- 4 Ağustos 2014
- 2.230
- 798
- 63
- Konu Sahibi SmthngSmthng
-
Cnm ben 2,5 yil kullandim doğum kontrol hapı biraktiktan sonra ikinci ay hamile kaldım bebeğimiz ikiz değil :)merhaba herkeseeee
şimdi nette dolanırken bir haber okudum, bir jinekologla yapılan röportaj hakkında. yanlış yorumluyor olabilirim ama doğum kontrol hapını bıraktıktan sonraki ilk 3 ayda oluşan gebelikte ikiz olma olasılığı artar diye. şimdi aslında 2 sorum var ilki aslında kişiden kişiye göre değişir şeklinde cavaplanacağını az çok tahmin edebiliyorum. hapı bıraktıktan hemen sonra hamile kalınabiliyor mu? (ki bende olamadı malesef?) neyse ikinci soruya gelirsek hapı bırakalı 3 ay oldu bu ikiz olma olasılığı var mıdır gerçekten (bi gebe kalalımda ikiz olması sonraya kalsın dediğinizii duyar gibiyim) şimdi durum şu eşim daha çocuk fikrine yeni alışmaya başladı gibi ben deli gibi istiyorum orası ayrı. şimdi bi de ikiz olur falan diye okuyunca amanııın dedim valla adam düşer bayılır böyle bişi varsa!!!
dk hapını bıraktıktan sonra hamiş olan arkadaşlar nolur yorumlarınızı esirgemeyin!!!
Amin cnm inşallah darisida sana olsun benim annem Hatay da ben Antalya'dayim ama bir haftadir memleketteyim doğumu nerede yapacam oda belli değil anneden uzak olunca herşey zor oluyor yaaayy sağlıkla kucağınıza alın inşallah. aslında bir yandan evlenmeden önce hep ikiz bebeğim olsun istemiştim ama evlenince hayatın o kadar da toz pempe olmadığını gördüğüm için özellikle de annem farklı bir şehirde yaşadığı için sağlıklı olsun tek olsun moduna girdim. herşeyin hayırlısı hele bi hamiş olayım da dimi =)
3,5 hıl hapla korundum bıraktım 3 ay farklı yöntemle korundum 4. Ay yanimişk denememizde hamile kaldım ikizdi ama biri maalesef 6. Haftada hayatala bağlarını kopardı. Ama benim babaannem ikiz anane tarafımdada var eşiminde babası ikiz yani bında genetik faktörler çok etkili. Bir arkadaşım bırakırbırakmaz hamike kaldı onun ikiz değil. Hayırlısınolsun inşallahmerhaba herkeseeee
şimdi nette dolanırken bir haber okudum, bir jinekologla yapılan röportaj hakkında. yanlış yorumluyor olabilirim ama doğum kontrol hapını bıraktıktan sonraki ilk 3 ayda oluşan gebelikte ikiz olma olasılığı artar diye. şimdi aslında 2 sorum var ilki aslında kişiden kişiye göre değişir şeklinde cavaplanacağını az çok tahmin edebiliyorum. hapı bıraktıktan hemen sonra hamile kalınabiliyor mu? (ki bende olamadı malesef?) neyse ikinci soruya gelirsek hapı bırakalı 3 ay oldu bu ikiz olma olasılığı var mıdır gerçekten (bi gebe kalalımda ikiz olması sonraya kalsın dediğinizii duyar gibiyim) şimdi durum şu eşim daha çocuk fikrine yeni alışmaya başladı gibi ben deli gibi istiyorum orası ayrı. şimdi bi de ikiz olur falan diye okuyunca amanııın dedim valla adam düşer bayılır böyle bişi varsa!!!
dk hapını bıraktıktan sonra hamiş olan arkadaşlar nolur yorumlarınızı esirgemeyin!!!
Amin cnm inşallah darisida sana
Amin cnm inşallah darisida sana olsun benim annem Hatay da ben Antalya'dayim ama bir haftadir memleketteyim doğumu nerede yapacam oda belli değil anneden uzak olunca herşey zor oluyor yaa
3,5 hıl hapla korundum bıraktım 3 ay farklı yöntemle korundum 4. Ay yanimişk denememizde hamile kaldım ikizdi ama biri maalesef 6. Haftada hayatala bağlarını kopardı. Ama benim babaannem ikiz anane tarafımdada var eşiminde babası ikiz yani bında genetik faktörler çok etkili. Bir arkadaşım bırakırbırakmaz hamike kaldı onun ikiz değil. Hayırlısınolsun inşallah
Bende evlenmeden önce başlamıştım 6 ay kadar kullandım. Ara kanamalar yaptığı için bıraktım. Bir ara adetim gecikti hamile miyim acaba dedim. Ondan sonra baya çalışmalar yaptık bıraktığımın 3. ayı hamile kaldım bebeklerim ikizmiş.
Bizim ailedede var ikiz. Bilmiyorum haptan olduğunu falan hiç duymamıştım ben direk aileye yormuştum
4 sene kullandım, 6 aydır kullanmıyorum rahim ancak toparlandı. Sen bi hamile kal da arkadaşım... Allah aratmasın.
bnde 1 yıl kullandm (kistim erisin diye)3 ay sonra hamlydm ama iki değil bitaneyiz : ))))
Sagol tatlım :)genetik faktörler eminimki daha çok etkiliyordur ama hem genetik olarak ailede varsa hem de ilaç tetikliyorsa iyice ihtimali arttırıyor belkide. sağlıkla kucağına al meleklerini inşallah =)
Merhaba arkadaşlar bende kullaniyorum 20gundur dogum kontrol hapini ama daha 1ay kullanacagim onun icinde hamile kalmak mümkünmü acaba bilenler yardım edermisiniz benim de kistim 27 mm doktor daha kucuk dedi.
Cevabiniz icin teşekkür ederim sizce kist kac ayda eriyor kizlar ?ilk 15 gün ilk defa kullananlar için riskli olduğu söyleniyor ama kullanılmaya başlanan ilk ay ek bir korunma yöntemi daha kullanmakta fayda var. sonraki ay 2. kutuya başladığınızda düzenli olarak kullanılırsa hamilelik riski %1 kadar küçük bir orana düşüyor
Cevabiniz icin teşekkür ederim sizce kist kac ayda eriyor kizlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?