kızlar merhaba. buugn ben çok duygusalım ya ağlayasım gelıyo bebeğime bakıp bakıp. sabah berı ona sarılıp ağlıyorum.
kurban bayramından sonra ıznım bıtyor. ve bebeğimi bırakıp işe başlıcam. sadece akşmaları görucem oda çok kısa bır sure. onu o kadra çok özlerımkı. şimdi bile
bı işyaparken mutfakta felan oda beişiğinde uyurken onu çok özluyorum. işe başlayınca onu 12-13 saat göremıcem nasıl alışcam. çok zor olucak.
en korktuğum şeylerden bırıde onun benden uzaklşamsı. benı unuturmu. annem ve kayınvalıdem 1 er hafta bakıcaklar. onlara alışırda benı unutursa çok uzlurum.
mrb.lar,benim de 9.5 aylık bi kızım var ve ben bakıcıya bırakarak 4 ekim.de işe başladım... çok çok zor, allah herkese sabır versin. özellikle bakıcıya bırakmak durumunda kalanlara.
Ahh ahhh bende temmuzda başladım işe çok ağladım son gün ama zamanla insan alışıyo bu sefer süt sorunu yaşıyosunuz sağmak yani, eskisi gibi sütte olmuyo ozaman süt derdine düşüyorsunuz ben şu an öyleyim sütümü nasıl çoğaltırım yaaa okumadığım şey denemediğim şey kalmadı
kadın olmak helekı çalışan bır anneysen çok daha zormuş. bunu anladım
sendemi çalışıyosun bebeğin ne kadarlık sen neler yapıyorsun sütle ilgili sağım felan kaç cc sayıyorsun
evet çalışıyorum . şimdi izindeyim işte bayramadan sonra başlıcam işe. bebeğim 2,5 aylık ben başlasıya 3 aylık olacak. sağma işini henuz yapmıyorum. bazen bıberona alışsın dıye arada bı verıyorum. başlayınca bakıcaz artık. sütüm değişiyo bazen oluyo bazen olmuyo. ama işe başlayınca bı program yapcam kendıme işyerıne rezene ve süt artırıcı çay göturcem. bıde komposto. onlardan içicem artık. bıde dere otu alırım 3 saate bı sağarım orda. benım eve gelıp gıtmem çok zor oturduğum yerle işyerım ters yerde. bebeğimi 12 saat göremıcem. bakalım nasıl olcak.
kızlar merhaba. buugn ben çok duygusalım ya ağlayasım gelıyo bebeğime bakıp bakıp. sabah berı ona sarılıp ağlıyorum.
kurban bayramından sonra ıznım bıtyor. ve bebeğimi bırakıp işe başlıcam. sadece akşmaları görucem oda çok kısa bır sure. onu o kadra çok özlerımkı. şimdi bile
bı işyaparken mutfakta felan oda beişiğinde uyurken onu çok özluyorum. işe başlayınca onu 12-13 saat göremıcem nasıl alışcam. çok zor olucak.
en korktuğum şeylerden bırıde onun benden uzaklşamsı. benı unuturmu. annem ve kayınvalıdem 1 er hafta bakıcaklar. onlara alışırda benı unutursa çok uzlurum.
Allah yardımcıları olsun tüm çalışmak zorunda olan annelerin. Ben de bayramdan sonra işe başlayacağım, şimdiden başıma ağrılar giriyor, nasıl olacak, bebeğim nasıl bakılacak diye düşünmekten. Benim sorunum daha başka, annem ben senin evinde bakamam, bizim eve yakın ev tutalım, kirasını biz karşılayalım siz ailecek gelin, mutfak malzemesi haricinde bir şey getirmene gerek yok, isterseniz hafta sonu evinize gidersiniz diyor, kayınvalidem ise ben yarı sizin evde yarı kendi evimde bakarım diyor. Ancak görümcem hamile, 15 güne doğum yapacak ikinci çocuğu, üstelik 5 yaşında olan kızı rahatsız, kemikleri çok zayıf ve odanın içinde düştüğü zaman kırık meydana geliyor, görümcemle kayınvalidem altlı üstlü oturuyorlar, ama kayınvalidem her gün kızının evinde duruyor henüz bu rahatsızlık ortaya çıkmadan daha bebeklikten öyle alıştırdı. İşin kötü tarafı görümcemin kocası vardiyeli çalışıyor ve kocası gececi iken yalnız kalamıyor, illa yanında birini istiyor, korkudan uyuyamıyor, bir türlü alışmak bilmedi ve bu böyle gidecek gibi duruyor. Görümcem doğum yapınca teyzem yanımda kalır 40 gün diyor, ama kendi görümcesi ona bakma planları kuruyor ancak kendisi istemiyor, Bence kayınvalidem bir kaç zaman bizde bakıp sonra kendi evine dönecek gibi görünüyor, eşim ise çocuğumuza onun evinde bakılmasını istemiyor, üç çocuk aynı odada hasta olurlar kış günü diyor. Ayrıca kayınvalidem bizim bebeğimizi sürekli diğer torunuyla kıyaslıyor, o bebekken böyle yapamıyordu, şöyle edemiyordu diye. Ve bizde ne olsa ne bitse kızına yetiştiriyor. Sürekli benim açıklarımı arıyor ve bunu damadına dahi sçylüyor, bizim herşeyimizden onların haberi oluyor. Ama oradan bize bir şey söylemiyor. Alt kat komşum ise bebeğime bakabileceğini söyledi, iki çocuğu var, okula giden, çocuklar sorun olmaz gibi duruyor ama kendisi sigara içiyor. Böyle bir durumda ne yapacağım şaşırdım. işe başlamak zorundayım, niyetim bir yıl çocuğa baktırıp sonra kreşe vermek. Siz olsanız ne yapardınız benim yerimde. Cevaplarınızı bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?