• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum kontrol hapı ile Norlevo :/

es_dmr

Guru
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
22
6
288
İçel Mersin
arkadaşlar ben yaklaşık 2 yıldır yasmin hap kullanıyorum ama her akşam vakti farklı saatlere denk geliyor (2-3) saat değişiyor.. 2 gün önce birlikteliğim oldu ..erkek arkadaşım içime boşalmış bugün bana norlevo ( ertesi gün hapı) almış geldi bende onları içmek zorunda kaldım.. sorum şu 2 hap içmiş olmamın yasminde etkisini kaybedermi ?hamile kalmış olabilirmiyim ? :59:

Güzelim sana söyleyebileceğim bi kaç şey var:
1)aralıksız aynı hapı kullandıysan 2 yıldan fazla devam etmemen tavsiye ediliyor
2) dogum kontrol hapını günlük 2-3 saatlik farklılıklarla kullanman etkisini göstermemesi anlamına gelmez. Sabah-akşam gibi büyük saat farkları etki yaratabilir.
3) Norlevo levonorgestrel, jasmin ise etinil estradiol içeriyor etken madde olarak. Bunlar iki farklı hormon ama bircok dogum kontrol hapı az az ikisinden de içeriyor yani birbirlerine zıt etkileri yok. Norlevo nun özelliği levonorgestrel i cok yüksek oranda içermesi. Vücudun onu 2 günde atacaktır.
Yani hem jasmin hem norlevo almış olarak hamile kalmama olasılıgın %99.9.
4)Norlevo adet düzenini etkileyebilir, ara kanama olabilir, lekelenme olabilir panik yapma. Adet düzenin değişirse jasminin sitesinde acıklamalar var oraya bakabilirsin nasıl devam edeceğine dair. Bi daha norlevo kullanmamaya çalış.
Umarım yardımcı olmusumdur

arkadaşlar ben yaklaşık 2 yıldır yasmin hap kullanıyorum ama her akşam vakti farklı saatlere denk geliyor (2-3) saat değişiyor.. 2 gün önce birlikteliğim oldu ..erkek arkadaşım içime boşalmış bugün bana norlevo ( ertesi gün hapı) almış geldi bende onları içmek zorunda kaldım.. sorum şu 2 hap içmiş olmamın yasminde etkisini kaybedermi ?hamile kalmış olabilirmiyim ? :59:

bahsettiğin yasmin hapı ile ilgili bi bi,lgim yok ama bn norlevo kullandım ve hçbir ara kanama yada yan etki görmedim hamilede kalmadım ama sen ilişkien 2gün sonra içtiğini sölüosun bu durumxda etkisi epey bir düşmüş oluyo onu biliorum inşallah istediğin sonucu alırsın ve için rahatlar

Güzelim sana söyleyebileceğim bi kaç şey var:
1)aralıksız aynı hapı kullandıysan 2 yıldan fazla devam etmemen tavsiye ediliyor
2) dogum kontrol hapını günlük 2-3 saatlik farklılıklarla kullanman etkisini göstermemesi anlamına gelmez. Sabah-akşam gibi büyük saat farkları etki yaratabilir.
3) Norlevo levonorgestrel, jasmin ise etinil estradiol içeriyor etken madde olarak. Bunlar iki farklı hormon ama bircok dogum kontrol hapı az az ikisinden de içeriyor yani birbirlerine zıt etkileri yok. Norlevo nun özelliği levonorgestrel i cok yüksek oranda içermesi. Vücudun onu 2 günde atacaktır.
Yani hem jasmin hem norlevo almış olarak hamile kalmama olasılıgın %99.9.
4)Norlevo adet düzenini etkileyebilir, ara kanama olabilir, lekelenme olabilir panik yapma. Adet düzenin değişirse jasminin sitesinde acıklamalar var oraya bakabilirsin nasıl devam edeceğine dair. Bi daha norlevo kullanmamaya çalış.
Umarım yardımcı olmusumdur

korkmuştum yasminin etkisi kaybolur diye... çünkü norlevoyu 2 gün sonra içtim...! birde kanda gebelik testi 3 günde sonuç verirmi ?

bahsettiğin yasmin hapı ile ilgili bi bi,lgim yok ama bn norlevo kullandım ve hçbir ara kanama yada yan etki görmedim hamilede kalmadım ama sen ilişkien 2gün sonra içtiğini sölüosun bu durumxda etkisi epey bir düşmüş oluyo onu biliorum inşallah istediğin sonucu alırsın ve için rahatlar

inşallah :19: şuanda tek merakım kanda gebelik net kaç günde belli olur ?

HAmilelik testi konusunda genel olarak söylenen ilişkiden 3 hafta sonra dogru olan bi sonuç alabileceğin.3 günde sonuç veren kan testi yok, cok pahalı olan başka bi yöntem var ama Türkiye de sanırım uygulanmıyor. Kan testi için ayrıntıya inersek şöyle bakman lazım. Tahmin edilen yumurtlama gününü biliyor musn? (Adetlerin düzenlidir umarım, eger öyleyse senin yumurtlama günün gelecek adet tarihinden 14 gün öncesi yani mesela 14 subatta adet olmuş olman gerekiyorsa 1 subat yumartlama günün) ilişki tarihin ayın 2 si sanırım şimdi: hamile kalmış olmak için ilişkinin hesapladıgın yumurtlama tarihinden en fazla 5 gün önce-yumurtlama günü ya da en fazla 1 gün sonrasına kadar olan süreçte olması lazım. (tabi ki bunu hapların işe yaramamış olması ihtimali üzerinden söylüyorum ki bence bu ihtimal gerçekten yok gibi) Ama sperm yumurtayı bulup da dölleyince iş bitmiyor :) bunun bi de rahme tutunması lazım ancak ondan sonra hormon seviyen yükselecek ve kanda ölçülebilir hale gelecek.
Senin tarihlerin hakkında hiç bi bilgim yok yazdıklarım da varsayım üzerinden. en kısa senaryoda ilişkin tam yumurtlama gününe denk gelse o günü 0 kabul edelim. rahme yerleşmesi en az altı (10 gün de olabilir) hormon salgılaması en az 3-4 gün alacaktır. Bu hesapla bile 10 gün minimum süredir. Cok telaşlı oldugun için yazıyorum bunları bence bi sorun yaşamayacaksın. Öptüm...

Asla hamile kalamazsın bu hapları aldıysan eğer. Ancak şunu söyliyim. İki hapı birarada almak çok büyük bir hata. Zaten yasmin etkili bir ilaç. Kanında o hormon dolaşırken hamile kalamazsın istesende. Ayrıca norlevo birkaç aylık doğum kontrol hapını vücuda tek seferde yüklemek demek. Çok çok bariz ve defalarca içe boşalma olmadıktan sonra ve eğer gebelik oluşturabilecek riskli günlerde bir ilişki olmadıysa kesinlikle alınmaması gerekiyor. Ayrıca sigara kullanıyorsanız norlevo damar içinde tıkanıklık ve enfeksiyon riskini arttırarak buerger hastalığına davetiye çıkarıyor. Yani kangren ve uzuvların kesilmesine kadar ciddi bi durum. Daha sonraki dönemlerde de vajina ve rahim ağzında enfeksiyon riskini de artırmış oluyor. Oradaki damar ve dokular etkilenip daha hassas hale geliyor ve penisin içerde yaptığı gidip gelmelerin yarattığı bir nevi travma, vajinal duşlar, sigara içimine devam edilmesi, ortak kullanılan hijyenik olmayan tuvaletler, kalabalık havuzlar, kullanılan kadın pedleri ve uzun süre külotta duran günlük pedler, kalitesiz tuvalet kağıtları, banyo yaparken genital bölgenizi şampuanlamak ve bunun gibi birçok hatanın üstüste gelmesiyle enfeksiyonlar, gereksiz yere antibiyotik kullanımı ve sonuçta tüplerde tıkanıklık hatta kısırlığa kadar giden uzun bir yol... Daha bilinçli olalım..Ayrıca vajina enfeksiyonu, bel soğukluğu olupta antibiotik kullananlar ağrı kesici alırken kafanıza göre almayın. Mesela vermidon tetrasiklin grubuyla etkileşir. Tetradox, monodoks vs gibi ilaçlar kullanırken gidip ikide bir vermidon içmeyin... Daha bilinçli ve çok dikkatli olmamız lazım. En ufak bir ilaç bile kullanırken uzun vadeli düşünmemiz lazım...

arkadaşlar ben adetimin ilk günü yazz doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. 17.inci hapı içtiğimde midem bulandı ve çok afedersiniz az bişey çıkardım. 17.güne kadar da ilacı saatleri aksatmadan yani düzenli olarak kullandım. o gece eşimle birlikte olduk tam olarak ve korunmadık. aradan 12 saatten fazla bir zaman geçtikten sonra yani 20 saat fln geçmişti farkettimki istifra ettiğim için ilacı tekrar içmem gerekiyodu ve hemen ilacı tekrar içtim. akşam ikinci kez düzeni bozmıyim diye tekrar içtim. bugün 19.ilacımı içtim eşimle de bu iki gün içinde ilişkim olmadı. ilacın koruyuculuğu devam ediyormudur? yoksa norlevo içmem de gerekir mi? geç kaldım evet ama en azından sabah içeyim diyorum hamilelikle karşı karşıya gelmek istemiyorumm
lütfen yardım edin. böyle bir sorunum olduğu için buraya kaydoldum lütfen bilen biri yardım etsin kafayı yicem çünkü:(

Back