merhaba, öncelikle ALLAH yardımcın olsun diyorum.. Çalışan annenin durumu zor ama ALLAH yardım ediyor. Senin durumunda ne annenin ne de kayınvalidenin bakması pek münasip olmayacak gibi geldi bana, bakıcı konusunda da çok olumsuz düşünme derim, çok iyi insanlarda var keşke ii bi araştırma yapsanızda belki birisi karşınıza çıkar diyorum..
bende bebeğimi kimseye bırakamam diyordum sonra öğretmenim iznim bitmeye yakın , çok iyi bi insan bana teklif etti paraya ihtiyacı olan, çok şükür bebeğime çok iyi bakıyor. Yoksa annem bakarım ama bize getirirsen hergün diyordu , bu bizim için çok zor olacaktı ben sabah 7 de derse başlıyorum, annemin evi uzak vs... zor olacaktı. Kayınvalide meselesi ise münkün değil baktıramam bisürü olumsuz sebeplerim var. Şimdi bakıcı hersabah 6.30 da evde , iç rahatlığıyla gidiyorum okula , bebeğim kendi evinde kendi yatağında düzeni bozulmadı huzurlu... Çok şükür.. ALLAH senin de karşına ii insanlar çıkarsın...
Ne kadar şanslıymışsın, kaça bakıyor senin bakıcın, bizim komşu ben ilk defa bakacağım fiyat bilmem dedi, yemek ve temizlik yapamam dedi, sadece çocuğa bakarım bana emanet ediliyor dedi, tercihi kendi evinde bakmaktan yana. Bizi düşündüren sigara içmesi, balkonda içiyormuş, ama yine de üstüne siner kokusu diye düşünüyoruz eşimle, diğer taraftan kayınvalide hayatta baktırmam komşuya dedi hafta sonu gittiğimizde, ben bakarım kimselere veremem diyor, ama ben de ona baktırmak istemiyorum senin gibi bir sürü nedenlerim var, eşime açık açık söylüyorum ama yüzüne nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum. Bir kaç zaman baktıktan sonra kendi evine gitmek için uğraşacak, bize geldiğinde kızında aklı kalıyor çünkü, yeni doğum yapmış kadın annesini yanında istemez mi? görümcem kendi görümceleri için ölsem de yanıma gelip bana bakmalarını istemem dedi, kocası gerekirse 40 gün izin alırmış, duy da inanma, adamın zaten o kadar izni yok bir, ikincisi özel sektör sana öyle 40 gün izin vermez, 10 gün doğum izni bile vermiyorlarmış, anlayacağın eşimi kandırıyorlar bunlar analı kızlı, sizde yarı bakarım, yarı bizde deyip. Eşimi ikna ettim anneme yakın taşınmaya, ama o da annemlerin maddi kayba uğrayacakları konusunda çok rahatsızlık duyuyor, en güzeli bizim evde bakılması diyor, annem aynı senin annen gibi gelemem bana getir her gün dedi, kiraya gel, biz ödeyelim, eşyalarını da temin ederiz bir odada oturursun dedi, sırf kayınvalide bakmasın diye göçebe hayatı yaşamaya razı oluyorum artık yapacak bir şey yok gibi görünüyor((
Bide bişey daha söyliycem , kayınvalidenin 'hayatta ben baktırmam komşuya ben bakıcam '' diyerek kararlar vermeye ne hakkı varki, bilmiyorum belki çok samimisinizdir sizin kendi ilişkiniz belki rahatsız olmazsınız ama bi çocuğun iyiliğini annesinden daha fazla kimse bilemez, daha sonra babası gelir hatta bana göre. Bebeğin bakımı konusunda da siz ikinizden başka kimsenin söz hakkı olmasa gerek. Ben şahsen çocuk meselesinde çok fazla bizim dışımızda kişilerin karışmasından çok bunalırdım, izin vermedim. Siz çocuğunuz için en iyisini bilirsiniz...
Kizlar bende 6kasimda ise baslicam raporum bitiyo ücretsiz izinde alamiyorum bebegim 3.ayini doldurdu annem bakicam ama bebegim cok agliyor benden baskasinda hic durmuyor emiyor mama yad sagdiğim sutu biberondan almiyor vicdanim cok kotu her dakkam kotu aci keciyorum bana yardimci olun ne yapmam gerek anneme birakmaya basladim ama ise yaramiyorum bwn gidince aglaya basliyo napicam ben yardim edin keske evde calisabilseygim......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?