Doğum kesi dikişlerinin bakımı nasıl olur ?

sttd

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
92
64
Pazartesi günü doğum yaptım kızlar ve dıkıslerım var cok yok ama temızlıgım ıcın sadece batikon dıyorlar ve su sakın vurma dıyorlar.kafam karıstı benımde malum kanamada oluyor az az illa orası belli bi mıktar ıslak ve nemli kalıyor yanı kupkuru olması imkansız tuvalete cıktıktan sonra batıkon sıkıp peceteyle hafıfce kuruluyorum ama boyle mı olur ? korkuyorum ya ıltıhap olursa yada sıserse dıkıslerım nasıl bakmalıyım???

birde bebegım sukur saglıklı ama derecesı dun 9 bugunde 11 olan sarılık var her dogan bebekte oluyormus bol bol emzırıyorum ama dısında yapılabılcek bırsey varmı ? lutfen bılgısı olanlar yardımcı olsun :KK43:( cok uzuluyorum kuzuma..

Pazartesi günü doğum yaptım kızlar ve dıkıslerım var cok yok ama temızlıgım ıcın sadece batikon dıyorlar ve su sakın vurma dıyorlar.kafam karıstı benımde malum kanamada oluyor az az illa orası belli bi mıktar ıslak ve nemli kalıyor yanı kupkuru olması imkansız tuvalete cıktıktan sonra batıkon sıkıp peceteyle hafıfce kuruluyorum ama boyle mı olur ? korkuyorum ya ıltıhap olursa yada sıserse dıkıslerım nasıl bakmalıyım???

birde bebegım sukur saglıklı ama derecesı dun 9 bugunde 11 olan sarılık var her dogan bebekte oluyormus bol bol emzırıyorum ama dısında yapılabılcek bırsey varmı ? lutfen bılgısı olanlar yardımcı olsun :KK43:( cok uzuluyorum kuzuma..

Canim dikisler icin bi bilgim yok sarilik konusunda doktorumun tavsiyelerini yazmak istedim...
Sariligi fark ettigimde derecesi 10du ve doktorumuz beyaz giydirin yuzunu asla ortmeyin gunduz gunese yatirin gecede mavi veya yesil isiga yatirin dedi binlari yaptik ve 2gunde deger 0a indi canim tavsiye ederim...

İlk doğumumda dikişlerim çoktu. Doktorum yıkanmamda bi sakınca olmadığını söyledi. Hergüne duş aldım batikon sürdüm kuru kalmasına dikkat ettim. Bence yıkanmanda bi zarar olmaz hatta rahatlatsın havalarda sıcak sadece kuru tut yeter. Geçmiş olsun canım.

Son düzenleme:
Canim dikisler icin bi bilgim yok sarilik konusunda doktorumun tavsiyelerini yazmak istedim...
Sariligi fark ettigimde derecesi 10du ve doktorumuz beyaz giydirin yuzunu asla ortmeyin gunduz gunese yatirin gecede mavi veya yesil isiga yatirin dedi binlari yaptik ve 2gunde deger 0a indi canim tavsiye ederim...

bol bol emzırıyorum sımdıkı gunlerde daha da sık emmeye basladı kakası sarı renk acaba atıyormu dıye dusundum ama denıcem hemen cok tesekkur ederım allah razı olsun canım ya yavrularına saglık sıhat versın Rabbim.. :)

İlk doğumumda dikişlerim çoktu. Doktorum yıkanmamda bi sakınca olmadığını söyledi. Hergüne duş aldım batikon sürdüm kuru kalmasına dikkat ettim. Bence yıkanmanda bi zarar olmaz hatta rahatlatsın havalarda sıcak sadece kuru tut yeter. Geçmiş olsun canım.

her tuvalette temızlıyorum once sonra kurulayıp batıkon suruyorum suan nasıl anlıcam dıkıslerımın gıtıgını erıyen dıkıs sanırım bu ıp degıl boyle plastık gıbı bısey.

her tuvalette temızlıyorum once sonra kurulayıp batıkon suruyorum suan nasıl anlıcam dıkıslerımın gıtıgını erıyen dıkıs sanırım bu ıp degıl boyle plastık gıbı bısey.
Canım benim dikişler ya çamaşırıma ya da tuvalete dökülürdü :/ ama bu doğumdan 1hafta sonra oldu.. 6 sene gecti şimdi bende tam hatırlayamadım... Muayeneye ne zaman gideceksin ? Doktoruna sorsan...

Dört sene önce bana da Dr sakın su kullanma baticon ve gazlı bez kullan demişti ve hiç bir problem olmamıştı... Nemli kalmaması gerekir... Su bu yüzden tehlikeli... Her Dr farklı bir şey söylüyor gerçi... İyileştiğini anlarsın zaten... Bebeğin içinde uyurken bile beyaz ışık açık kalsın biz öyle ışık açık uyutmuştuk bir hafta... Gündüz de güneş alsın.. E tabii bol bol emzir... Allah hayırlı uzun ömürler versin hep beraber....

canm oncelıkle gozunaydın dıyeyım..bebegıne kavusmussun..dıkısler ıcınde artık estetık dıkıs yapıyorlar ozel bırseye gerek kalmıyor..bende baya dıkıs vardı ama dr estetık dıkıs oldugunu kendılıgınden erıyecegını sadece taharetlenırken ASLA soguk su kullanma ılık su kullan dedı..ben herhangı bırsey surmemıstım..cok sukur mıkrop vs kapmadım...benım kızım cok sukur sarılık falan olmadı ama sekerlı suyun ıyı gelecegını bılıyorum..cok degıl ama..bırde bolbol emzırceksın canım..uyuyor olsada 2 saatte bır uyndır emzır..aklımdayken sunu da yazayım emzırme sonrası 1 cay kasıgı su verın demıstı drumuz pamukcuk olmasın dıe..

X