doğum ıznım bitiyor :(

emelsim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2008
125
1
96
42
Antalya
kızlar merhaba. buugn ben çok duygusalım ya ağlayasım gelıyo bebeğime bakıp bakıp. sabah berı ona sarılıp ağlıyorum.
kurban bayramından sonra ıznım bıtyor. ve bebeğimi bırakıp işe başlıcam. sadece akşmaları görucem oda çok kısa bır sure. onu o kadra çok özlerımkı. şimdi bile
bı işyaparken mutfakta felan oda beişiğinde uyurken onu çok özluyorum. işe başlayınca onu 12-13 saat göremıcem nasıl alışcam. çok zor olucak.
en korktuğum şeylerden bırıde onun benden uzaklşamsı. benı unuturmu. annem ve kayınvalıdem 1 er hafta bakıcaklar. onlara alışırda benı unutursa çok uzlurum.

Merhaba canım benimde 6 aylık bi kızım var 2 ay önce başladım bebeğime annem ve kaynanam bakıyor. bende çok özlüyorum bebeğimi ama çalışmaya mecburum merak etme senin kokunu aldı bi kere kimse annenin yerini tutmaz. ayrıca çok şanslıyız ki annelerimiz bakıyor bebeğe.

mrb.lar,benim de 9.5 aylık bi kızım var ve ben bakıcıya bırakarak 4 ekim.de işe başladım... çok çok zor, allah herkese sabır versin. özellikle bakıcıya bırakmak durumunda kalanlara.

mrb.lar,benim de 9.5 aylık bi kızım var ve ben bakıcıya bırakarak 4 ekim.de işe başladım... çok çok zor, allah herkese sabır versin. özellikle bakıcıya bırakmak durumunda kalanlara.

allah bağışlasın canım. doğru diyosun bakıcıya bırakmak gerçekten çok zor bi durumdur. aklın hep bebeşinde kalıyodur eminim.

canım ilk başlarda çok zor oluyor,ama sonra alışmak zorunda kalıyorsun.
merak etme annenin yerini kimse tutamaz.1 yaşından önce kucağıma gelmediği için çok üzülüyordum ama
özellikle 1 yaşından sonra anneye daha çok düşüyorlar.

kızlar süt izni günde kaç saat ben 4bli memurum süt iznimi merak ediyorum

4b yi filan bilmiyorum ama ben de devlette öğretmenim. bebeğin altı ay olana kadar 3 saat, 6 aydan 1 yaşına kadar 1,5 saat diye biliyorum.

bebeğin 6 ay olana kadar değil,doğum izni bittikten sonra,ilk altı ay 3 saat,6 aydan sonraki 6 ayda 1.5 saat.
devlet memurlarında böyle.

bir yasindan sonra farkli mi diyorsunuz, bizimki simdiden ise giderken biz gonulsuz oluyor sanki, anliyor mu ki, el sallamayi ogrendi yapiyor yavrum ama bugun cok gonulsuzdu

Ahh ahhh bende temmuzda başladım işe çok ağladım son gün ama zamanla insan alışıyo bu sefer süt sorunu yaşıyosunuz sağmak yani, eskisi gibi sütte olmuyo ozaman süt derdine düşüyorsunuz ben şu an öyleyim sütümü nasıl çoğaltırım yaaa okumadığım şey denemediğim şey kalmadı

ayyy. çok uzuldum . sutun olmaması gerçekten üzücü bişey. mamalar devam sütlerı var ama ınsan en azsından sütümden mahrum kalmasın ıstyor. dereotu felan artırıyormuş süt. sol su içmek. anne sutu artırıcı hazır çaylar felan yapttınmı onlardan. bır de bı karışım çay duydum
1 tatlı kaşığı ıhlamur 1 tatlı kaşıği rezen 1 çay kaşığı anason 1 çay kaşığı tane kımyon. demlenıp çay yapılıyo. heö tadı guzel hemde çok sut artıryo. bıde bulgur pılavıı
inşallah bunlar işe yarar

sendemi çalışıyosun bebeğin ne kadarlık sen neler yapıyorsun sütle ilgili sağım felan kaç cc sayıyorsun

evet çalışıyorum . şimdi izindeyim işte bayramadan sonra başlıcam işe. bebeğim 2,5 aylık ben başlasıya 3 aylık olacak. sağma işini henuz yapmıyorum. bazen bıberona alışsın dıye arada bı verıyorum. başlayınca bakıcaz artık. sütüm değişiyo bazen oluyo bazen olmuyo. ama işe başlayınca bı program yapcam kendıme işyerıne rezene ve süt artırıcı çay göturcem. bıde komposto. onlardan içicem artık. bıde dere otu alırım 3 saate bı sağarım orda. benım eve gelıp gıtmem çok zor oturduğum yerle işyerım ters yerde. bebeğimi 12 saat göremıcem. bakalım nasıl olcak.

çok zor gerçekten zamanla alışıyosun iş yerindeki işin stresiyle ama diyorum ya süt telaşesi başlıyo her an bişe içmek zorundasın ve tabi wcden çıkamıyosun e bakıyosun süt olmamış dahada stresleniyosun, benim kızım 6,5 aylık, bende 4e girerken başlamıştım, emziriyorum emioda ama sağmaya gelince verim alamıyorum

ay güzelim annen kayınvaliden bakıcakmış işte ne güzelll. keşke benim kızıma da bakacak tanıdık biri olsa, iznim bitmeden şimdi bile bırakırım nolcak sıkma canını.

Allah yardımcıları olsun tüm çalışmak zorunda olan annelerin. Ben de bayramdan sonra işe başlayacağım, şimdiden başıma ağrılar giriyor, nasıl olacak, bebeğim nasıl bakılacak diye düşünmekten. Benim sorunum daha başka, annem ben senin evinde bakamam, bizim eve yakın ev tutalım, kirasını biz karşılayalım siz ailecek gelin, mutfak malzemesi haricinde bir şey getirmene gerek yok, isterseniz hafta sonu evinize gidersiniz diyor, kayınvalidem ise ben yarı sizin evde yarı kendi evimde bakarım diyor. Ancak görümcem hamile, 15 güne doğum yapacak ikinci çocuğu, üstelik 5 yaşında olan kızı rahatsız, kemikleri çok zayıf ve odanın içinde düştüğü zaman kırık meydana geliyor, görümcemle kayınvalidem altlı üstlü oturuyorlar, ama kayınvalidem her gün kızının evinde duruyor henüz bu rahatsızlık ortaya çıkmadan daha bebeklikten öyle alıştırdı. İşin kötü tarafı görümcemin kocası vardiyeli çalışıyor ve kocası gececi iken yalnız kalamıyor, illa yanında birini istiyor, korkudan uyuyamıyor, bir türlü alışmak bilmedi ve bu böyle gidecek gibi duruyor. Görümcem doğum yapınca teyzem yanımda kalır 40 gün diyor, ama kendi görümcesi ona bakma planları kuruyor ancak kendisi istemiyor, Bence kayınvalidem bir kaç zaman bizde bakıp sonra kendi evine dönecek gibi görünüyor, eşim ise çocuğumuza onun evinde bakılmasını istemiyor, üç çocuk aynı odada hasta olurlar kış günü diyor. Ayrıca kayınvalidem bizim bebeğimizi sürekli diğer torunuyla kıyaslıyor, o bebekken böyle yapamıyordu, şöyle edemiyordu diye. Ve bizde ne olsa ne bitse kızına yetiştiriyor. Sürekli benim açıklarımı arıyor ve bunu damadına dahi sçylüyor, bizim herşeyimizden onların haberi oluyor. Ama oradan bize bir şey söylemiyor. Alt kat komşum ise bebeğime bakabileceğini söyledi, iki çocuğu var, okula giden, çocuklar sorun olmaz gibi duruyor ama kendisi sigara içiyor. Böyle bir durumda ne yapacağım şaşırdım. işe başlamak zorundayım, niyetim bir yıl çocuğa baktırıp sonra kreşe vermek. Siz olsanız ne yapardınız benim yerimde. Cevaplarınızı bekliyorum.

söze bakıcıları kötülemekle başlamıycam, öğretmenim etrafımda arkadaşlardan duyduğum şu ki bebeklerine ailesinden bile daha iyi bakan bakıcıları varış. ama bazısıda bakıcım çocuğumu dövdü tokat attı falan diyorlar. yani kısmet işi. iyiside olur kötüsüde olabilir. ama komşunun sigara içmesine takıldım. netisede sigarayı yanında içmese bile ki bunda garanti vermesi zor aklın kalacak. benimde bebeğim var 3,5 aylık. 6 aylık oluncaya kadar doğum izni aldım ücretsiz. sonrasında kaynanam yakın o bakacak. anlaşılan oki kaynananın başı kalabalık, annen uzak,ama bence taşın git annen baksın. hem kreşe vereceğin süreyide ertelemişolursun. 3 yaşında verirsin kreşe çünkü erkenden kreşe gitmeleride çok iyi değil bence. kalabalık ortamlar, hastalık olabilir,okula erken başlamış gibi olur okuldan sıkılır belki falan . ben senin yerinde olsam annemin yanına taşınırdım şöyle 2-3 yıl bebeğim için katlanırdım. çünkü bu dönemleri önemli bir olumsuzluk yaşarlarsa kendimizi affedemeyiz.

Haklısın sanırım, ne kadar iyi baksa da sigara içmesi kafamı her zaman kurcalayacak, balkonda içtiğini evde asla içmediğini söylüyor, ama garanti veremez tabii ki. İnsanın kendisinin bakması gibi güzel bir şey olamaz, ancak elimiz mahkum, mecburen verilecek birilerine. Kreşlerde hastalıklar kol geziyormuş diye duydum. Her bir seçeneğin olumsuz tarafı var. Evimiz kendimizin, keşke diyorum yakınlarda otursaydık anneme, ama yapacak başka bir şey yok gibi görünüyor. Eğer evimizde kalsak rahat edeceğiz, ama komşuya söz geçirecekmiyiz derdi var, anneme yakın gitsek bir göz odada oturacağız, bu sefer de göçebe hayatı yaşayacağız, hafta içi orada hafta içi burada, diğer yandan da kayınvalideyi gücendirmek var. Off, off, valla eşim bu kadar düşünmüyordur.

merhaba, öncelikle ALLAH yardımcın olsun diyorum.. Çalışan annenin durumu zor ama ALLAH yardım ediyor. Senin durumunda ne annenin ne de kayınvalidenin bakması pek münasip olmayacak gibi geldi bana, bakıcı konusunda da çok olumsuz düşünme derim, çok iyi insanlarda var keşke ii bi araştırma yapsanızda belki birisi karşınıza çıkar diyorum..
bende bebeğimi kimseye bırakamam diyordum sonra öğretmenim iznim bitmeye yakın , çok iyi bi insan bana teklif etti paraya ihtiyacı olan, çok şükür bebeğime çok iyi bakıyor. Yoksa annem bakarım ama bize getirirsen hergün diyordu , bu bizim için çok zor olacaktı ben sabah 7 de derse başlıyorum, annemin evi uzak vs... zor olacaktı. Kayınvalide meselesi ise münkün değil baktıramam bisürü olumsuz sebeplerim var. Şimdi bakıcı hersabah 6.30 da evde , iç rahatlığıyla gidiyorum okula , bebeğim kendi evinde kendi yatağında düzeni bozulmadı huzurlu... Çok şükür.. ALLAH senin de karşına ii insanlar çıkarsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…