doğum kontrol hapı bıraktıktan sonra hamile kalanlar bakabilir mi?

SmthngSmthng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
2.230
798
63
merhaba herkeseeee
şimdi nette dolanırken bir haber okudum, bir jinekologla yapılan röportaj hakkında. yanlış yorumluyor olabilirim ama doğum kontrol hapını bıraktıktan sonraki ilk 3 ayda oluşan gebelikte ikiz olma olasılığı artar diye. şimdi aslında 2 sorum var ilki aslında kişiden kişiye göre değişir şeklinde cavaplanacağını az çok tahmin edebiliyorum. hapı bıraktıktan hemen sonra hamile kalınabiliyor mu? (ki bende olamadı malesef?) neyse ikinci soruya gelirsek hapı bırakalı 3 ay oldu bu ikiz olma olasılığı var mıdır gerçekten (bi gebe kalalımda ikiz olması sonraya kalsın dediğinizii duyar gibiyim) şimdi durum şu eşim daha çocuk fikrine yeni alışmaya başladı gibi ben deli gibi istiyorum orası ayrı. şimdi bi de ikiz olur falan diye okuyunca amanııın dedim valla adam düşer bayılır böyle bişi varsa!!!
dk hapını bıraktıktan sonra hamiş olan arkadaşlar nolur yorumlarınızı esirgemeyin!!!

vallahi ikinci bir yazıya daha denk geldim ikiz olma olasılığı artar diye ama bunda da bıraktıktan sonraki ilk ay olursa diyor öyleyse riski geride bıraktım demektir =)

Cnm ben 2,5 yil kullandim doğum kontrol hapı biraktiktan sonra ikinci ay hamile kaldım bebeğimiz ikiz değil :)

ayy sağlıkla kucağınıza alın inşallah. aslında bir yandan evlenmeden önce hep ikiz bebeğim olsun istemiştim ama evlenince hayatın o kadar da toz pempe olmadığını gördüğüm için özellikle de annem farklı bir şehirde yaşadığı için sağlıklı olsun tek olsun moduna girdim. herşeyin hayırlısı hele bi hamiş olayım da dimi =)

Amin cnm inşallah darisida sana
Amin cnm inşallah darisida sana olsun benim annem Hatay da ben Antalya'dayim ama bir haftadir memleketteyim doğumu nerede yapacam oda belli değil anneden uzak olunca herşey zor oluyor yaa

3,5 hıl hapla korundum bıraktım 3 ay farklı yöntemle korundum 4. Ay yanimişk denememizde hamile kaldım ikizdi ama biri maalesef 6. Haftada hayatala bağlarını kopardı. Ama benim babaannem ikiz anane tarafımdada var eşiminde babası ikiz yani bında genetik faktörler çok etkili. Bir arkadaşım bırakırbırakmaz hamike kaldı onun ikiz değil. Hayırlısınolsun inşallah

Bende evlenmeden önce başlamıştım 6 ay kadar kullandım. Ara kanamalar yaptığı için bıraktım. Bir ara adetim gecikti hamile miyim acaba dedim. Ondan sonra baya çalışmalar yaptık bıraktığımın 3. ayı hamile kaldım bebeklerim ikizmiş.
Bizim ailedede var ikiz. Bilmiyorum haptan olduğunu falan hiç duymamıştım ben direk aileye yormuştum

4 sene kullandım, 6 aydır kullanmıyorum rahim ancak toparlandı. Sen bi hamile kal da arkadaşım... Allah aratmasın.

Amin cnm inşallah darisida sana

Amin cnm inşallah darisida sana olsun benim annem Hatay da ben Antalya'dayim ama bir haftadir memleketteyim doğumu nerede yapacam oda belli değil anneden uzak olunca herşey zor oluyor yaa

tesadüfe bak ben de hataydayım =) annem de ankarada =( benimde hep kafamda aynı soru var ankaradamı doğursam annemlerin yanında ya da git gel doğum sonrası dert olmasın diye direk hataydamı doğursam bilemiyorum gerçi benimki daha sadece düşünce kısmında seninki kadar ciddi değil daha =) valla kararı tek başına vermek zor eşin ne diyo bu konuda?

Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. bizim ailede de var eşimde yok bakalım hayırlısı olsun önce bir hamiş kalabileyimde gerisini o zaman düşünürüz gerçi benimki daha kuru heyecan =)

genetik faktörler eminimki daha çok etkiliyordur ama hem genetik olarak ailede varsa hem de ilaç tetikliyorsa iyice ihtimali arttırıyor belkide. sağlıkla kucağına al meleklerini inşallah =)

bnde 1 yıl kullandm (kistim erisin diye)3 ay sonra hamlydm ama iki değil bitaneyiz : ))))

bnde 1 yıl kullandm (kistim erisin diye)3 ay sonra hamlydm ama iki değil bitaneyiz : ))))

hayırlısıyla al kucağına bebişini. belkide burda okuduklarıma bakarsam ailede ikiz varsa ve hapda kullanıp üstüne hamile kalınıyosa sadece ihtimali arttıyor. ya da ailedeki faktörüde göz artı edersek sadece olan ihtimali bi miktar daha arttırıyor belkide.

tesadüfe bak ben de hataydayım =) annem de ankarada =( benimde hep kafamda aynı soru var ankaradamı doğursam annemlerin yanında ya da git gel doğum sonrası dert olmasın diye direk hataydamı doğursam bilemiyorum gerçi benimki daha sadece düşünce kısmında seninki kadar ciddi değil daha =) valla kararı tek başına vermek zor eşin ne diyo bu konuda?​
Güzel tesadüf :) cnm eşim sen bilirsin diyor ama onun gönlü memlekette olmasindan yana :)))

Merhaba arkadaşlar bende kullaniyorum 20gundur dogum kontrol hapini ama daha 1ay kullanacagim onun icinde hamile kalmak mümkünmü acaba bilenler yardım edermisiniz benim de kistim 27 mm doktor daha kucuk dedi.

Merhaba arkadaşlar bende kullaniyorum 20gundur dogum kontrol hapini ama daha 1ay kullanacagim onun icinde hamile kalmak mümkünmü acaba bilenler yardım edermisiniz benim de kistim 27 mm doktor daha kucuk dedi.

ilk 15 gün ilk defa kullananlar için riskli olduğu söyleniyor ama kullanılmaya başlanan ilk ay ek bir korunma yöntemi daha kullanmakta fayda var. sonraki ay 2. kutuya başladığınızda düzenli olarak kullanılırsa hamilelik riski %1 kadar küçük bir orana düşüyor

Cevabiniz icin teşekkür ederim sizce kist kac ayda eriyor kizlar ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…