• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dogum kontrol hapi ile sinaniyorum galiba :))

cantanem1907

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2015
248
127
103
33
Kizlar merhaba bu kacinci konum bu hapla ilgili ama napayim sormadan duramiyorum jinekoloji bolumune actim konuya kimse bakmadi burda hizli cevap alirim diye buraya actm simdiden kusura bakmayin. Duzenli olarak dogum kontrol hapi kullaniyorum hic unutmam hergun yutarim. Simdi benim kutunun bitmesine 1 hafta var ama ben adet oldum, daha dogrusu kanamam geldi 4 5 damla. Ve basim agriyo dunden beri (genelde adet olcagimda basim agrir) simdi bu normal midir? Lutfen hamilesin demeyin bi tane prensesim var o yetiyo bana zamani gelince ikincisi de olur insallah.

Mevsimsel değişiklik olabilir.Geçen ay benimde 1 hafta geç gelmişti.Ynai çok fazla kafana takma ama içim rahat olsun dersen bir dr görün.

Kizlar merhaba bu kacinci konum bu hapla ilgili ama napayim sormadan duramiyorum jinekoloji bolumune actim konuya kimse bakmadi burda hizli cevap alirim diye buraya actm simdiden kusura bakmayin. Duzenli olarak dogum kontrol hapi kullaniyorum hic unutmam hergun yutarim. Simdi benim kutunun bitmesine 1 hafta var ama ben adet oldum, daha dogrusu kanamam geldi 4 5 damla. Ve basim agriyo dunden beri (genelde adet olcagimda basim agrir) simdi bu normal midir? Lutfen hamilesin demeyin bi tane prensesim var o yetiyo bana zamani gelince ikincisi de olur insallah.

Bende kullanıyorum dogumdan sonra.
6 tane kala dün pembe akinti geldi gitti.
Işın kötü tarafı aşırı grip oldum acile kaldirildim ateşten 2 serum 3 iğne vuruldum suan antibiyotik alıyorum .
Inşallah hamile kalmam kızım 4.5 aylik

Doğum kontrol için değil ama başka şey yüzünden kullandım dr bazen kanama olabilir korkma dedi. Yan etkileri içinde var zaten, mevsimsel de olabilir. Korkacak bişey olduğunu sanmıyorum. :)

kalitesiz yumurta oldugu zaman bu tarz lekelenmeler nirmal caninizi sikmayin

Işın kötü tarafı aşırı grip oldum acile kaldirildim ateşten 2 serum 3 iğne vuruldum suan antibiyotik alıyorum .

Yalnis bilmiyorsam antibiyotik hapin etkisini azaltiyor. Asagdaki link'e bak istersen

http://www.ilacpedia.com/dogum-kontrol-haplarinin-etkisini-azaltan-ilac-ve-durumlar

Bu arada gecmis olsun, umarim tez zamanda iyilesirsin.

Yalnis bilmiyorsam antibiyotik hapin etkisini azaltiyor. Asagdaki link'e bak istersen

http://www.ilacpedia.com/dogum-kontrol-haplarinin-etkisini-azaltan-ilac-ve-durumlar

Hadi ya inşallah bişi olmaz bakalım hakkımızda neyse hayırlısı o olsun yasmin kullanıyorum yan etkisi hiç yasamadim 1 sene ye yakın kullanmıştım korunma için değil adet ağrısını azaltsin düzene soksun diye vermişti evlenince kesmistim.
Yeniden başladım 3.kutüm olacak ama hayırlısı Sağol Birtanem

Canım ya ilacın prospektusune baktım AKŞAM doğum kontrol ilacı ile birlikte kullanılırsa bu ilacın etkisini azaltabilir demiş yani korumadii beni öğle mi ben regl den 1 hafta sonra hastalandim ve ilacı uzun zamandır içiyorum boğazim hala ağrıyor tam geçmedi sesim kısık :/
Umarim olmaz bişi çünkü kaçak çok oluyor bizde

Canım ya ilacın prospektusune baktım AKŞAM doğum kontrol ilacı ile birlikte kullanılırsa bu ilacın etkisini azaltabilir demiş yani korumadii beni öğle mi ben regl den 1 hafta sonra hastalandim ve ilacı uzun zamandır içiyorum boğazim hala ağrıyor tam geçmedi sesim kısık :/
Umarim olmaz bişi çünkü kaçak çok oluyor bizde

Umarim bisey olmaz, bence bir doktoruna danis. Hem iyilesemedigin icin, hem dogum kontrol konusunda sorularin icin. Bu sürectede ek bir dogum kontrol yöntemi kullanirsiniz.

Ve eger hamileysen, yapacak birsey yok canim. Icini ferah tut, tabiki biraz erken olur ama dünyanin sonu olmaz :)

Umarim bisey olmaz, bence bir doktoruna danis. Hem iyilesemedigin icin, hem dogum kontrol konusunda sorularin icin. Bu sürectede ek bir dogum kontrol yöntemi kullanirsiniz.

Ve eger hamileysen, yapacak birsey yok canim. Icini ferah tut, tabiki biraz erken olur ama dünyanin sonu olmaz :)

Evet canım olursa kabulüm de evet gitmem gerekiyor teşekkür ederim cevap için ;)

bazı ilaçlarda doğum kontrol hapının etkisini ortadan kaldırabilir yazar

bariyer yöntem kullanın diye uyarır

ilaçlarınızı ayrıntılı okuyun

Not:

şimdi gördüm siz de yazmışsınız zaten

ama bence o zaman erkenden regl olmazdınız ki

hamile kalsanız adet olmazdınız zaten

bir de bebeğiniz 4,5 aylık imiş

ben doğumdan sonra ilk reglimi oğlum 8,5 aylıkken görmüştüm

sizinki bayağı erken olmuş galiba ya da benimki geç

hapları ıcmeye devam et sen kesme sakın azar azar damla damla gelıcektır ama ıkı hafta sonra adetolursun bence

Hangi hapı kullanıyorsunuz? Hormon oranı düşük olan haplarda böyle ara kanamaların olabileceğini söylemişti doktorum
Jasmin kullaniyorum. Bakalim mevsim degisikligidir insallah bide 1 hafta once yurtdisindan geldim insallah onun etkisiyle olmustur hamile olmayim da valla 1 tane cocuga anca gucum yetiyo :)

bazı ilaçlarda doğum kontrol hapının etkisini ortadan kaldırabilir yazar

bariyer yöntem kullanın diye uyarır

ilaçlarınızı ayrıntılı okuyun

Not:

şimdi gördüm siz de yazmışsınız zaten

ama bence o zaman erkenden regl olmazdınız ki

hamile kalsanız adet olmazdınız zaten

bir de bebeğiniz 4,5 aylık imiş

ben doğumdan sonra ilk reglimi oğlum 8,5 aylıkken görmüştüm

sizinki bayağı erken olmuş galiba ya da benimki geç

Doğumdan sonra 44.gun regl oldum.
Baya erken evet prospektuste yaziyormus bakmadım.
Erken regl olmadım sadece dün gece peçete ye pembe akinti geldi bir daha gelmedi.
Bakalım neyse hayırlısı o olucak hakkımızda

Jasmin kullaniyorum. Bakalim mevsim degisikligidir insallah bide 1 hafta once yurtdisindan geldim insallah onun etkisiyle olmustur hamile olmayim da valla 1 tane cocuga anca gucum yetiyo :)

Sende yasmincisin inşallah canım erken regl olmussun şüphe varsa test Yap evde ama sanmam hava degisikligidir

Tamam ic
hapları ıcmeye devam et sen kesme sakın azar azar damla damla gelıcektır ama ıkı hafta sonra adetolursun bence
Tamam icmeye devam ediyorum ztn. Bakalm hapim bitince insallah regl olurum. Cok stresli ya test alsam mi diye dusundum de cift cizgi gorurum korkusundan almadim

Back