ben de bu soruların cevabını tecrübeli annelerden dinlemek istiyorum ama sorup araştırdığım kadarıyla içlerinden bildiklerim de var. örneğin son madde. sigortadan alacağın para, maaşınla ilgili değil. sigortaya yatırılan primlerinle ilgili. yani ssk hizmet dökümünden aylık primlerinin ne kadar yatırıldığına bakman gerekiyor. daha sonra da yatırılan aylık primin 3te 2sini hesaplayacaksın. ayrıca ikinci madde için de evet işyerinden aldığın vizite kağıdı ve işgörmezlik raporunla birlikte bağlı olduğun ssk müdürlüğüne gidiyorsun.bildiğim kadarıyla da bağlı bulunduğun müdürlüğün yoğunluğuna bağlı olarak ödemen ptt ye aktarılıyor. bu birkaç gün de sürebilirmiş, birkaç haftada. ödemeyi de 2 rapor alacağımız için 2 kısım da alıyormuşuz. doğum öncesi 8 haftalık raporun parası, doğum sonrası yine doktorumuzdan alacağımız 8 haftalık raporun parası şeklindeymiş. ben çoğunu ssk yı arayıp öğrendim, ama hala tereddütteyim. tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var...
canım bende bıldıgım kadarını yazayım sana bende calısan bır hamıleyım kısmetse mart gıbı cıkıcam ısten. öncelıkle tam 32. haftan doldugunda kendı doktoruna gıdıp iş görmez raporu alıyorsun daha sonra onu sanırım muhasebecıne verıyorsun kı ssk ya bildirilsin. daha sonra sen ızıne çıkıyorsun o 120 gunluk sure de ızıne cıkmadan yanı 32. haftan dolmadan once 4 ay ssk odemenın yapılmıs olması demek. sen ızıne çıkıp ıznın bıttıkten sonra paranı almaya gidiyorsun oda su sekılde hesaplanıyor ssk primin ne kadardan yatıyorsa mesela bnm 693 tl den yatıyor 693 x 2 =1.386 çıkan 1.386 / 3 yapıyorsun çıkan sonuç 462 tl yanı toplam evde gecırecegın 4 ayın sonunda 462 tl x4 =1.848 tl para alıyorsun bir kerede yanı 4 ay para almıyorsun gidip toplu alıyorsun... ayrıca 50 tl falanda süt parası falan var sanırım ondan emın degılım kaydirigubbakcemile3 umarım bilgiler işine yarar cnm hayırlısıyla yaparsın dogumunuda. Sevgiler
nesoc sanırım şirketin maaş ödemeye devam etti sana değil mi?yani tamamen şirket prosedürü,cunki normalde mecbur değiller.Sende sona parayı alınca iade etmişsin zaten.Doğru anladım değil mi canım???
merhaba öncelikle hoşgeldiniz ben 2009 aldım ama nezor aldım herkes alamassınız dedi bende ozamnlar resmen kendi çabaalarımla aldım kanunda öylebir durum var bağkurlu kadınlarda doğum parası alabilir die ama kimse bilmiyor bunu hatta bağkurdakiler hatta sgk uzmanları bile ben tarım bağkurluyum ve sgkya gide gele dosyamı ısrarla sora sora müdüre gidegide aldım doğum parasını biraz geç aldım bursada sanırım ilktim ve çeşitli mütabakatlar yaptılar oyüzden geçte alsam oldu sonunda peşini bırakmayın doktorunuzdan aynı ssklı gibi bütün raporlarınızı alın istirat raporu versinler size 32 haftada doğumdan sonra doğum raporunuzla birlikte sgkya gidip başvurunuzu yapınnerhabalar..internette araştırm yaparken uzuna bir süre önce doğum nedeniye iş göremezlik ödeneği aldınızdan bahsetmşsiniz..bağkurla ilgili kimseden cevap alamadıgım için size sorma gereği duyuyorum..ödeneği alabildinizmi acaba?