• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlar pişmanlık duyarmıyım

buussra

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
684
158
133
dördüncü hap kutusuna başlangıç yaptm ama sürekli sağdan soldan kulağıma gelenler tedirgin ediyor benı kullanan arkadaşlar kaç ay sonra hamile kaldınız. kalamayanlar oldugunuda biliyorum ama belki bünyem farklıdır diyede acele etmıyorum bırakmak konusunda ne olacak bu halim bilmiyorum ki

yumurtaları tembelleştirdiği söyleniyor ben yıllarca kullandım adet ağrılarım ve hastalıklarım yüzünden evlendikten sonra 2 yıl kullanmadım çocuk düşündüğümden deil ama..sonra çocuk düşündük 3 ay içinde oldu ..ben hep faydasını gördüm ayrıca doktorumda yoköle bişey demişti tabi herkes farklı bişey söylüyor

yumurtaları tembelleştirdiği söyleniyor ben yıllarca kullandım adet ağrılarım ve hastalıklarım yüzünden evlendikten sonra 2 yıl kullanmadım çocuk düşündüğümden deil ama..sonra çocuk düşündük 3 ay içinde oldu ..ben hep faydasını gördüm ayrıca doktorumda yoköle bişey demişti tabi herkes farklı bişey söylüyor

benimde kafamı karıştıran o zatn her kafadan bi ses çıkıyo ister istemez tedirgin oluyorum.dediğin gibi sadece yumurtaları tembelleştiriyor deseler neyse kısırlık yapıyo diyen bile var amasenın dediğine katılıyorum kısırlaştırmazama tembelleştirebilirdiye düşünüyorum

dördüncü hap kutusuna başlangıç yaptm ama sürekli sağdan soldan kulağıma gelenler tedirgin ediyor benı kullanan arkadaşlar kaç ay sonra hamile kaldınız. kalamayanlar oldugunuda biliyorum ama belki bünyem farklıdır diyede acele etmıyorum bırakmak konusunda ne olacak bu halim bilmiyorum ki

Canım bende kullandım 4 ay. Kullanmadan önce arkadaşım rahmi tembelleştiriyor falan demişti bende internetten araştırdım aksine hamile kalmayı kolaylaştırdığı yazıyordu. 4 ay kullandım ve ilacı bıraktan sonra ilk ay boş geçti 2. ayımda hamile olduğumu öğrendim :):)

Ben de kullanmıyorum..
Ben doktora sordum..
Kitaplarda kısırlaştırır diye bir bilgi yoktur dedi..
Sen ilerde böyle bi durumla karşılaşırsan, bu ilaca bağlayacaksan kullanma dedi..
Ben kullanmıyorum, bi tane çocuğum olsun da, sonra spiral kullanmayı düşünüyorum..

Canım bende kullandım 4 ay. Kullanmadan önce arkadaşım rahmi tembelleştiriyor falan demişti bende internetten araştırdım aksine hamile kalmayı kolaylaştırdığı yazıyordu. 4 ay kullandım ve ilacı bıraktan sonra ilk ay boş geçti 2. ayımda hamile olduğumu öğrendim :):)

oyy çok güzel çok mutlu oldum valla allah analı babalı buyutsun. ben şuan düşünmüyorum amadüşündüğümde inşallah senınki kadar kolay olur :)

dün ana sağlık merkezıne gittim ve tekrar sordum doğgm kntrl hapının zararı varmı çocuğum olmaz mı diye doktor tam olarak şunu söyledi ; hiç doğum yapmamış doğurganlığı kanıtlanmamış insanlar bu hapı kullanıp çocuğu olmayınca haptan oldu diyolar fakat doğurganlığı kanıtlanmadığı için başka birşeyden de olmasa hapa bağlanıyor dedi. yani hapı kullasakta kullanmasakta bizim yapımız önemli olan ve dedi ki bebek düşündüğün zaman gel vitamın vs gibi ilaçlar yazalım dedi içimde rahatladı nedense kullanmaya dewam

7 ay boyunca doğum kontrol hapı kullandım. sonra bebişimizin olmasına karar verdik hapı bıraktım 1. ayın sonunda bel ağrısıyla acile gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. şuan 19+3 günlük gebeyim. Allah tüm isteyenlere versin :)

7 ay boyunca doğum kontrol hapı kullandım. sonra bebişimizin olmasına karar verdik hapı bıraktım 1. ayın sonunda bel ağrısıyla acile gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. şuan 19+3 günlük gebeyim. Allah tüm isteyenlere versin :)

nasıl güzel haberler bunlar ya çoksewindim allah analı babalı büyütsün inşallah :):) bende kullanmaya devam edeceğim doktorun söylediği çok tatmın etti beni ikna oldum bende istedimde inşallah senınkı kadar kolay olur :)

Çocuğu olmayanlara bile doğum kontrol hapı veriliyor.
Sen kimsenin ne dediğine bakma.
Kullanmaya devam et
Tek dikkat etmen gereken o hapla birlikte sigara kullanma ;)
O kadar çok faydası var ki o hapların.
Kişilerin hapı bıraktıktan sonra hamile kalıp kalmaması hapla ilgili değil buna emin ol

Hap düzeninle oynadığı için doktorlar 6 ile 1 yıl gibi bi'süreçte hamilelik oluşmayabilir diyolar. Vücudun normal seyrine dönmesi vs. için.
Bu demek değil ki kesin böyle olacak bırakıp, bıraktığı an hamile kalanlar hatta hap kullandığı halde hamile kalanlar bile var bknz:annem:37:

canım ben direk kendimden örnek vereyim.2.5 senelik evliyim yaklaşık 2 sene kadar doğum kontrol hapı kullandım.1sene yakın oldu bırakalı o zaman bırakma amacım çocuk değildi midem ağrıyordu ben haptan kaynaklanabileceğini düşündüğüm için hapı bıraktım o zamanda çocuk düşünmeye başladık.şuan çocuğum hala olmadı.En son ocakta aldım mart ayında hormon testi için tahlil yaptırdım yüzümde tüylenme vardı bana hormonun bozuksa çocuğun olmaz dediler bende bir an önce öyle bir şey varsa hemen tedavimi olayım diye gittim.temiz çıktı.ağustosta tekrar doktora gittim smear testi yaptı,muayene yaptı ve yumurtalıklara baktı.ben ilaçkullandığımı söyledim 1 sene geçmesi lazım araştırmamız için dedi.ama yinede muayene etti.bi problem olmadığını sağ yumurtalığımda büyüme olduğu gebe olabilrmisin dedi.yumurtan çatlamak üzere dedi ilişkiye gir dedi ki aylardan kasım ve benim hala bebeğim olmadı.smear testimi göstermek için çarşamba günü tekrar gttim çalıştığım için ancak izne çıkınca gidebildim.doktorum geç geldi fazla ilgilenmedi testimin temiz oldğunuu söyledi bende muayene olduğumu bi sorun olmadığını dedim yumurtalıklarda.eşimle gelmem gerektiğini söyledi birde ben adetliyken gelicekmişim.pazartesi başka bi doktora gidicem.benim bunu sana anlatmamdaki amacım ilacı kötülemek değil banada sağdan soldan dediler ilaç kısır yapıyor rahimi tembelleştiriyor dediler bende artık dayanamadım ağustosta özellikle bu laflardan bıktığım için doktora gittim.doktor bana öyle birşey olmadığını sadece uzun süreli kullanımda göğüslerde hassaslığa neden olduğunu söyledi.zaten sağlık ocakları veriyo bu hapı öyle birşşey olsa vermez.bebeğimin olmamasının ilaçla bialakası varmı yokmu bilmiyorum ama tamamen tesadüf Allahım ne zaman isterse ozaman vericek ben buna inanıyorum.Direk ilaca bağlamak çok saçma.benim bi sorunum varsa zaten hapı kullanmasamda sorunm devam ediyor.eğer sorunum yoksa hapı bugun bırakim eğer olucaksa kaderimde bu ay olacaksa her türlü olur.Allah'm yeterki istesin.O ol demedikçe gerisi tamamen boş.Sen bunları kafana takma ilacı bırakıp hemen kalanlar,3 ay sonra,6ay sonra,1 sene sonra olanlarda var zaten 1 seneden ötesi sorun kısmına giriyo.:51: Allah'ım herkese en doğru zamanda anneliği nasip etsin inşallah...:34:

Benm pkomoldugu için kullanıyorum dk hapını doktorum
1 yasında kızm var
Doktorum bna cocuk önerdi yıne bn düşünmediğimi ama ılerde düşündmü soledim
Oda dk hapının yumurtalıklarını beslicek adetini düzenr sokcak hamile kalman kolaylasıcak dedi.haberin olsun dedi ilacını düzenli kullan faln demişti
Bnm arkadadım yeni ewli olsugu içşn 1 dene korundu sonra bıraktı bebiş için 2 ay sonra oldu
Kulaktn dolma selere kafana takma canmmm

Çocuğu olmayanlara bile doğum kontrol hapı veriliyor.
Sen kimsenin ne dediğine bakma.
Kullanmaya devam et
Tek dikkat etmen gereken o hapla birlikte sigara kullanma ;)
O kadar çok faydası var ki o hapların.
Kişilerin hapı bıraktıktan sonra hamile kalıp kalmaması hapla ilgili değil buna emin ol

ewet canım dediğin gibi bende takmamaya karar werdim fakat sigara kullanıyorum ama öle paket falan bitirmiyorum günlük. günde maximum 4 sigaram war inş onunda zararı olmaz :(:(

canım ben 7 ay boyunca kullandım sonrasında da bıraktım eczacıya sordum ben de senin gibi ama kesinlikle öyle bir şey yok dedi..asıl doğum kntrl hapları adeti düzenler kist varsa küçültr ayrıca bıraktığın an hamile olman için hiçbir sebep yaratmaz dedi..ben de ona güvendim..zaten doktorum da aynı şeyleri söylemişti..aynı ilaçtan kuzenimde kullandı şimdi 2 aylık bebeişi var..takılma sen böyle şeylere rahat ol...bişey olmaz daha 4 aylık evlisin..kullan bişey olmaz bebek düşündüğüm için bıraktım bir süre de doğal korundum bebeğim olursa sonra ben yeniden başlayacağım korunmak için..

canım ben 7 ay boyunca kullandım sonrasında da bıraktım eczacıya sordum ben de senin gibi ama kesinlikle öyle bir şey yok dedi..asıl doğum kntrl hapları adeti düzenler kist varsa küçültr ayrıca bıraktığın an hamile olman için hiçbir sebep yaratmaz dedi..ben de ona güvendim..zaten doktorum da aynı şeyleri söylemişti..aynı ilaçtan kuzenimde kullandı şimdi 2 aylık bebeişi var..takılma sen böyle şeylere rahat ol...bişey olmaz daha 4 aylık evlisin..kullan bişey olmaz bebek düşündüğüm için bıraktım bir süre de doğal korundum bebeğim olursa sonra ben yeniden başlayacağım korunmak için..

ewet canm kesinlikle haklısın yenı ewlenenlerde doğurganlık kanıtlanmadığı için hapa baglıyolar olmayınca bi arkadaşm ewlendı hap kullanmadı kesinlkle eşim korundu dıyo 5 aydrda korunmuyoz dedi ama olmamış. hap kullansa hapa bağlayacaktı yanı haptan olmuyo diyecektı

ewet canm kesinlikle haklısın yenı ewlenenlerde doğurganlık kanıtlanmadığı için hapa baglıyolar olmayınca bi arkadaşm ewlendı hap kullanmadı kesinlkle eşim korundu dıyo 5 aydrda korunmuyoz dedi ama olmamış. hap kullansa hapa bağlayacaktı yanı haptan olmuyo diyecektı

bunlar hep nasip canım..hapa bağlamamak gerek..milyonlarca kadın kullanıyor..eğer öyle bir risk olsa senceee yasaklanmaz mı..inanma böyle şeylere doktoruna güveniyorsan sıkıntı yok..

arkadaslar bende 2 yıl hap kullandım 8 ay oldu bırakalı hala bebişşş yokkkk:emir_bebek: korkuyorum olmamasından adetim her ay oluyor ama tam gününde değil acaba bi problemmi vaaaaarrrr:26:

arkadaslar bende 2 yıl hap kullandım 8 ay oldu bırakalı hala bebişşş yokkkk:emir_bebek: korkuyorum olmamasından adetim her ay oluyor ama tam gününde değil acaba bi problemmi vaaaaarrrr:26:

doktora git bi canım inşallah bi sorun yoktur

arkadaşlar ben de 2,5 sene kullandım doğ. kntrl hapını. kullanma sebebim çikolata kistimin olamsıydı 2 adet vardı 5er cm, sonrasında evlendim ve devam etim kullanmaya .2,5 sene sonunda çok kilo aldığımı fakedince bıraktım, başka bir hastalık için ultrasona girdiğimde birinin tamamen kaybolduğunu birininde çok küçüldüğünü öğrendim.. zaten etraftan çocuğun olmaz tembelleşir yumurtaların ara ver diye saçma sapan sözler gerince bi bildikleri vardır heralde deyip korkup bırakmıştım hapı. o ara bebek istemediğimiz için korunmaya devam ettim başka bir yolla.onu da 6 ay sonra bıraktım 1 kaç ay içinde de hamile kaldığımı öğrendim. yani kısaca etraftan gelen laflara inanmayın çikolata kistimin olduğunu duyanlar hamile kalamazsın bile diyolardı. çok merak ettiklerinizi doktorunuza danışın. başkalarının lafına inanıp ta moralinizi bozmayın.

Back