• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum karmaşası..

Ben bir normal,iki sezaryen Doğum yapmış biri olarak sezaryenden daha çok memnunum,bütün doğumlarımda çabuk toparladım,kendi işimi kendim gördüm ama sadece bebeğimin ve kendi ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar,ev işleri yemek için yardımcı aldım,annem kaldı yanımda 15gün sonra yavaş yavaş normal hayatıma döndüm ama herkesin bünyesi farklı,bu süreci çok ağır geçirenler var.başka bi hastaya bakacak kadar iyi olacağınızı düşünmüyorum okadar kolay değil.ayrıca normal doğumdada kesilme ihtimaliniz var maalesef.

Ameliyattan sonraki ağrıyı tarif edek olursak karın ağırlıklı spor yaparsınız ertesi gün ağrı olur ya gülerken bile zorlanırsınız öyle bi ağrı,ama iş yaptığınızda dikiş yerinizde kesik acısı oluyor bi 15 gün.belki daha iyi empati yapabilirsiniz diye yazdım İnşaAllah yardımcı olur

Sağlıklı bir doğum dilerim, sezaryenle doğum yapmıştım ve çok çabuk iyileştim ama sezaryen olan kadınlar en azından 3 ila 6 ay arası ağır kaldıramaz, silkeleme vb işler yapamaz, doktorlar kesin bir dille yasaklıyor bunu, annenize de acil şifalar diliyorum ama anneniz ameliyat olduğunda 15 günlük lohusa olacaksınız, sezaryen dikişleriniz olacağından annenizi kaldırma, tuvalet vb ihtiyaçlarını giderme işlerini kesinlikle yapamazsınız, bu işleri yaparken tüm yük karnınıza ve dolayısıyla sezaryen dikişlerinize baskı demek, iç dikişlerinizin açılmasına neden olursunuz, annenize ameliyat sonrası sizin evinizde bakacak bir yardımcı bulmanız şart maalesef.

Bir arkadaşım sezaryenden sonra çocuğunu taşıyamadığını söyledi, dışarıda kucağında ya da kanguruda taşıyamadığını(çocuk3 aylıkken). O doğru mudur peki, kişisel bişey mi yoksa genel olan bişey mi? o_O Çok teşekkür ederim annem için dilekleriniz için

:silah:
bahsettikleriniz evet doğum belirtisi. ben de sizin gibiydim ama bir anda 39+5 'e geldi minik. anneniz için çok geçmiş olsun. yalnız siz lohusa halinizle ve yenidoğan bebekle nasıl bakacaksınız annenize. sizin bakıma ihtiyacınız var. Allah yardımcınız olsun. ben sezaryen den sonra hastanede 2 gün yattım eve geldiğimde ayaktaydım ancak bu kişiden kişiye değişiyor sanırım. bebiş de hayirlisiyla sağlıkla gelsin inşallah
Amin inşallah teşekkür ederim :KK15: sizin de hiç açılma, sancı ve kanala inme yokken birden mi oldu? Çok heyecanlanıyorum doğum anını düşündükçe

Ameliyattan sonraki ağrıyı tarif edek olursak karın ağırlıklı spor yaparsınız ertesi gün ağrı olur ya gülerken bile zorlanırsınız öyle bi ağrı,ama iş yaptığınızda dikiş yerinizde kesik acısı oluyor bi 15 gün.belki daha iyi empati yapabilirsiniz diye yazdım İnşaAllah yardımcı olur
Ömür boyu sızlayan, ağrıyan bir yer o kesik dediler bana hep, o sanırım çok panikletti beni

Bende sezeryanla doğum yaptım. Narkoz kişiden kişiye göre değişiyor bence. Ameliyattan 8 saat sonra ayağa kalktım ve hiç yatmadım. Hiç zorlanmadan işimi yaptım. Tek sıkıntım yumuşak yatak oldu. Bir hafta on gün sert çekyatta yattım. Ameliyat yerim çok hafif sızladı. Görümcemde sezeryan oldu ve o üç ay kendi işini yapamadı veya yapmak istemedi bilemem. Ama düzgün oturmadı bile. Size tavsiyem sezeryan olursanız sakın yatmayın yatınca iyileşme süreci uzuyor. Tabiki çok zorlamayın kendinizi ama çokta salmayın. Bana göre sezeryan çok kolay bir operasyon. Bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
Amiinn inşallah çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :KK28:

:silah:
Amin inşallah teşekkür ederim :KK15: sizin de hiç açılma, sancı ve kanala inme yokken birden mi oldu? Çok heyecanlanıyorum doğum anını düşündükçe
aynen hiç açılma yoktu bi gün önce doktora gittiğimizde. ertesi sabah once su geldi sonra sanci başladı. gittik açılma var dedi doktorum ancak saatlerce beklememize rağmen bebek kanala inmedi, kordon kafasının üst tarafında dolanmış meğerse oyuzden inememiş. bana doktorum pilates topu üzerinde sekiz çiz demişti oturarak, normal doğum için faydalı demişti onu yapmıştım son birkaç hafta. bir de kendim araştırmıştım doğumun gecikmemesi için ahududu çayı almıştım aktardan. sanırım bunların faydası oldu doğum gecikmeden geldi.
sezaryen hiç zor bir operasyon değil, daha önce 2 kez hemoroid ameliyatı ve bir kez menisküs ameliyatı geçirmiş biri olarak, onların yanında çerez bence. kafanızda büyütmeyin ve şehir efsanelerine kulaklarınızı tıkayın herkesin hikayesi farklı. iyi düşünün iyi olsun. dikişleri korumak için ilk 6 hafta dikkatli olun ağır kaldirmayın yeter

Merhaba kızlar :KK15:
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek :KK64:Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni :KK43:

Mutlu günleriniz olsun kızlar :KK200:
Sezaryende korkulacak bi şey yok 3-4 gün içinde toparliyorsunuz ama bi hastaya kesinlikle bakamazsiniz. Çünkü bebek olacak bir de belki günlerce uykusuz kalacaksınız bunları yaşamadan bilemezsiniz şimdi. Size bakacak ekstra biri lazım kesinlikle

Ömür boyu sızlayan, ağrıyan bir yer o kesik dediler bana hep, o sanırım çok panikletti beni
Hayır canım ben öyle bir ağrı,sızı yaşamıyorum hatta unutuyorum bile ameliyat olduğumu,benim ağrı eşiğim yüksek belki onla alakalıdır

Bir arkadaşım sezaryenden sonra çocuğunu taşıyamadığını söyledi, dışarıda kucağında ya da kanguruda taşıyamadığını(çocuk3 aylıkken). O doğru mudur peki, kişisel bişey mi yoksa genel olan bişey mi? o_O Çok teşekkür ederim annem için dilekleriniz için

O kişiseldir, arkadaşınıza özeldir, ben bebeğimi gayet güzel taşımıştım, daha 10 günlükken kanguruya koyup dışarı bile çıkmıştım, yalnız dikkat etmek gerekiyor, sezaryen olursanız doktorunuza neleri yapıp neleri yapamayacağınızı sorun, sizin durumunuz özel, annenizin ameliyatı var, yerinizde olsam annenizin ameliyat olacağını ve sizin bakacağınızı söylerdim, en sağlıklı açıklamayı doktorunuz yapacaktır, birde ben doğumdan 1 hafta sonra doktorumun da onaylamasıyla korse takmıştım, olası ters bir harekette doğum yerim zarar görmesin diye, zira bazen yataktan kalkarken dahi dikkat edemediğim oluyordu, korse takın diyemem, bunu yanlış bulan doktorlar da olabiliyor ama bir danışın doktorunuza.

bebeğin zamanı var kontrollu normal doğumu bekleyın .41+9 da geldı kızım bı anda gelıyolar gelceklerı zamanı bılıyorlar.:anneadayı::emir_bebek::anne:

bebeğin zamanı var kontrollu normal doğumu bekleyın .41+9 da geldı kızım bı anda gelıyolar gelceklerı zamanı bılıyorlar.:anneadayı::emir_bebek::anne:
Kaç kiloydu acaba bebişinizz :emir_bebek: doktorum kilo engel olur zaten normal doğuma ondan almalıyız dedi dünkü kontrolümde

Kaç kiloydu acaba bebişinizz :emir_bebek: doktorum kilo engel olur zaten normal doğuma ondan almalıyız dedi dünkü kontrolümde
özele gttiğimde 6 aylıkken 4 kılo olmuş sezeryana alırım dedı kızdı.devlete gıttım hersey tam tamına dedi.3 kılo 700 gramdı.bılmıyorum 4 kılo doğuranlar var ve ultrsaon yanıltıcı olabılıyor.

Back
X