doğum iznine ne zaman ayrılmalıyım

hzeldlara

hazel dilaranın annesi
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
480
264
41
arkadaşlar 8 nisanda 32. haftamı dolduruyorum. bildiğim kadarıyla bu haftadan itibaren izin hakkım var fakat 37. haftaya kadar çalışırsam 5 haftayı doğum sonrasına ekleyebilirmişim. bebeğimin yanında biraz daha fazla kalmak için bu iyi bir fikir. ama bazı arkadaşlarım 32. haftada izine ayrılmamı bebeği ve kendimi o haftadan sonra daha fazla yormamamı söylüyolar. kasık ağrılarım çok fazla bi de akşamları belim inanılmaz ağrıyor. ne yapmalıyım sizce 32. haftamda izine ayrılmam gerekir mi. karnımda olan bebeğim son iki ayı evde dinlenerek mi geçirmeli yoksa çalışmam engel değilmi.

Son 5 hafta calısmak insanı biraz zorluyor ama ben sizin yerinizde olsam direnir doğum sonrasına aktarırım cünkü doğumdan sonra insan yarım günün bile arıyor.

ben kesinlikle (eğer ters bir durum olmazsa) 37. haftama kadar çalışacağım . inşallah.
o kullanmadığım haftaları da doğum sonuna ekleyeceğim.
hatta memurlara izin verilse 38-39. cu haftaya kadar çalışmak isterdim.
fakat en çok 37 . haftaymış.
siz de kendinizi dinleyin ve kararınızı verin. biz ancak fikir verebiliriz . siz kendinizi daha iyi bilirsiniz .

canım ben olsam kendımı bırazcık daha zorlar çalısırdım :) çunku dunyaya geldıgınde bebegın keşke bırazdaha zamanım olsa dıyeceksın:)

canım ben olsam kendımı bırazcık daha zorlar çalısırdım :) çunku dunyaya geldıgınde bebegın keşke bırazdaha zamanım olsa dıyeceksın:)
pekii şimdi doktor 37. haftaya kadar çalışabilirsin dediğinde o haftaya kadar çalışmalımıyım yani doktora desem ki 35. haftaya kadar çalışabilir raporu verseniz bu olur mu yani 37. hafta maksimum hafta mı yoksa bu haftaya kadar çalışacak mıyım.

Dayanamadığın yerde çıkarsın sende 32 haftadan sonra istediğin zaman çıkabilirsin dayanabildiğin kadar dayanmanı tavsiye ederim evde iş yapma dinlen

Sağlığınızı fazla zorlamayın siz kendinizi daha iyi bilirsiniz! Doktorunuzunda onayını alarak karar verin sonuçta bebeği riske artmakta var...

İstediğin zaman çıkabilirsin

onunla ılgılı bır fıkrım yok canım daha çocugumuz yok cunku:)

eğer normal doğum düşünüyorsanız ki olması gerek o bence hareket iyidir. hem ödem toplamazsınız hem kilo alışınız artmaz. zaten evde de olunca sıkıntılar oluyor.
bir de doğumdan sonra inan bir gün daha iznim olsaydı keşke diyor insan. ben 36 haftalık olunca bıraktım oğlum bir hafta erken geldi yani doğumdan sonra 13 hafta daha izin kullandım yine de keşke 37. haftayı da dayanıp doldursaymışım dedim..

ayrıca bebeğin dinlenmesi diye bir şey de yok. hani erken doğum riski olur yatma olur anlarım. onun dışında bebek iç dünyasında gayet rahattır..

dayanabildiğin kadar dayan. doğum sonrası yavrunla daha fazla zaman geçirmek isteyeceksin :)

Calisabilir raporunu alip dayanabildiginiz kadar devam edin, atiyorum 34. Haftada artik yoruldum dediniz rapor alip izninizi baslatabiliyorsunuz 2 haftaniz dogum sonrasina aktariliyor yine.
Ben yuksek tansiyon nedeniyle 27 haftalikkn ayrılmıştım. Evde beklemek daha zor inanin :)

haklısın canım hem evde beklemek zor. hem de çalıştığımız günleri doğumdan sonra kullanmak daha avantajlı. bunu doktorum ve eşimle iyice bi değerlendirmeliyiz. endometrioma kisti ve bel fıtığı var bende çok zorlanıyorum bazı günler.

Ol

Olur çalışabilir raporunu alıp 3 gün sonra da vazgeçebilirsin

Benim doktorum normal gebelikte eve erken girmeyin diyordu
Evde sıkılınca ev işine sarar ta da psikolojik olarak bir şeyleri kurar kendinizi yıpratırsınız demişti

Ama bu sizin gebelinizin gidişine ve işinizin yoğunluğuna göre değişir eskiden 37 hafta öncesi izin yoktu iş yeri den erken doğuma gidenler bile vardı

Kendinizi birden eve atıp beklemek de zor ben toplam 16 gün izin yaptım o bile sıkıyor beklemek zor ama ben sağlandım ağrım sızım yoktu işim masabaşı ama stresli ve günde 11 saat idi

Sağlıkla kucağınıza alın

37.haftaya kadar çalıştım,hatta kızımla daha çok kalayım diye imkanım olsa doğuma kadar çalışırdım. Bence çalşabilir raporu alın,zorlandığınız an tekrar doktora gidip çalışamaz raporu alırsınız.32.haftadan kaçıncı haftaya kadar çalışırsanız doğum sonrasına eklenecek.

merhaba öncelikle hayırlı olsun. bende dün 32.haftamı doldurdum ve hastaneye gidip 37.haftaya kadar çalışabilir raporu aldım . bu zamanlarda evde durup dinlenmek kulağa hoş gelebilir ama sonrasını düşünün 5 hafta 5 haftadır vaktinizi bebeğe ayırın derim yinede siz bilirsiniz.

Neredeyse is yerindeki tüm arkadaşlarım 37. Haftaya kadar çalıştı. .
Bebekle evde kalmak daha mantıklı bence
37. Haftaya kadar çalışabilir raporunu alın
eğer zorlanirsaniz mesela doktorunuza normal rapor yazdırın mesela 5 gün yazsın evde dinlenin biraz çalışın 3 gün alın vs vs böyle 37 ye kadar gidin
gerçekten evde durmak hareketsizlik demek

32.haftadan sonra alınan raporlar,izinler geçersiz malesef.
bir fiil çalışmış olman gerekiyor.
Eğer kasık ağrılarınız sizi rahatsız etmiyorsa ayakta çalışmıyorsanız,
yorucu bir işiniz yoksa ve doktorda uygun görürse 37.haftaya kadar çalışmanız daha mantıklı.
Genelimiz böyle yaptık çünkü.
diğer türlü 5 haftayı atamassanız doğum sonrası 2 ay sonra doğum izninizde bitiyor.
buda çok az bir süre.

pekii bi sorum daha olacak 37 ye kadar çalışmazsam bu süre doğum iznime eklenmeyecekse diyelim ki 37 ye kadar çalışabilir raporu aldım ama o arada kendimi iyi hissetmediğim için bir hafta yıllık izin kullandım bu durumda 37. haftaya kadar çalışmış oluyo muyum. yıllık izin kullanmam engel mi

ben 32. haftada izin rapor almıştım ama özelde çalıştığım için işi bırakmıştım.
eğer bir zorlanmanız yoksa 37. haftaya kadar çalışın bebeğiniz doğduktan sonra onla daha çok vakit geçirmek isteyeceksiniz emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…