• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Doğum kontrol hapı bitimi adet olmama

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Sadekadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2021
69
26
38
26
İyi akşamlar öncelikle Yasmin adında doğum kontrol hapı kullandim adetimin ilk gününden baslyarak ve 21 hap bittikten sonra adet görülmesi gerekiyormuş lakin benim adet zamanıma daha var uygulama üzerinden takip ettiğimde adet görmem normal olduğunu düşünüyordum lakin haplar bittikten 1-2 gün sonra en geç adet görmem gerektiği yazıyor çoğu yerde ayrıca ikinci kutuya da adetimin 3 günü başlamam gerektiği gözüküyor buda bir sorun yaratır mı acaba çoğu yerde adet bitiminden sonra ikinci kutuya başlandigi yazıyor bıri anlatabilir mi ?

Yeni başlamışsınız o yüzden böyle olmuş. Şimdi adet olduktan sonra denilen günde başlarsanız düzene girer merak etmeyin

İlaç bitince illa 3. Gün goreceksiniz die bişi yok benim ilaç bittikten 4 veya 5. Gün de gelirdi.
Ayrıca heralde yanlış anlamissiniz ilacın kullanımını. Evet ilk kutuyu dogru kullanmissiniz ama şimdi ilaç bitince toplam 7 gün boşluk bırakıp 8. Gün yeniden başlayacaksınız. 7 gün boşluğun herhangi bir gününde adet baslayabilir hangi gün adet olduğunuzun önemi yok önemli olan 8. Gün yeni kutu yeni ilaç baslanacak

Back