Doğum izni

nasıl bi bilgi istiyosun özeldemi çalışıyor kamu da mı ücretsiz izin mi alcak yasal izin hakkını mı soruyor tek gebelik mi çoğul gebelikmi bunlar süreyi değiştiren şeyler sorun eksik olmş

Hanımlar merhaba,
arkadaşım var adı Ezgi ve kendisi 1,5 aylık hamile
doğum izni hakkında bilgisi olan var mıııı

MERHABA DOĞUM İZNİNDEN YENİ DÖNMÜŞ ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANI OLARAK YAZMAK İSTEDİM SANIRIM DAHA DOĞUM YAPMADI ÖNCELİKLE HAYIRLI DOĞUMLAR DİLERİM.
Ben 2007 temmuz ayından itibaren özel sektörde sgk lı çalışanım.2013 yılı 5 martta doktora gittim son regl tarihimi sordu 3 şubat dedim buna göre tam 32 günlük hamilesin dedi.bana göre 30 du ama doktor 32 dedi öyle kaldı.herneyse hamilelik başladı artık bende araştırma içine girdim bu şekilde her şekilde her yerden haklarımı araştırdım herkes heryer zaman zaman doğru bilgi vermişti zaman zamanda karışık eskiydi bu nedenler sgk kurumuna gittim aradım doktora hastaneye sordum derken süreç başladı.Senin işine yarayacak herşeyi detaylı yazacağım son ve en güncel hali budur.16 eylül 2014 tarihinde 32.haftam bitti 33.haftaya girdim (bu şart32 bitip 33'e girdiğin 7 günlük hafta içinde olmalı)ve aynı gün esenler güney hastanesine gidip kadın doğuma muayene oldum tekrardan sırf 32 haftalık gebedir raporunu almak için mecbur,doktor muayene etti 32 haftalık gebedir raporu düzenlendi birkaç doktorun daha onay imzası alındı ben bekledim en son muhaesebeden raporu verdiler işten izin aldım geri dönücem dedim fazla bekletmediler hemen verdiler ücret ödemedim sadece muayene ücreti ödedim.32 haftalık gebedir raporunun aslı bende kaldı fotokopisini çalıştığım iş yerinin muhasebe departmanına teslim ettim.32 haftalık gebedir 37 haftaya kadar çalışabilir yazıyor raporda sen istersen tam 37.haftan bitip 38.haftaya gireceğin güne kadar çalış istersende 32 haftalık gebedir raporunu aldığın gün ayrıl sana karışamazlar artık ama ben çalıştım çünkü 37.haftaya kadar 5 hafta vardı şükürki sağlığım iyiydi 5 haftalık iznimi doğum sonuna eklemek istedim öylede oldu ben tam 37.haftam bitene kadar çalıştım.sgk primlerimde ödendi o tarihe kadar mecburlar zaten çıkmadığın sürece.20 ekim 2014 tarihinde 37.haftam doldu 38.haftaya 21 ekimde girdim o gün iznim başlamıştı doğum öncesi iznim!toplamda zaten doğum öncesi ve sonrası tam tamına 112 gün izin hakkın var ücretli izin hakkın tam 112 gün 113 desen olmaz işe döneceksen 113.gün iş başı yapmalısın.benim doktorun hesabına göre 10 kasımda 280.günüm doluyordu doğum yapmam gerekiyordu raporlarda doktor hesabına göre düzenlenir zaten ama ben 10 kasımda doğum yapmadım hastaneye gittim dedimki 10 kasım bugün ama bende hala tık yok sezeryanla alalım dediler kabul etmedim sorumluluk benim dedim sadece işyerime raporda 10 kasımda doğum yapıcak görünüyorum ama doğmadı 10 gün izin hakkımı kaybetmek istemiyorum dedim dedim buna işlem yapılmıyor doğum yaptığında doğum belgesindeki tarihe göre doğum sonu iznin başlıyor dediler ama öyle değilmiş bak bunu yaşarsan dikkat etki sende 9 gününü kaybetme gerçi ben işyerimle anlaşıp fazlasını kullandım ama ben sana resmi olması gerekenleri yazıyorum.hastanenın burda yapması gereken suymus daha sonra sgk dan öğrendim ama geç kalınmıştı.10 kasımda doğum gerçekleşmedi 19 kasımda gerçekleşti diye hastanenin bana o dokuz günlük gecikme için iş göremezlik belgesi vermesi gerekirmiş ama vermediler bende doğum belgesi yeterli dedi diye çıktım eve geldim gel görki sonradan bir saatin bile hesabını yapıyorsun doğumdan sonra o zaman uğraştım ama alamadım.daha olmuyor yani o yüzden işini sağlama almalısın kimseye güvenme kendi işini kendin hallet sgk ile görüş(170)bağlı olduğun müdürlüğüe git denetmenlerden bilgi al gerekirse ben yaptım ama geç olduğu için işlem yapılmadı o dokuz gün için sadece.(ben sana derimki son adet tarihini 3 şubat mesela sen 13 şubat de 10 gün daha kazan ama karar senın ben yaşadım belki sen tam doktorun dediği gün doğurup yaşamazsın) neyse onuda geçelim 20 ekimde 37.hafta bitti 38. haftaya girdim 9 günlük geç doğumumda işleme alınmadığı için benim toplam 21.ekim dahil sayıp 113. gün iş başı yapmam gerekiyordu.kanunen böyle ama ben dedimya 1 saatin hesabını yapar olmuşken doğum sonrası (eğer imkanın varsa maddi manevi)ücretsiz iznimi nasıl kullanırımın peşine düştüm neyseki onuda halletim şöyle oldu.noterle uğraşmadım dilekçe yazdım internette hazırı olan doğum sonu ücretsşz izin kullanma talebi olan dilekçeyi kendi bilgilerim ile doldurup iki nüsha yazdırdım ve iş yerime götürdü eşim ben telefonla görüşüp anlaştım gelemem eşim getirse olurmu dedim tamam dediler senin işyerinle irtibatına bağlı bu işlemler senin olman şart değil diye yazıyorum yeni anneyken dışarı çık gel zor olur kışın diye.neyse eşim götürdü iki nüsha düzenledim dedimya teslim almadık izin talebinde bulunmadı diyemesinler diye 113.gün iş başı yapmam gerekiyorya hani ben 113.günü 6 aylık ücretsiz izin talep dilekçemde 113.gün örneğin 9 şubat 2014 tarihinde iş başı yapmam lazımken ben 9 şubat 2014 tarihinden itibaren 6 aylık ücretsiz izin talep ediyorum diye yazdım teslim alan imza isim soyisim diye yazdım onlar bana verdikleri nüshayı KAŞELEYİP İMZALAYIP eşime geri verdiler kendilerinde kalacak olan nüshaya ne yaparsalar yapsınlar o mühim değil mühim olan sende kalacak olan nüshadır.neyse 6 ay yani toplam 180 günlük ücretsiz izinde o gün başladı onayladırlar zaten mecburlar sen isteyince vermiyorum diyemezler haklarınıda alıp çıkma hakkına sahipsin vermezse yokuşa sürerse.ama sende o dilekçeyi aldığına dair kaşeli imzalı yazı ya da sen o dilekçeyi noterde yazdırıp göndermelisin kendini garantiye almak için sonradan almadık der işe dönmedi der ... gibi pürüzler yaşamamak için.tamamsa herşey ücretsiz iznin başlamış demektir.say 180 den geriye 180.gün bitip 181. gün iş başı yapmaya hazırlan bu kadar.doğum iznindeyken ayrıca 4 aylık ücretli doğum izni paranı ziraat bankasından alıyorsun 4 aylık raporun dolunca bende öyle oldu.doğum yapmıştım 15 gün falan olmuştu bankaya ancak yatmıştı toplamda doğum parası ve süt parası ( 95 tl sadece bır kereye mahsus) 2565 tl para aldım kimliğimle beraber.sgk primine gelince 20 ekimde izne ayrıldığım tarihten itibaren yeniden iş başına dönene kadar ödenmedi.ücretsiz izin döneminde maaşta almadım ne devletten ne iş yerinden.bazı iş sahipleri veriyormuş ama benimki primimi bile ödemedi bıark ne maaşı:))neyse 6 aylık iznim bitti 181.gün iş başı yaptım çocuğum daha yaşına girmemişti süt iznimi günlük 1.5 saat olan ve 1 yaşını doldurana kadar mecburi vermeleri gereken iznimi kullanmak istedim.bırkaç gün eve gidip geldim hem benim için hem işyerim için zor oluyordu.iş yerimden öneri geldi böyle olmuyor 3 ay daha ücretsiz izin kullan dediler bende hemen balıklama evet dedim zaten aklım bebeğimde yine iki nüsha halinde üc ay ''ücretsiz izin verdiklerini '' belirten dilekçe yazdım aynı şekilde kaşeli imzalı aldım.sonra evime gittim 7 gün çalışmıştım sgk primim ödenmişti 7 günlük maaşımıda aldım evime gittim.üç ay zor geçti çalışmak daha rahat evde kalıp ev hanımı olup çocuk bakmak çok zormuş o son üç ayda anladım :) ben ok evhanmlıyım ondan bana öyle gelmişte olabilir herkes için geçerli değil inşallah senin için ve doğum yapacak tüm anneler için herşeyin en güzeli olur bebeklerinizi sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah hayırlı izinler hayırlı doğumlar hepimize güzel güzel bebeklerimizi büyütmeyi nasip etsin bizlere bağışlasın yavrularımızı rabbim.üc aylık son ücretsiz iznim bitti işe başladım yazını okudum tesadüfen nostalji yaşadım.iş te olduğumdan ara vererek yazdım bu yazıyı biraz uzun oldu karışık oldu takıldığın anlamadığın yer olursa yazarsanız seve seve yardımcı olmaya çalışırım.bu arada 10 kasımda doğmadı ben normal yapıcam diye ısrar ettim ama ne yapıp ettiler sezeryanla doğum oldu sen sen ol benim kadar kafayı normal doğuma takma aşırı araştırma yapma ben çok didikleim normal diye ama olmadı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…