Son 5 hafta calısmak insanı biraz zorluyor ama ben sizin yerinizde olsam direnir doğum sonrasına aktarırım cünkü doğumdan sonra insan yarım günün bile arıyor.arkadaşlar 8 nisanda 32. haftamı dolduruyorum. bildiğim kadarıyla bu haftadan itibaren izin hakkım var fakat 37. haftaya kadar çalışırsam 5 haftayı doğum sonrasına ekleyebilirmişim. bebeğimin yanında biraz daha fazla kalmak için bu iyi bir fikir. ama bazı arkadaşlarım 32. haftada izine ayrılmamı bebeği ve kendimi o haftadan sonra daha fazla yormamamı söylüyolar. kasık ağrılarım çok fazla bi de akşamları belim inanılmaz ağrıyor. ne yapmalıyım sizce 32. haftamda izine ayrılmam gerekir mi. karnımda olan bebeğim son iki ayı evde dinlenerek mi geçirmeli yoksa çalışmam engel değilmi.
ben kesinlikle (eğer ters bir durum olmazsa) 37. haftama kadar çalışacağım . inşallah.arkadaşlar 8 nisanda 32. haftamı dolduruyorum. bildiğim kadarıyla bu haftadan itibaren izin hakkım var fakat 37. haftaya kadar çalışırsam 5 haftayı doğum sonrasına ekleyebilirmişim. bebeğimin yanında biraz daha fazla kalmak için bu iyi bir fikir. ama bazı arkadaşlarım 32. haftada izine ayrılmamı bebeği ve kendimi o haftadan sonra daha fazla yormamamı söylüyolar. kasık ağrılarım çok fazla bi de akşamları belim inanılmaz ağrıyor. ne yapmalıyım sizce 32. haftamda izine ayrılmam gerekir mi. karnımda olan bebeğim son iki ayı evde dinlenerek mi geçirmeli yoksa çalışmam engel değilmi.
canım ben olsam kendımı bırazcık daha zorlar çalısırdım :) çunku dunyaya geldıgınde bebegın keşke bırazdaha zamanım olsa dıyeceksın:)arkadaşlar 8 nisanda 32. haftamı dolduruyorum. bildiğim kadarıyla bu haftadan itibaren izin hakkım var fakat 37. haftaya kadar çalışırsam 5 haftayı doğum sonrasına ekleyebilirmişim. bebeğimin yanında biraz daha fazla kalmak için bu iyi bir fikir. ama bazı arkadaşlarım 32. haftada izine ayrılmamı bebeği ve kendimi o haftadan sonra daha fazla yormamamı söylüyolar. kasık ağrılarım çok fazla bi de akşamları belim inanılmaz ağrıyor. ne yapmalıyım sizce 32. haftamda izine ayrılmam gerekir mi. karnımda olan bebeğim son iki ayı evde dinlenerek mi geçirmeli yoksa çalışmam engel değilmi.
pekii şimdi doktor 37. haftaya kadar çalışabilirsin dediğinde o haftaya kadar çalışmalımıyım yani doktora desem ki 35. haftaya kadar çalışabilir raporu verseniz bu olur mu yani 37. hafta maksimum hafta mı yoksa bu haftaya kadar çalışacak mıyım.canım ben olsam kendımı bırazcık daha zorlar çalısırdım :) çunku dunyaya geldıgınde bebegın keşke bırazdaha zamanım olsa dıyeceksın:)
İstediğin zaman çıkabilirsinpekii şimdi doktor 37. haftaya kadar çalışabilirsin dediğinde o haftaya kadar çalışmalımıyım yani doktora desem ki 35. haftaya kadar çalışabilir raporu verseniz bu olur mu yani 37. hafta maksimum hafta mı yoksa bu haftaya kadar çalışacak mıyım.
onunla ılgılı bır fıkrım yok canım daha çocugumuz yok cunku:)pekii şimdi doktor 37. haftaya kadar çalışabilirsin dediğinde o haftaya kadar çalışmalımıyım yani doktora desem ki 35. haftaya kadar çalışabilir raporu verseniz bu olur mu yani 37. hafta maksimum hafta mı yoksa bu haftaya kadar çalışacak mıyım.
haklısın canım hem evde beklemek zor. hem de çalıştığımız günleri doğumdan sonra kullanmak daha avantajlı. bunu doktorum ve eşimle iyice bi değerlendirmeliyiz. endometrioma kisti ve bel fıtığı var bende çok zorlanıyorum bazı günler.Calisabilir raporunu alip dayanabildiginiz kadar devam edin, atiyorum 34. Haftada artik yoruldum dediniz rapor alip izninizi baslatabiliyorsunuz 2 haftaniz dogum sonrasina aktariliyor yine.
Ben yuksek tansiyon nedeniyle 27 haftalikkn ayrılmıştım. Evde beklemek daha zor inanin :)
pekii şimdi doktor 37. haftaya kadar çalışabilirsin dediğinde o haftaya kadar çalışmalımıyım yani doktora desem ki 35. haftaya kadar çalışabilir raporu verseniz bu olur mu yani 37. hafta maksimum hafta mı yoksa bu haftaya kadar çalışacak mıyım.
arkadaşlar 8 nisanda 32. haftamı dolduruyorum. bildiğim kadarıyla bu haftadan itibaren izin hakkım var fakat 37. haftaya kadar çalışırsam 5 haftayı doğum sonrasına ekleyebilirmişim. bebeğimin yanında biraz daha fazla kalmak için bu iyi bir fikir. ama bazı arkadaşlarım 32. haftada izine ayrılmamı bebeği ve kendimi o haftadan sonra daha fazla yormamamı söylüyolar. kasık ağrılarım çok fazla bi de akşamları belim inanılmaz ağrıyor. ne yapmalıyım sizce 32. haftamda izine ayrılmam gerekir mi. karnımda olan bebeğim son iki ayı evde dinlenerek mi geçirmeli yoksa çalışmam engel değilmi.
pekii bi sorum daha olacak 37 ye kadar çalışmazsam bu süre doğum iznime eklenmeyecekse diyelim ki 37 ye kadar çalışabilir raporu aldım ama o arada kendimi iyi hissetmediğim için bir hafta yıllık izin kullandım bu durumda 37. haftaya kadar çalışmış oluyo muyum. yıllık izin kullanmam engel mi32.haftadan sonra alınan raporlar,izinler geçersiz malesef.
bir fiil çalışmış olman gerekiyor.
Eğer kasık ağrılarınız sizi rahatsız etmiyorsa ayakta çalışmıyorsanız,
yorucu bir işiniz yoksa ve doktorda uygun görürse 37.haftaya kadar çalışmanız daha mantıklı.
Genelimiz böyle yaptık çünkü.
diğer türlü 5 haftayı atamassanız doğum sonrası 2 ay sonra doğum izninizde bitiyor.
buda çok az bir süre.