doğum izniyle ilgili bir sorum var

kardelencicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
208
2
96
43
İstanbul
merhaba arkadaşlar
olursa ben doğum iznine 37. haftada çıkmayı düşünüyorum doğum izni 16 hafta diğer kalan 13 haftayı doğumdan sonra kullanmayı düşünüyorum doğumdan sonra 13 haftalık rapormu yazıyorlar yoksa 8 haftalık mı
ve hangi durumda erken doğum yaparsam parayı eksik alıyorum izindeykenmi yoksa çalışırkenmi

canım sen 32. haftada doktor sana çalışabilir raporu verecek. o raporla 37. haftaya kadar çalışacaksın.bu raporu işyerine vereceksinn ama bir nüshada sende kalsın ilerde paranı alacağında sgk istiyor.
37. haftadada doğum öncesi raporu alacaksın. bu raporu aldığın hastane bunu sgk ya bildiriyor. böylelikle doğum öncesi kullanacağın izin doğum sonrasına kalıyor. bu durumda senin alacağın para yine 16 haftalık olacak. erken doğum yaparsanda izne çıktığın tarihten izninin bittiği tarihe kadarki zaman için para alıyosun. iş göremezlik ödeneği. umarım anlatabilmişimdir. takıldığın yer varsa tekrar anlatabilirim.

bende bişey sormak istiyorum

32+1 de aldım 32.hafta raporumu 37.haftayı 37+5 te alsam bir sorun olurmu çünkü 32 haftada hiç gün belirtilmiyodu direk 32 hafta yazıyordu ssk kıllık yaparmı diye merak ediyorum hani hesaplayınca 5 hafta 4 gün geçmiş dermi yoksa tam 37+1 de mi rapor almalıyım

arkadaşım bence yazılan tarihte git, dr tam 37. haftada sana rapor yazacak, erken doğum yapsanda izin olayı şöle; 8 hafta önce 8 hafta sonra, ancak doğum öncesi 8haftanı doldurmadan doğum yaparsan kalan günler doğum sonrasına atılmıo, doğumdan sonrada iznin 56 gün 57. günde dr işbaşı verio.
paranı almaya giderken ki ben 1 hafta önce gittim, aynı günün vizite kağıdı, doğum raporu eğer hastane sgk ile anlaşmalı değilse senin ve bebeğin nüfus fot., ve de parayı almaya gittiğinde sana bi dilekçe veriolar onu çalıştığın yerde onaylatıyosun, iş göremezlik raporuna gerek yok onlar kendi sistemlerinde görüp çıkartıyolar raporu...

ben parayı almaya gittiğimde bana dilekçe falan verilmedi. sistemi online yaptıkları için benim iş yerim bilgisayardan giriş yaptı. dilekçe olayını kaldırmışlar yani.
ayrıca iş göremezlik raporunu benden istediler. sistemden görselerde imzalı belgeleri istiyorlar. çünkü sisteme yanlış tarihler girilmiş olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…