalı?
Ayrıca sanki regl olcakmişim gibi hafif bir ağrı var yumurtaliklarimda. Bu normal mı?

Genelde ilk ay ek koruma öneriyor doktorlar demekki ilk 1 ay tehlikeli canım...
Kısırlık konusunu sağolsun görümcem de sürekli dile getirir ben de hiç takmam, öyle olsa doktorlar kullandırır mı canım. Kaç milyon insan var kullanan...
O ağrı normaldir ilk kullanıyorsan...

hayatm bu haplar kullanılmaya başlandıktan snra etkisini qöstermeye bşlıo ztn bnde hormonal bozkluktan dolayı kullanıorm nu konuda sna yapılması qreken tek uyarı hap bittkten 1 hfta snra yenisine qçmek ve asla qün kaçırmamak.. kısırlık knusnda bi fkrm yk k bkma. geçmş olsn cnm bnm..

sende mi adetliyken başladın canım kullanmaya ben adetli değilken başladım doğumkontrolebilmiyorumkismiledoktor bana adetliyken başla falan demedi

canm bende kullandım adetin 1. veya 5. günü başlanıyo ben 6. günü basladım bana ilk hafta ek koruma yap dediler 1 ay öncede bıraktım bebeğe karar verdik hayırlısı bakalım!!

bence gerekmez çünkü o bırakılan arada da adet oluyosun dimi yanlış mıyım bu arada kaçıncı günü adet olucaz ya bıraktıktan sonra o 21 günün sonunda merak ediyorum ben daha başlamadım bu adetimde başlıcam:uhm:

Mrb.ben 3 yıllık evliyim ve 3 aylık bebeğim var.2 yıl doğum kontrl hapı kullandım.adetinin 1.günü başlıyosun.1 aydan sonra daha etkili olduğunu biliyorum.Çünkü ben evlenmeden 1 ay önce başladım doktor kontrolünde.Kısırlık konusuna gelince zannetmiyorum öle bi etkisi olduğunu kaderinde varsa anne olmak rabbim veriyo zaten.Yan etkisi olup olmadığını anlamak için en azından 3-4 ay kullanmam lazım o hapı.ilk başladığında bariyer yöntem kullnmak ii bence.Kafay takma herkesten duyduklarını doktorunla paylaş o seni rahatlatır zaten.

Back