dogum kesisi(konu acıldıysa özür dilerim)

CHOSEN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
269
9
96
Antalya
merhaba bayanlar.bu konu daha önce acıldımı bilmiyorum.açıldıysa özür dilerim.ben 2.5 aylık hamileyim.ama şimdiden dogum korkusu sardı beni.aklımdan hiç çıkmıyo.hem sezeryandan hemde normal dogumdan çok korkuyorum.ama bi şekilde çıkması gerektiğinide biliyorum.sezeryandan narkoz az verilirde hissederim diye korkuyorum.normal dogumdanda dogum kesisi yüzünden.şimdi sorum su. bu dogum kesisi atılırken uyusturuyorlar biliyorum ama o iğneyi bile hissedecegimi düşünmek beni çok ürkütüyo.dogum kesisini hisseden varmı aranızda?dogumdan sonra dikilmeyi hisseden varmı?bide son bişey daha var.dogum esnasında ıkınmalardan dolayı idrar kaçırma gibi bişeyler olabiliyormu? dogum yapan anneler lütfen cevaplarsanız çok sevinirim.belki vereceginiz bilgiler benim stresimi azaltacak.bu çocugu çok seviyorum çok istiyorum ama rabbim bi mucize versede bi sabah uyandıgımda yanımda olsa.hiç bişey hatırlamasam.cevaplarınız için şimdiden sağolun..a.s.

canım ben sezaryan olmuştum hiç bişey hissetmedim ben hamileyken hem sezaryan hemde normal doğum videolarını hergün izliyodum ama kokmuyodum sakınn korkma zannedersem normalde alt bölgeyi uyuşturuyolarmış sadece ıkınmaları hissediyomuşu ama sezaryandan korkma canım gerçekten hiç bişey hissetmiyosun hayırlı doğumlar canım.

ben normalde yaptım sezeryanda normal doğumda bağırmaktan ve sancının verdiği acıdan ne vurulan iğneyi ne kesildiğimi nede dikildiğimi hissetmedim sonradan duyuncada çok şaşırdım doğum anında sancı ve ıkınma derdine düştüğünden bunları hissetmen mümkün deil zaten sezeryana gelincede hiç sezeryanda kesildiğimi hissettim tam uyumadım diyen birini duydunmu? koluna narkozu daha vermeden nerdeyse gözlerin gidiyo hiç korkma idrar kaçırmaya gelincede asla böyle bişey yok okadar profosyonellerki eski haline getiriyolar meraklanma ayrıca bunları düşünüp hamileliğinin tadını çıkaramassın at bu düşünceleri kafandan bebeğini kucağına alıcağın anı düşün canım hayırlı olsun diliyorum

Canim sende benim gibi hep alakasiz şeylerden korkuyosun bende hamileyken bunlardan korkuyodum teyzem bunlar en kolay kismi işki sanciyi çekmek o masaya yatmak için dua edeceksin demişti. Bebeği normal doğurursan illaki sancin olacak o sancidan kesi yapmak için vurulan iğneyi hissetmiyorsun bile ne iğneyi ne kesiyi çünkü sancin ağir basiyor.sancimin hafif hafif başlamasiyla doğumum arasinda 25 saatten fazla var ama masaya yatip doğum yapmam bir buçuk yada 2 dakika sürmedi iğne vuruldu kesi atildi karnima çöktüler ve bi seferde bebek doğdu bu kisim abarti değil. Allahim dayanabileceğin kadar sanci ver diye dua et senin dediklerin inan hiç hissedilmiyo hemde hiiç. Kalçandan hiç iğne yemedin mi onun gibi bile değil yani. Allahim bi avazda kurtarsin inşallah.

valla kalçadan iğneyi en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum bile :1no2: eninde sonunda bi şekilde çıkıcak bakalım hayırlısı.allah yardımcımız olsun.offf:1no2:

cevapladıgınız için tskler.benim idrar kaçırmadan bahsettiğim şey dogum esnasında olan.yani dogum sırasında ıkınınca idrar kaçabilirmi diye sordum.bilmem çok utanırım heralde böyle bişey olursa.bunun için önceden bişeyler veriyolarmı ki acaba?

Merhaba arkadaşım..

Bu kadar düşünme..Düşünsene dünyada hergün ne kadar çok kadın doğum yapıyor..

Zamanı gelince Allah bir şekilde kolaylığını verir, sen de her anne adayı gibi yaparsın bir şekilde doğumunu..

Hayırlısı ile kolayca kurtulayım diye dua et ..Hayırlısı olsun.

Aman be canım..

Doğum esnasında idrar kaçırsan ne olur, nelere takmışsın sen yahu..

Kimden neden utancan, kaçır istediğin kadar idrar ne olcak..

Zaten lavman da yapıyorlar diğeri için, sorun olmaz..At bunları kafandan rahat ol biraz..

cnm ben normal doğum yaptım kesiyi ve dikişi fazla hissetmedim çocuk çıkana kadar herşey sonra fazla canın yanmıo...

çok tesekkür ederim deniz güneş..ama işte biraz takıntılı biriyim.belki çok saçma seylerle ugrasıyorum.kaç tane dogum videosu izledim hiç böyle bişey görmedim ama bende sans yoktur pat diye gelir benni bulur şimdi kaydirigubbakcemile3

hihoyyyt
allah iyiliğini versin arkadaşım....güldürdün walla beni....yanlış anlaöa sakın,soruların komik değil,biranda aklıma kendim geldi de...ben de senin gibi böle takıntılar yapardım..hatta 2.bebeğimde spinal anestezi oldum.biliyosun belki uyanık oluyosun onda ve belden aşağısı uyuşuyo sadece...dr. sezeryana başlamış benim haberim yok ben hala dr a ben daha uyuşmadım,sakın başlamayın,karnıma bişey sürüyosunuz....falan derken birden bebeği verdiler kucağıma hihoyyyt boşu boşuna üzülmene değmez....yani bunları hiç düşünme bence..herşey çoookkkk güzel olacak:teytey:

canım benimki de normal doğumdu...epidural olmanı tavsiye ederim...zaten bölgeyi uyuşturdukları için bir şey hissetmiyorsun... doğru ıkınmaktan dolayı çişin geldi zannediyorsun ama aslında o çiş değil, ıkınmanın verdiği his...ben yapmak istememe rağmen yapamadım, ama zaten doğum masasındayken onları düşünmüyorsun bile:) bebek çıktıktan sonra, bebeğin eşini beklerken dikiyorlar seni,uyuşmuş olduğun için bir şey hissetmiyorsun...dikme işi bitince(ki bence bunu doktor yapsın, ebe değil) bebeğin eşini de çekiyorlar...asıl o zaman rahatladım ben, ıkınma felan geçti yani:)
beni de ebe ovdu, çünkü çıkaramadım, ama oldu da bitti, bebek hayatının en güzel anlamı oluyor, bak 2 ay bile geçmeden, yeniden cesaretlendim ve de sancıları felan unuttum...
bir çin atasözü der ki: unutmak mümkün olmasaydı,kadınlar bir daha doğum yapmaz, dünyanın sonu gelirdi:)
hepimiz öyle ya da böyle bu dünyaya geldik...korkularla bu güzel günlerini mahvetme, çünkü insanın hayatında en unutulmaz ve en güzel günlerdir...
tadını çıkar, bebeğinin sana hediye edeceği gülücükleri düşün, göz rengini, saç rengini, minik minik elleri ile sana dokunuşunu hayal et ve günlerini dolu dolu geçir(o zaman korkuları düşünmezsin)...
zaten hamilelik hazırlayıcı bir süreçtir her anne için,hem psikolojik,hem fizyolojik:)
tebrik ederim seni canım,allah bir avazda kurtarsın:)
p.s:uzatmışsam kusura bakma,ama kaptırdım biraz kendimi:)

yok canım olurmu öyle şey.her birinizin cevabı beni dahada rahatlatıyo.verdiğin bilgiler için tsk ederim.aklımda milyonlarca boş ve gereksiz soru varumarım dogumu akıl hastanesinde yapmam kafamçokkarıştı

ben çok istiorum normal doğumu yaşamak.. bence bi kadının en anlamlı günü ve ben daha yaşamadan en güzel günüm olucağına inanıorum inşallah

ben epidural normal yaptım.kesinlikle tavsiye ederim.hiç bişey hissetmedim tek yaptığım ıkınmaktı ve 10 dk.içinde doğum oldu.sadece doğum sonrası dikişler bi iki hafta rahatsız ediyor okadar.hastanede mahremiyet diye bişey kalmıyo zaten canım.utanılacak bişeyde olmuyor.o anda bunu hiç önemsemiyosun bi an önce doğurmak istiyosun.ee doktorlarda alışkın zaten yüzlerce doğum yaptırıyolar.allah kolay doğumlar nasip etsin.

arkadaşım korkuların çok normal bu dönemler de son son bir ayına gir zaten kendin doğurmak isteyeceksin kesi felan neki boşver düşünme o anın tadını çıkar ben normal doğum yaptım bağıra bağıra hemde suni sancıyla:sm_cool::sm_cool:allah o sancınında acılarında sabrını çok iyi veriyoor düşünme en güzel dönemlenir:CüvCüv::CüvCüv:allah bi avazda kurtarsın inşallaha.s.

merhaba.... canim sen hamileliginin tadini cikarsana bu düsüncelerle kafani yorma Allah askina..zamanla kendini hazirlarsin doguma merak etme bende senin gibi her seyi düsünürdüm a dan z ye ama dogumdan sonra anladimki her sey sirasiyla oluveriyor.hem sen dogum yapiyorsun o anda idrar kacirmisin neki yani!!!!! bunlar gayet normal seyler düsünme bunlari gayet rahat ol benden tavsiye dogumda kendini rahat birak utanipta kendini yorma Insallah hayirlisiyla kurtulursun!!!!:ecrin_bebek:

hepinize çok tesekkür ederim arkadaslar.o kadar rahatlattınızki beni dün gece rüyamda dogum yaptıgımı gördüm :) kimsede yoktu yanımda çocuk kendiliğinden cıktı fört diye :) allah dedim kendi kendime bu kadar kolaymı oluyormus:)
inşallah rüyalarım gercek olur..

kizlar yazdiklarinizi okuyunca hem korktum,hem de cok heycanlandim...
bebegime kavusacagim icin...
Allah tum hamislere kolay dogum nasip etsin insallah......

MERHABALAR arkadasım..
Ben de senı yazını okuyunca kendımı hatırladım;* Hamısken dogal olarak dusunuyor endıselenıyoruz kesık olacak mı sancı nasıl bırsey acı cekecek mıyım sezaryen mı normal mı...Daha bır suru soru ısaretı fakat O MUTHIS AN gelınce anlıyorsun kı hepsı kafa karıstırıcı bosa stres yapıcı seylermıs cunku bır can kopuyor canınından bır HAYAT dunyaya getırıyorsun yeter kı saglıkla sapasaglam gelsın dıyorsun o anda acıyı derdı unutup bebıse kılıtlenıyorsun..Tabı kı sancı ınsanı zorluyor ama cok da oldurucu bısı degıl dayanlabılır oyle olsaydı bınlerce mılyonlarca hata cocuk yastakı kadınlar nasıl dogurabılırdı degıl mı;* Rabbım daıma yardımcımız oluyor...Hele kı boyle kutsal bır olay da..

Epizyotominin amacı bebeğin başı (ya da makat kısmı) çıkarken perine bölgesinin aşırı gerilmesinin ve yırtılmasının engellenmesidir. Diğer bir amacı da perine tabanı kaslarının aşırı gerilmesinin önlenerek uzun vadede oluşabilecek estetik ve yapısal bozuklukların (sistosel, rektosel, desensus; yani mesane, kalın barsak ve uterus sarkması) en aza indirilmeye çalışılmasıdır...
Acı hıssetmedım ben ;ne ıgneyı ne dıkısı...Hıcbırsey...
Bebegın saglıgı ve rahat gelmesı ıcın epizyotomı genelde olur ozellıkle ılk dogumlarda ama
perınenın yapısına da baglı...Olmazsa olmaz bırsey degıl...
Hakkınızda hayırlısını dılerım canım.
Dogum yapacak herkese RAbbım yardım etsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…