doğum iznine ne zaman ayrılmalıyım

32.haftadan sonra hiçbirşekilde senelik izin,rapor kullanamassın.
yani 32-37.hafta bir fiil işe gidip gelmen lazım.senelik izin kullanırsan çalışamaz raporun bozulmuş oluyor.
bu bilgi kesindir.kafana takılan yerleri personel/insan kaynaklarına sorabilirsin.

Soru
Mrb hamilelik döneminde 32.haftada alınan çalışabilirlik raporu aldıktan sonra yıllık izin ve ya başka bir rahatsızlıktan dolayı rapor alınabilir mi? yoksa 32. haftadan sonra herhangi izin başka bir rapor alınamaz mı? Başka bir hekimden alınan rapor veya doğum öncesi 8 haftadan mı düşer? 32. haftadan sonra yıllık izin kullanılabilir mi?

Cevap

13/2/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanun106 maddesi ile değişik 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (A) bendinde "Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir. " hükmü yer almaktadır.

Anılan hüküm uyarınca doğum öncesi mazeret izninin doğum sonrasına aktarılmanın şartları:

a) Tabip onayı(Sağlık Raporu),
b) Memurun isteği,
c) İşyerinde çalışması hususlarıdır.

Şartların taşınması halinde bu hususta da idareye takdir hakkı verilmemiştir.

57 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi (A) bendi uyarınca bu süreler doğum sonrasına aktarılması belirtilen 3 şartın oluşmasına bağlıdır.

Bu dönemde çalışmayan devlet memuru Yıllık iznin ve rapor sebebiyle hastalık izni kullanması halinde 5 haftalık süreyi doğum sonrası 8 haftalık süre ile birleştirmesinin mümkün olmadığı düşünülmektedir.

teşekkür ederim.

işyerin müsade ederse kendinide iyi hissedersen kalbildiğin kadar kal bence..

bende ilk gebeliğimde hep derdim 37 ime kadar çalışacağım diye
ama 32. haftamda bir girdim nst ye sancılarım çok çıktı ve erken doğum tehlikesine girdim
doktorum izin vermedi yattım 2 ay zamanında doğdu kızım

Allah korusun size de böyle olmasın tabi.. doktorunuzla ortak karar verirsiniz bence
bide yaş kaç? 33 34 den sonra ise kimi doktorlar vermek istemiyor uzatmayı

37 ye kadar çalışmıştım, 1hafta evde kaldım38. Haftada bebeğim doğdu.. Bebekle kgili sıkıntın yoksa çalış bnce..

37 ye kadar çalışmıştım, 1hafta evde kaldım38. Haftada bebeğim doğdu.. Bebekle kgili sıkıntın yoksa çalış bnce..
Ben de 37 haftaya kadar calıstım, 38 de doğururum zannettim 42+3 te doğurdum tam 5 hafta yattım evde

yaşım 31 canım

3 haftanın bir haftasını kullanabilmişsiniz.
geriye kalan 2 haftayı doğum sonrasına ilave etmiyorlar değil mi?bende bu kısmı bilmiyorum.
ama eklemiyorlar diye biliyorum ben sizde nasıl oldu?

aksi bir durum olmazsa son ana kadar dayanmayı düşünüyorum, bebişe bişey olmaz Allahın izniyle sen dayanamıyosan ayrıl.. ama 2 ay geçmez bekle bekle..

12 temmuzda izne ayrıldım 28 temmuz da doğum yaptım. 37. haftaya kadar çalıştım tek zorluğum ayaklarımın şişmesiydi. yoksa son güne kadar bile çalışabilirdim.

3 haftanın bir haftasını kullanabilmişsiniz.
geriye kalan 2 haftayı doğum sonrasına ilave etmiyorlar değil mi?bende bu kısmı bilmiyorum.
ama eklemiyorlar diye biliyorum ben sizde nasıl oldu?

Ekliyorlar canım. Toplam 16 hafta izin kullanılıyor. Ne zaman izine çıktıysanız çıktığınız tarihten itibaren 16 hafta sayıyorsunuz.

Ekliyorlar canım. Toplam 16 hafta izin kullanılıyor. Ne zaman izine çıktıysanız çıktığınız tarihten itibaren 16 hafta sayıyorsunuz.
37.haftadan sonrakiler içinde geçerli demek.bu durumda keşke diyesim geldi tövbe tövbe:)
bir 3 hafta da ordan gelirdi:)

Hayırlı olsun canım. Ben hamilelik hastalık değil düşünenlerdenim. Bence çalışabildiğin kadar çalış, tabiki kesinlikle dr izin verirse aksi takdirde yat gez bol bol yüz imkanın varsa nekadar aktif kalırsan okadar kolay olur doğumun ve kendin çok Kilo almasın. Tecrübe konuşuyor ;iki hamilelik geçirdim ilkinde 10 kg (oğlum 3890gr doğdu) ikincisinde 9 kg (oğlum 3800gr doğdu) aldım. Hepsini aktif olmama borçluyum, tabiki dr izin verdiği taktirde. Bol şans tatlım.

37. haftaya kadar çalışmış 38. hafta 21/16 tansiyonla doğum yapmış biri olarak söylüyorum
Tek sıkıntım uykuydu. Onu da sağolsun toplantı odalarında geçirdim
Ayakkabılarımı kesmiştim hep ayağıma sığmıyor diye ama direndim
Eğer sizde çok ağır değilseniz bence çalışın. Çünküz izin göz açıp kapayıncya kadar bitiyor

Yok cnm ben 35. haftada biraktim öyle bir zorunluluk yok doktor hatta tam zamanı daha fazla çalışma dedi

Yok cnm ben 35. haftada biraktim öyle bir zorunluluk yok doktor hatta tam zamanı daha fazla çalışma dedi
ne guzelmis.

34. haftam bitti.
yurt disinda yasiyorum.
burda doguruncaya kadar calisiyosun genelde :)
ilk dogumumda da doguma kadar calistim.
bu hamilelikte de oyle olucak sanirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…