• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrl hapını bırakıp hamile kalanlar ??????

ponponpon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2009
292
25
98
Kayseri
Merhaba arkadaşlarım ...

Sorum şu ki ben yaklaşık 9 ay kadar diane 35 kullandım tedavi amaçlı ...

2 , 3 aydır kullanmıyorum bıraktım ...

Sizce ne kadar sürer hamile kalmak ????

Benim gibi kontrol hapı kullanıp hamile kalan arkadaşlar yardımcı olur musunuzzzzzzz =)))

Merhaba arkadaşlarım ...

Benim gibi kontrol hapı kullanıp hamile kalan arkadaşlar yardımcı olur musunuzzzzzzz =)))

Merhaba ben yaklaşık 2 yıl kullandım, doğum kontrol hapını bıraktıktan 3 ay sonra da neredeyse ilk denemede hamile kalabildim. Tabi bu kişiden kişiye çiftlerin hormonal ve psikolojik durumuna göre değişir. Zaten bıraktıktan sonra 3 ay başka yöntemle korunmak iyi diyorlar vücudun ilacın etkisinden tamamen temizlenmesi için. Eğer istediğin hamile kalmaksa umarım en kısa zamanda sonuca ulaşırsın :34:

Merhaba ben yaklaşık 2 yıl kullandım, doğum kontrol hapını bıraktıktan 3 ay sonra da neredeyse ilk denemede hamile kalabildim. Tabi bu kişiden kişiye çiftlerin hormonal ve psikolojik durumuna göre değişir. Zaten bıraktıktan sonra 3 ay başka yöntemle korunmak iyi diyorlar vücudun ilacın etkisinden tamamen temizlenmesi için. Eğer istediğin hamile kalmaksa umarım en kısa zamanda sonuca ulaşırsın :34:

Gerçekten miiiiiiiiiiiii ne güzelllllllllllllllllllllll =)))) Allah sağlıkla kucağına almanı ve büyütmeni nasip etsin inşallah kaygısız, mutlu mesut =)))

Benim de neredeyse dediğin gibi 3 aya yaklaştı bırakalı ...Bizde düşünmüyorduk çocuk o yüzden geri çekilmeyle korunduk ...Şimdi istiyoruz ; Allah hayırlı zamanda nasip etsin inşallah ...

Çok sağol canım güzel cevabın için :21::21::21:

yaklasık 2 bucuk yıl yasmın kullandım kasım da bıraktım martta hamileydım hem de çok kolay oldu o yüzden doğum kontrol hapı kullananın bebegı olmaz diyenlere inanmayın .En kısa zamanda olur inşallah

Kizimda bi sene kullandim.ilk ay gebe kaldim ikinciye 4.5 sebe kulllandim 2 kere adet olduum gebe kaldim dusuk oldu o ayri sonra yine gebe kaldim

Merhaba arkadaşlarım ...

Valla canım ben 6 ay yasmin d.k hapını kullandım bıraktım bıraktıgımdan beri 6 ay doldu hala bekliyoruz inşallah hemen kalırsın beklemek hem stresli hem üzücü dualarım seninle :)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlarım ...

bende seninle aynı durumdayım cnm.bende bırakalı 2-3 ay oldu yaklaşık 2 sene kullandım ilk bıraktıktan sonra bir ay geciktim oda mevsmlerden kaynaklı bir sonraki ay normal oldum geçen ay yaklaşık 10 gün geciktim normal de senede bir kere gecikmem olur oda mevsimsel gecikme.geçen ay gecikme yaşanınca tamam dedim hatta kan testine varana kadar yaptım.aslında korkuyodum sonucu almaya her türlü belirtileri yaşıyorum biliyorum psikolojik ama bazı yerlerde okudum gecikme olayını rahim kendini gebeliğe hazırlıyor inşallah öyledir bu şekilde olup bir sonraki ay hamile kalanlar varmış valla bu bebek olayında her şeye inanır oldum hayırlısı olsun ALLAH'ım bana ve senin gibi bebiş bekleyenlerin kucaklarını bir an önce doldurmayı nasip etsin inşallah :17:

Valla canım ben 6 ay yasmin d.k hapını kullandım bıraktım bıraktıgımdan beri 6 ay doldu hala bekliyoruz inşallah hemen kalırsın beklemek hem stresli hem üzücü dualarım seninle :)

Çok sağolun ya gerçekten çok iyisiniz =)...Allah hepimizin kalbindekini en hayırlı şekilde nasip etsin inşallah ...

Dediğin gibi aslında forumlardan da okuduğum kadarıyla çok stres yapıp sabırsızlanmak iyi olmuyormuş...Adet günü falan beklemek ...Ama bazen elde olmuyor ...Güzel bebiş haberlerimizi alırız inşallah ...:32::49::21:

bende seninle aynı durumdayım cnm.bende bırakalı 2-3 ay oldu yaklaşık 2 sene kullandım ilk bıraktıktan sonra bir ay geciktim oda mevsmlerden kaynaklı bir sonraki ay normal oldum geçen ay yaklaşık 10 gün geciktim normal de senede bir kere gecikmem olur oda mevsimsel gecikme.geçen ay gecikme yaşanınca tamam dedim hatta kan testine varana kadar yaptım.aslında korkuyodum sonucu almaya her türlü belirtileri yaşıyorum biliyorum psikolojik ama bazı yerlerde okudum gecikme olayını rahim kendini gebeliğe hazırlıyor inşallah öyledir bu şekilde olup bir sonraki ay hamile kalanlar varmış valla bu bebek olayında her şeye inanır oldum hayırlısı olsun ALLAH'ım bana ve senin gibi bebiş bekleyenlerin kucaklarını bir an önce doldurmayı nasip etsin inşallah :17:

Evet canım yaaa şu psikoloji denen şey var ya çok garip =) Hele şu gebelik belirtilerini aman !!!! okumayalım derim !!!! Çünkü gerçekten benim ilk ay denememe rağmen insanı o kadar havaya sokuyor ki ...Sonra gereksiz yere hayalkırıklığı ...Yahu karnım bile şişiyordu neredeyse :17: Nasıl insan etkileniyor hemen ...OKUMAYALIM ARKADAŞLAR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEBELİK BELİRTİLERİNİ...AKIŞINA BIRAKALIM ...

Amin canım inşallah =))) Ama gerçekten Allah gerçekten en hayırlı zamanda nasip edecek inşallah ...Çünkü onun "ol " demesi yeterli biliyoruz ...Eğer ki bekliyorsak vardır bunda bir sebep diyorum içimden bir yandan ...

Bi de hep rahat olun diyorlar ya hani doktorlar bile istemediğinde hamile kalırsın diyor ...Stres de etkiliyormuş canlarımmmm...Bol bol dua ve akışına bırakmak inşallah

Dualarımız kabul olsunnnnn inşallahhhhhhhhhhh :16:

Merhaba arkadaşlarım ...

ben 3 ay kullandım yazz+24 bıraktığım ay hamile kaldım canım:)

Merhaba arkadaşlarım ...

canım 1 yıl kadar mesigna diye bir iğne kullandım her ay bıraktıktan 6 ay sonra kadar hamile kaldım şuan 25 haftalık hamileyim ve bir oğlum olucak nasipse zaten 6 ay gibi bir sürede vücuttan atıyormuş ilaç etkisini bazen dahada uzun sürenler olabilir tabiki .kişiden kişiye değisir .bu süreçte tek yapman gereken ümitsizliğe kapılmadan beklemek Allah İNSALLLAH KISA SÜREDE YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜR.

Tatlım o bünyeden bünyeye değişir bende 1 yıl kadar kullanmıştım bıraktıktan birkaç ay sonra hamile kalmıştım

2 yil kullandiktan sonra 1 yil sonra hamile kaldim malesef dusukle sonuclanmisti dusukten sonrada 7 ay sonra tekrar kaldim ama bunyeye gore degisir ben 35 gunde bi adet olurdum normalde oda cok onemli

bende yaklaşık iki sene yasmin kullandım bi sene 9 ay gbi bi süre kullandım ondan sonra bıraktım bi kere adet oldum ikinciye olmadım hamileydim :) ve bu beni çok şaşırtmıştı beklemiyodum çok erken gelmişti bana :) denemedim bile gelişigüzel koyuvermiştim özel bi çalışma yapmadık yani :D

Merhaba arkadaşlarım ...

Bende 4 ay doğum kontrol hapı kullandım.bıraktıktan sonra 3,ayında hamile kaldım. Şuan 11+3 günlük hamileyim .. HApı bıraktıktan sonra 2-3 ay beklenmsi gerekiyor die biliyorum ben.

Ben de ilk hamileliğimde 5 ay microgynon kullandım bıraktıktan 5 ay sonra olmuştu.. Şuanda 3 yıl kullandıktan sonra bıraktım yasmin ve yazz24 ü 5 ay oldu bakalım ne zaman olur :)

Back