doğum kilolarını bekletmeye gerek yok..

S_eda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2008
82
0
86
Sakarya
arkadaşlar; ben doğuma 73 kiloyla yattım ve 40 günlük olana kadar ki lohusalık süresinde 55 kiloya indim üstelikte sütüm azalmadan ve rejim yapmadan,
nasıl olduğunu yazayım, isterseniz diyetisyenlerinizede sorabilirsiniz
hergün ara vermeden bir bağ kıvırcığı ve yarım demet maydanozu, günde 1 kırmızı turbu yıkadım masanın üstüne koydum ve yedim marul kıvırıcık süt arttırıyor. bol ol kendime çorbalar yaptım onları içtim, ekmek sadece günde 1 dilim yedim. acıktıkça çorba içtim, kuru kayısı kuru inciri tencerede çok az haşladım ve hiç şeker koymadan sürahiye aktarıp günde 1 sürahide onuiçtim, bebeğime kendim baktım, bezini çöpe kendim attım yatmadım hiç.. hatta evimi bile kendim temizledim. özellikle sezeryan olduğum için hareket çok iyi geldi hiç gaz sancım yada dikişlerimde ağrı olmadı.. doktorun verdği antibiyotikleri bile kullanmama ihtiyaç kalmadı.
çok bol yeşillik ve kurutulmuş meyveleri şekersiz suyla sulandırıp tükettim harika süt yapıyor ve çok hızlıda kilo verdiriyor. şuan kızım 9 aylık ve 52 kiloyum hedefimde 48 kilo var, kurban nedeniyle biraz zor ama sizede tavsiye ederim..

size maşallah diyorum bende hamileyim ama kendimi tutamıyorum ha bire yiyorum doğumdan sonra eminim yine aynı olucak gece kalkıp yemek yiyorum deli olucam 58 kilo oldum 1 ayım kaldı bilemiyorum artık ne olucam bende senin yaptığını denemeye çalışıcam.teşekkürler

peki hamile kaldığınız kilonuz kaç...birde çabuk veren bir yapınız mı vardı...çünkü kimisi gerçekten bünye tutmuyor en ufak bişey yapsa gidiyor..mesela ben çabuk alır zor veririm..en büyük korkularımdan biri eski kiloma dönememek...en büyük arzumda lohusalığım bitene kadar önceki kilomdan da aşağı düşmek :))) dediklerini uyguluyacağım inşallah işe yarar

ben de 85 le gittim doğuma şuan 68 kiloyun üstelis hiç bişe yapmadım sadece ekmeği kestim
sadece öğünlerde birer dilim

bend e 70 le doğuma girdim şuan 61 kiloyum 2 kilo fazlam var o kadar

maşallah size yaa ben şimdiden kararlıyım doğunca çok dikkat etmem lazım. verdiğin bilgiler için çok teşekkürler

ya benim kızım 3 aya giriyor bende hala koca bi göbek var
zaten sütüm az bi de boğazımdan kesemem deli olcam ya

maydanoz ve mısırın süt azaltıcı, dereotunun ise süt çoğaltıcı etkisi var arkadaslar, bilginize.

hamile kaldığımda 54 kg dım doğuma girdiğim gün 74 kg dım şuan 10 gün oldu doğum yapalı sezeryanla doğum yaptım 63 kg dayım kaldı 9 kg yavaş yavaş vercez artık kiloları......

annenın yedıgı hibişey bebege gecmez...doktrum istersen 10 tabk kuru ye dedi..denedım dogru..

arkadaşım, peki marul-turp-maydonoz-kuru meyve ve çorba, bunlar hergün aynı menü şeklinde mi yenecek? ya et? süt-yogurt vs ?

bende şuan 7 aylık hamileyim we 15 kilo aldım sinir oluyorum kendime yaa bu kiloları veremezsem naparım die.ama kararlıyım vericem işallah.ama bebeğin sütünü etkiler diyolar..

bende şuan 7 aylık hamileyim we 15 kilo aldım sinir oluyorum kendime yaa bu kiloları veremezsem naparım die.ama kararlıyım vericem işallah.ama bebeğin sütünü etkiler diyolar..

dikkat et cnm zaten son haftalarda cok alacaksın.doğumdan sonrada büyükler önüne bir sürü sey yığacaklar süt olması için:)zemuszemus

kilo vermek kşiden kişiye, bünye yapısına, ırsiliğe, hamilelikte alınan kiloya ve kronik (şeker) hastalıklara göre değişir. Aynı kürü yapan Akişi ile B kişifarklı sonuç alabilir. O yüzden herkes kendi yapısına göre zaaflarına göre bi beslenme ve spor programı belirlemeli bence. Ben hamilelikten evvel diyetisyene gidiyordum. 1 ilim ekmek yerne geçen şeyler; 1 kepçe çorba, 2 yemekkkaşığı pirinç pilavı, bulgur pilavı, 1 patates. Kilo vermek isteyenler nişastalı yiyeceklerden uzak durmalı. Şekerli yiyeceklerden uzak durmalı. Proteini mutlaka almalı..

peki sizce bu beslenme düzeni ile sütünüzün miktarı az olmasa da protein yağ ve vitamin değeri ne oluyor yani sütünüzün besleyici olduğuna inanıyor musunuz çocuk kilo alıyor olsa da bu tek başına kriter değil emziren anne her şeyden yemelidir özellikle günde 2 bardak süt etli yemek ve hatta ekmekte her öğünde iki dilim yazdığınız şeyler sağlıklı değil bende 20 kilo aldım 67 ile doğumdan geldim 7 ay hiç rejim yapmadım çocuk ek besinler yemeğe başlayınca rejime girdim zaten bu arada 5kg gitmişti rejimle 8 kg daha verdim şimdi 52 kg boyum 165 yani o kadar kasmaya gerek yok lohusalık biter bitmez podyuma çıkmıyoruz

İlk çocuğumda 18 kilo aldım doğumdan 20 gün sonra eski kiloma geri döndüm çünkü kızım beni hiç emmedi malesef ve ben bu nedenle yediklerime dikkat etmedim kilo verdim.
İkinci bebeğimde 20 kilo aldım ve aldığım kilolarımın çoğu benimle beraber:)çünkü emziriyorum ve beslenmeme dikkat ediyorum.Arkadaşlar emzirirken diyet uygulamak doğru değil .Günde bir dilim ekmek emziren anne için son derece yanlış ,acıktıkça çorba içmek nasıl birşey ,emziren anne bu kadar bencil olmamalı.Siz kilo verdiniz ama bebeğiniz bu arada kaç kiloydu yeterli kilo alımı oluyormuydu merak ettim??Kilo alımı normal seyirde desenizde çok inanamayacağım bağışlayın beni.Benim oğlum sadece anne sütü alıyor 5 aylık 9 kilo.Emzirirken kilo problemini gözümüzde çok abartmamak gerekiyor .Sanırım kızıyorum ,evet evet kızdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…